Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Bisiklet bakıyorum buluyorum ve bakıyorum ki boyuma göre değil beni çıldırtıyor. Diğer yandan olması gereken nitelikte buluyorum en nefret edeceğim tipte bisiklet çıkıyor bu beni daha da çıldırtıyor. 189 boy 86 iç bacak ne demek oluyor ya :D (son cümlem kendime sitem :D)

Scudo
Merhabalar,

Bisiklet almayı düşünüyorum.Çocukluğumda en fazla 100 liralık ikinci el sıradan bisikletlere binerdim.Bundan 1-2 yıl önce diskli güzel bir bisiklet sürmüştüm yağ gibi gidiyordu.O zevk içime oturdu ve 10 dakika önce dank etti.

Bisiklet almak istiyorum araştırmalarıma göre 21" kadro olması gerekiyormuş.MTB diye bi seri varmış onda bi düşüğü olsa olurmuş.193cm boyumdayım 90 kiloyum, az önce letgo'da çok uygun fiyata Carraro buldum ne yazıkki 15" kadroya sahip.Almamda çok bir sakınca varmı? Amacım hem köyde dağlık yerde hemde istanbulda nadiren gitmek istediğim yere gitmek.Köyde uzun yol yaparım sadece.Nasıl bir model önerirsiniz?

+++ Kron xc350 buldum tanıdığımdan satın alacağım.20" kadro bana uygun, V fren 500 TL gibi bir fiyatı var.2 yıl önce alınmış ama tertemiz.Şimdiki 0'ı ile arasında bi fark varmı? Alayımmı sizce? Alırken dikkat etmem gerekenleri söylermisiniz? Arka dişlide bi sıkıntı varmış sanırım.30 lira masrafı varmış.Alırken mutlaka dikkat etmem gerekenleri söylermisiniz?

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Merhabalar herkese,

Forumda yeniyim aslında ama uzun zamandır takip ediyorum :)

Benim sizlere bir sorum olacak. 3 sene önce Kron xc500 almıştım 18'' kadrolu bu ölçü bana tamdı.. Dün çok beğendiğim bir Merida siparişi verdim kadro boyu 18,5'' Acaba bu sorun olur mu? yoks asiparişi iptal edip 17'' kadro mu alsam?? Cevaplarınız benim için önemli. Şimdiden teşekkür ederim..

@clk Teşekkür ederim cevabınız için.. Boyum 178 cm bacak arasıda ölçtüğüm kadarıyla 79 cm... bu kadro bana uygundur yani?? içimi rahatlattınız :)

@Andronova keşke 17 olanını alsaydınız kadro biraz büyük gelebilir size değiştirme şansınız var değiştirin.1 cm deyip geçmeyin ilerde çok sorun yaşarsınız bunu daha önce büyük kadro kullanmış olarak söylüyorum.Bende 1-2 cm den bir şey olur mu demiştim sonra yanıldığımı anladım.
Adsız.png

@Ertan M.
ya buna baktığımda bende ikilimde kaldım... merida big seven 300 siparişi verdim...onun da 17 kadrosu yok big seven 100 modelinin 17 si var ne yapsam bilemedim..

@Ertan M. 2017 sedona 840 mı alsam 17 kadro acaba

@Andronova sedona alacaksanız 17 kadro size uygundur.Meridanın geometrisine baktığımda 15 17 19 diye gidiyor sizin sipariş verdiğiniz büyük ihtimal 19 kadrodur.Yada daha eski model mi verdiniz bilmiyorum.
dasdasd.png

@Ertan M. 2016 model 18,5 kadro merida big seven 300 modelini sipariş verdim.. o zaman sedona 2017 model 840 model siparişi vereyim.. canım sıkıldı şimdi bu mevzuya :)

(link)

@Andronova şimdi anladım hocam eğer sipariş vermediyseniz iyi , meridanın 18.5 kadrosu top tube 595 mm seat tube 470mm sedonanın 19 kadrosu yani büyük boy kadrosuyla eşit bu yüzden size 18.5 biraz büyük gelecektir.Sedona 840 17 size tam olacaktır.Merida başka yerden bulabiliyorsanız 17 kadro almanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Andronova
@Ertan M.
aradım şimdi iptal ettim valla çok teşekkür ederim son dakika yardımınız için :))
peki bu gönderdiğim ayarda bir bisiklet tavsiyeniz olabilir mi? sedona 2017 840 modeli donanımları açısından biraz pahalı geldi bana? şöyle diyeyim, orta seviye donanım ile iyi bir kadro birleşimi gibi birşey :) bütçem max 2400 TL

@Andronova hocam dağ bisikleti teknik kısmınında çok yardımcı olamayacağım eğer yol bisikleti isteseydiniz yardım ederdim.Neden size büyük kadro almayın dedim çünkü kuzenimin rockrider 540 modelini kullanmıştım bir kere ve kadro boyu bana bir boy büyük geliyordu.O zaman anladım dağ bisikleti yol bisikleti farketmiyor doğru bedeni kullanmak gerek.Size iyi seçimler dilerim:)

• Beğen
Tepkiler: Andronova
Merhaba,
Üniversiteye girdikten sonra bir daha bisiklete binmemiş biri olarak motorsiklete binmek için izin çıkmayınca bisiklete binmeye karar verdim. Yaş 39 boy 193 kilo 130. Umarım bir sakatlık yaşamam. Amaç pazar sabahları arabayla Belgrad ormanında 3-4 saat gezmek, biraz kamp kurmak, baktım ki zehir sardı bünyeyi o zaman yoldan çıkarız. Şimdi, rockrider 520'yi gördüm beğendim ama eski modellerde XL boyda 21" kadro boyu yenilerde 19,6" olmuş. Jant ise 26'dan 27,5'a çıkmış. Anladığım kadarıyla kadro boyu 21" olmalı. Bu kiloda abi sen bunu alma o sana dayanmaz bunu al diyeceğiniz bir öneri olur mu? Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@darthbatoo

21" Hardtail kadroda sana daha uygun abi, kiloyla ilgili yorum yapamayacağım ama eğer diyet yapacağım spor yağacağım zayıflayacağım diyorsan, 110 kilolara falan insen bisiklet şikayet etmez o rakamlardan.

Şundan bi tane kalmış (link) Fiyat / Performans olarak sizi ormanda götürür getirir bence.

kendi ölçülerimi girince böyle bir tablo çıktı. yol bisikleti için baktım. ama ingilizcem yeterli olmadığından yorumlayamadım. bisiklet.png

@rknsycck 55 kadro sizin için uygun olacak.
Yanlış hatırlamıyorsam orada 3 tip sürüş şekli ile ilgili size uygun ölçüyü veriyordu site. Bende aldığım bisiklete basit fitting yapmıştım. Hoş hala gidon boğazını değiştirmedim, belki de vucudum alışıyodur...

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@CY3535 teşekk ederim. ben yol bisikletine geçmek istediğim için yol bisikleti tercih ettim sitede. bu rakamlar şemalar çıktı :) 54 diye tahmin etmiştim kendi kendime demek yakın tahmin etmişim.

@rknsycck her firmanın satış politikasına uygun 54 / 55 / 56 kadroları oluyor. Yukarıdaki veriler sizin için önemli, bisiklet seçerken size klavuz olur.

İyi pedallamalar,

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
"Benim boyum 1.85, atıyorum 56 kadro bisiklet bana çok iyi uyuyor,sende 1.85 sin sana da olur "diyen arkadaş olursa, inanmayın.
Araştırın, mümkünse gidip görün, binin.
O ilk heyecan ile yanılabilirsiniz. Deneyin.

Geri