Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@bsklt07 Onu kastetmemiştim, yani L (large) kaç bedene denk geliyor, yada şöyle anlatayım. Kendi kullandığım şehir bisikleti olan Sedona 325 bisikletimin üzerinde 44 numara yazıyor, bu hangi gruba giriyor. L mi, S mi, M mi?

Scudo
Herkese selamlar
Su an kulladıgım bisiklet 20'' kadro boyuna sahip 28 jant bir bisiklet. Tur amaclı aldım sıkıntısız kullanıyorum. Tek sorun ayarları cabuk bozuluyor.
İlk bisikletim oldugu icin internetten arastırmayla (link) siteden 20'' kadro boyuna karar verdim. Aldıgım dükkandaki satıcıda normal olduğunu söyledi. Boyum 1.74 ic bacak uzunlugum 79.
Neyse aldım 4 aydır bende. Benim sorum şu;
Sele yüksekliğini çok doğru bir şekilde ayarladım. Yani topuğumu pedala basarak en aşağıdayken bacağım dümdüz oluyor , basmak gereken bölgeyle bastığım zaman bir kırıklık şeklinde oluyor falan filan onda bir sıkıntı yok. Fakat sele üzerindeyken parmak ucum yere değmiyor en az 3-4 cm kadar yukarıda kalıyor.
Kimi yerde yere parmak ucunuz sele üzerindeyken yere değmelidir yazıyor. Bunun doğrusu nedir ? Yanlış olan kadro boyu mudur? Lütfen yanıtsız bırakmayın. İyi pedallamalar..

20 inç kadro boyu , sizin boyunuza biraz büyük gelir. Uzun turlar için sorun olmaz, yalnız sürekli in-çık yapıyorsanız bisikleti durdurmak-kalkış yapmakta sıkıntı yaşarsınız. Dağ bisikleti için de hızla giderken ayağınızı yere değdirip aksiyon hareketleri yapamazsınız.

Sele ile yer arasındaki uzaklık ölçüsü : A -> (bu ölçü okudugum kadarıyla ayaklar yere bastıgında apış arasına değmemeli ve 3-4 parmak boşluk yani 5 cm boş olmalı ani inişlerde çarpmaması için .)

Sele ile ayna kol merkezine uzaklıgı D olsun : D -> ( bu ölçü kadroda yazan inç yada kadro cm denen uzaklıktır. iç bacak boyuna göre hesaplanır )

sele ile gidon arası (B) uzaklıktır. --> B uzaklıgı ? Bisiklet alınırken sele gidon arası uzaklığını nasıl anlıyoruz?

uygun ölçüdeki inç yada kadro boyunu aldıgımız zaman B uzaklıgı çoğu zaman uygun gelir mi?

Merhaba anlayamadığım bir konu var:

Gezinti / Tur bisikleti yani Hibrit dediğimiz bisiklette 175- 180 cm arası bot için 55 ve 58 cm ölçülü kadrolar önerilmiş. Fakat bu kadroları bu boyla kullanabilmek ne kadar mümkün? Benim boyum 178, yanlış ölçmediysem iç bacak 78 cm bisikletin kadro ölçüsü 48 cm. Bisikletin üstüne çıktığımda bacak arası kadro üst borusuna değiyor. Arada hiç boşluk kalmıyor. Ayaklarımı yere değdirebiliyorum fakat kendimce bu kadro bana büyük. 46 olsa tam olacak gibi. Hal böyle olunca bu boyda birinin örnekte verilen 55 cm kadroyu kullanmasına teknik olarak imkan yok. Yanlışım var ise düzeltin lütfen? Bisikletin MTB gibi 26 değil de 28 jant olduğunu da göz önünde bulunduralım?

Gezinti/ Tur Bisikleti - Trekking

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 47 - 50 cm
165 - 170 50 - 52 cm
170 - 175 52 - 55 cm
175 - 180 55 - 58 cm
180 - 185 58 - 61 cm
185 - 190 61 - 63 cm
190 - 195 63 - 66 cm
195 - 200 66 - 999 cm

@eodr Merhaba 20'' kadro 174 boy 79 cm iç bacak demişsiniz. Bence bu bisiklet size göre büyük.

