Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

arkadaşlar merhaba 1 ay önce merida big seven 100 2015 mtb bisiklet aldım satıcı bana uygun olduğunu söyledi sorduğuma boyum 174cm bacak boyum 82cm bisiklet kadro üzerinde yazan TOP CENTER 18.5 - 47cm
ancak dizlerimde ağırlar oluşuyor sürekli geçen hafta bakıma götürüğümde bu kadro bana büyük geliyor sanırım dedim neden diye sordu dedim dizlerim el bileklerim ağrı yapıyor dedi ne kadar süre kulanıyorsun hafta sonları ancak bazende hafta içi işi gidip geliyorum sürekli kulanırsan sorun kalmaz diye söyledi en son olarak seleyi ileri aldım biraz ama pek bir fark olmadı sele boyunuda bacak boyuma göre ayarladım bacak boyum 82cm sele 72 cm ye ayarlı sizce bu kadro bana uygunmu arkadaşlar (link) sitesinde boy hesaplama yaptğım zaman çıkan sonuçlar böyle kadro üzerinde bacak aramda kalan boşluk 2 parmak ama çoğu arkadaş 3.4 parmak olması lazım demiş sanırım kafam karıştı açıkçası kaç tane bisikletçi gezdim sorum ayni soruyu kimisi 17 diyor kimisi 18 :(

Sabit Kadrolu Dağ Bisikleti

Kadro Boyu 18,53 (inch) Kadro Boyu 47,07 (cm)

linkteki ürünün aynısı 2015

(link)

Scudo
@meteor Boyum 1.86 sportive 225 kullaniyorum L kadro. Ama sizin boy tam arafta siz L alın seneye de kullanirsiniz :D

@KırmızıBereli Abi haftasonu aldığım yere gittim tekrardan baktık hatta medium kadroyu denedim orda çokta bi farkı yok gibi geldi bana. zaten adam da illa ki içine sinmediyse bekle 3 ay daha 2017 modeller gelince değiştirirsin dedi mantıklı da gelmedi değil :) sonuç olarak şimdi böyle devam :)

@meteor merhabalar. boyumuz, iç bacak boyumuz aynı. ben salcano city sport 10 kullanıyorum. kadrosu 20" (51 cm) ve memnunum.

Benim önerim şudur . Hesaplamalar 16.5 inç çıktı .
16 mı alayım 18 mi.?
16 daha hafiftir.
Kolları biraz bükünce gidon mesafesi daha kısadır.
Gerekirse yorulunca dik oturup sürebilirsiniz. Çünkü gidon daha yakın.
Kolu bükerek hız yaparken istediğimiz açıda eğilebileriz.
Dik veya dike yakın oturabilmek çok çok önemli..vücudu dinlendirmek lazım.
Küçük kadronun tek dezavantajı dağ inişi ve dik yokuş aşağı iniş olur.(takla atma riski artar. (Yokuş aşağı fren yaparken arka fren oranı arttırılmalı)

Bence onun harici ara ölçümlerde küçük kadro avantajdır.:)

@BurakY. teşekkür ederim seleyi değiştirdim biraz daha rahat etim şimdi :)

Boyum 1.90 iç bacak uzunluğu 88 cm .MTB bisikletimin yanına bir de Yol bisikleti almak istiyorum . Mtb'de 21 '' kullanıyorum biraz büyük geliyor ancak çok da zorlamıyor. Şimdi mtb yaptığım gibi büyük kadro almak istemiyorum . Ölçüm sitelerinde 59 -60 kadro arası çıkıyor . Benim ölçülerimde yol kullanan arkadaş var ise yardımcı olabilir mi ?

Merhaba. Yardımcı olursanız memnun olurum. İnternetten City Fun 70 satın alacağım, firmanın stoklarında kadro boyu tek kalmış 20 inç, 51 cm...

Boyum 1.75. 20 inç bu bisiklet için bana büyük gelir mi?

@ismail_32
Giant L kadro kullanıyorum çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
@Brick3 sabit kadrolu yazan rica ederim

Bende edindiğim tecrübemi sizinle paylaşmak istiyorum, eniştemin 20 inç carraro sport 124 'ünü kullanma fırsatım oldu. Boyum 1.76 cm bisiklet bana büyük geldi.
1_) Bisiklete tam olarak hakim olamıyorum. Bisikletten inmek için zıplamam gerekiyor. :rolleyes:
2_) Caddelerden karşıdan karşıya geçerken trafik akış haldeyken, biskletten inerek beklemem gerekiyor, yani bisiklet üzerinde ayağımı yere koyup hazır vaziyette bekleyemediğimden caddeden karşıdan karşıya geçerken ya yaya geçeceğim ya da arabalar geçtikten sonra hiç araba gelmeyecek ki hızlıca bisiklete tekrar binip hızla çıkış yapacağım :koptum:
3_) Bisiklet kadrosu büyük olduğu için bisiklet düşecek gibi olduğu zaman deprem oluyormuş gibi hissediyorsunuz, ya da uçurumdan düşeceksiniz de tutunacak bir yer bulamayacaksınız :krktm:
Demem odur ki boyunuza uygun olmayan kadroya sahip bisikletle Allah korusun kaza yapmayalım, maazallah tehlikeli , fena şeyler olabilir
Ben yeni alacağım bisikletin kadro boyunun en az 16 inç olmasını istiyorum, MTB ve 27.5 inç lastiklerle inşallah bol manevralı keyifli sürüş deneyimlerim olur. Herkese keyifli sürüşler dilerim :harika:

Arkadaşlar bazı markalar kadro boyları olarak Cm yerine L, M, XL gibi birimler kullanıyor, bunların ne anlama geldiğini nereden bileceğim?

@altinok L large m medium xl extra large yani enbüyük

@altinok üstat başka markada L size oluyordur atıyorum 52 cm kadro, bazı markalarda mesela giantta bana M oluyor. markaya göre değişim gösterdiği için deneyip üzerine binip 4 parmak apış arasında boşluk kalacak şekilde almanız lazım. ( iç bacak boyunuzuda ölçün. )

Geri