178 boy, yanlış ölçmediysem iç bacak 78 cm. Mosso 771 SMV 28 Jant Hibrit Gezi bisikleti. Kendim mezura ile ölçtüğüm kadarıyla ayna kol merkezi ile sele borusunun geçtiği yer 48 cm'ye tekabül eder. Bu da zannımca 18'' kadro demek. Bu ölçülerde 16- 17 ve 18'e tekabül ediyor. Yaptığım araştırmalar böyle. Fakat bisiklet 18 ve 20 kadro olarak üretildi. Yani 20'' olma ihtimali yok. 16''da olmaz çünkü 16 üretilmedi. Sizin kadronuz da 50'' cm gelmeli. Ölçerseniz daha iyi cevap vermiş olurum.

Ben bisikletin üzerine çıktığımda bacak arası sele üst borusuna sıfır değiyor. Arada hiç boşluk kalmıyor. Ayaklarım yere değebiliyor ama arada boşluk kalması gerekir diye düşünüyorum. Özetle 48 cm yani 18'' kadro sorun olmuyor ama daha rahat ve güvenli sürüş için 16 ya da 17'' kadroyu tercih etmem gerekiyor. Alacağım kadronun 17'' si olmadığı için 16'' son çare gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
Bende şehir bisikleti alacağım önde suspansiyon olan boy 1.83m-ic bacak 82cm
Farklı tablolar var şehir bisikleti ile mtb aynı ölçü değil onu anladım
Bana tavsiye edilen 22 inch 56cm bulamaz isem 20inch 51cm ne kadar doğru?
https://s22.postimg.org/i38n2jss1/Screenshot_2016_10_31_08_10_57.png

herkese selamlar
bulunduğum şehirde bisiklet seçenekleri maalesef pek fazla değil, bundan dolayı deneme imkanım bulunmamaktadır.
internetten carraro 224 veya 225 almayı düşünüyorum ancak kadro boyu sıkıntısı yaşıyorum.
boy 1.80 bacak boyu 78
kadro boyu için farklı farklı şeyler var forum sayfalarında, benim boy uzunluklarına denk veya yaklaşık kullanıcıların önerilerini bekliyorum.

Dostlar,
Yıllardan sonra bisiklet sevdası nüksetti, eşimle birlikte bisiklet almaya karar verdik.

Bisiklet marka ve modelini seçmek başlı başına bir keşmekeş iken bir de kadro boyu seçimi sıkıntısı var.
Sorularımla ilgili forumda çok mesaj okudum, ama cevaplar ve öneriler çeşitli olduğu için kafa karışıklığı bir türlü son bulmadı ve net bir cevap alabileceğim ümidiyle sormak istedim.

Not 1: Şehir bisikleti düşündüğüm için sorularımı o doğrultuda cevaplarsanız sevinirim. Ayrıca bulunduğum yerdeki bisikletçilerde dağ bisikletinden başka bisiklet bulunmadığı için istediğim bisiklet türünde deneme yapamadım.

Sorularımı ayrı ayrı yazayım (İnternetten sipariş vereceğim için bunları netleştirmek istiyorum):

1- "S, M, L" ölçüleri "cm" cinsinden standart kadro boylarına denk geliyor mu acaba (okuduklarım doğrultusunda böyle olmadığını düşünmeye başladım)?

2- Kadro boyu ölçüsü için "inch" biriminden mi değerlendirme yapmalıyız, yoksa "cm" biriminden mi?
Her ne kadar inch/cm oranı standart olsa da, söz gelimi 18" kadro her zaman için 46 cm'ye denk geliyor diyebilir miyiz? Böyle bir standarttan bahsedemezsek en güvenilir ölçü için hangi birim tercih edilmeli?

3- Bir başka ölçü karmaşası da jant ölçüsü. Zira internet ilanlarında ölçü olarak belki de en sık kullanılan ifade.

Bisiklet ölçüsüne karar verirken jant ölçüsü mü dikkate alınmalı yoksa kadro ölçüsü mü? Zira aynı bisiklet için bir sitede jant ölçüsü verilirken diğerinde kadro ölçüsü yazıyor. Ya da bir marka veya modelin kadro ölçüsü standart olup farklı jant ölçüleri olabilirken; jant ölçüsü standart olup kadro boyu değişen modeller de var. Söz gelimi; falanca bisikletin 28" jant ve 46 cm kadrosu ile 26" jant ve 48 cm kadro aynı kişi için uygun ölçülere sahip bir bisiklet olabilir mi?

4- Aynı kişi için dağ bisikleti ve şehir bisikleti kadroları nasıl ve ne kadar değişir?

5- Bana bisiklet ölçüsü tavsiye edebilir misiniz? Benim boyum ve iç bacak boyum 1.75'e 80, eşim ise 1.60'a 74.
Bu tavsiyeyi 3. sorumdaki jant ve kadro ölçüsü konusundaki sorumu da dikkate alarak cevaplarsanız çok daha yardımcı olur.

Not 2: Kendim için Sedona 300 düşünüyorum ama eşim için henüz bir model belirleyemedik (yüksek ihtimalle daha ucuz bir model olacak).

Umarım sıkılmadan okuyarak cevap verebilirsiniz.
Şimdiden teşekkür ederim.
..........
Ekleme:

Arkadaşlar, biraz sabırsızlık ediyorum belki ama karar verme sürecindeyim. Yukarıdaki sorularım için yardımlarınızı bekliyorum.

Selamlar kron Tx 500 almayı düşünüyorum 183 boy için 18 kadro kucuk gelir mi ? Suan piyasada 20 yok arastırdıgım kadarıyla, olmadı 2017 modelleri bekliycem.

(link)@ulas

merhaba.benim boyum 1.70 ve iç bacak boyum 70 cm.istanbul ileri bisiklet'ten 54 kadro boyunda cube nature pro aldım.aslında 50 boy kadro daha uygun görünüyordu ama uzun mesafe yolculuklar düşündüğümden tavsiyenize uyup bir boy büyüğünü sipariş ettim,deneme şansım olmadı maalesef.bisikletin üstünde ancak ayak ucunda durabiliyorum ve kadronun üst kısmı bacak arasına baskı yapıyor.sizce değiştirmeli miyim ? 3-4 parmak boşluk gerekiyor demişsiniz aslında ama bu sefer de çok küçük gelme riski oluşur mu emin olamadım.teşekkürler..

@ulas merhaba ben ikinci el bir bisiklet beğendim focus marka ama kadrosu M benim boyum 1.80 boyuma göre olması gereken L ama bunu seleyi geriye atarak boyunuda daha uzun bir boyun ile degistirirsek bir sıkıntı yasarmiyim? Screenshot_2017-01-02-00-44-05.png Screenshot_2017-01-02-00-44-05.png Screenshot_2017-01-02-00-49-16.png

Edit: Yol bisikleti

@njarka
Kendinize rehber aldığınız kadro boyu tablosu fazla genelleyici. Böyle tablolar yanıltıcı olabilir. Siparişiniz üzerine gelen bisiklet canınızı acıtıyorsa onu kolay kolay süremeyeceksiniz denebilir. En iyisi denemeden bisiklet almamaktır, bir şekilde denemelisiniz. Geç değil, satıcıyla iletişime geçip uygun kadro boyuyla değişim talep edebilirsiniz. Yalnız bu sefer mutlaka deneyin, üzerine binip sürmediğiniz bir bisikletin size uygun olması ancak fazlasıyla şanslı olmanızla mümkün.

• Beğen
Tepkiler: njarka
85 cm bacak boyuna kaç kadro tavsiye ederdiniz boyum 190 şehir bisikleti için teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@polosever bacak boyunu doğru ölçtüğüne eminmisin ben biraz uzun bacaklıyımda 1.74 üm 83 bacak aram var senin daha fazladır kesinlikle ama 1.90 boya bulabildiğin en büyük boyu almalısın. en az 20" 51 52

@smclk89

Kitap koyup metreyle ölçtüm ancak ne kadar sağlıklı yaptım bilmiyorum. İnşallah müsait bi zamanda gidip deneyeceğim 52 kadroyu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

26 jant carraro force 320 alacağım, 41, 46 51 cm ölçülerinden hangisi uygun bana boyum 178

(link) @cardigans78

Arkadaşlar fitness bisiklet modelinde 19 inç kac cm kadroya tekabül ediyor. 1.83 boyuma uygun gelir mi sizce?

Geri