Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@ARMAĞAN ÖZMEN event kesinkille markaya, türe göre değişiyor. ben de az kalsın bu internet ölçümleri/tavsiyelerine göre merida crossway 20v sipariş edecektim. boyum 1,78, bacak boyu 81 cm. internet ölçümlerine göre almaya kalksam 55-58 kadro almam gerekecekti. allahtan gittim denedim. crossway 40 modelinin 52 cm kadrosunu denedim. ayak uçlarım anca yere değdi. kadro demiri kasığıma batıyordu. yani 55-58 almam intihar olurmuş. merida da 50 de olmadığına göre 48 almam gerekecek gibi. ama o da kol boyunda sorun yaratabilir. tam ölçü 50 imiş aslında..

sakın ha sakın denemeden sipariş vermeyin.

Scudo
@dragotreis Kesinlikle denemekte fayda var ama yanlış tabloya bakmışsınız. Size olması gereken kadro boyu 46 ama siz yol bisikleti tablosuna bakmışsınız. Yol biskletinde 54-55 size uygun.

• Beğen
Tepkiler: nevzatsercanoktay
1.70 boyundayım kadro boyunun kolay yöntemi bisikletin kadrosuna ayakta dururken kasıkla arasında 3-4 parmak bosluk olusmasıdır diye ögrendim söylediler ve nettede öyle yazıyor arastırmalarda fakat 28 jant bir sehir bisikletinde S beden bir kadro boyu bile kasıklarıma degiyor daha kucugu zaten yok bu nasıl olacak ?

Merhaba 1.80 boyum var 51 kadro yol bisikleti uyarmı? Uymazsa kaç kadro önerirsiniz?
Ve ayrıca 51 kadroya en son kaç cm boyu olan birisi binebilir

• Beğen
Tepkiler: Fiz334
@canalanplt Şehir bisikletlerinde boyunuza uyan kadronun bir boy büyüğü tavsiye edilir bilginiz olsun.

@Fyagca Benim boyum 1.68 51 kadro bisiklet ancak bana olur size sanırım 54 kadro ideal olacaktır. Yol bisikleti kadro boyu incelemesi yaparsanız değişik geometrilere ve ölçülere sahip bisikletler olduğunu göreceksiniz. Denemeden almayın.

• Beğen
Tepkiler: Fyagca
kadro boyları S-M-L olarak yazıyor üstünde boyum 1.70 hangi boy uygun olur acaba ?

İyi günler Mosso Monza Cyclocross bisiklet almaya karar verdim. Boyum 194, kilom 118 mağaza'dan 58 kadro aradılar, fakat elinde 56cm bulunuyormuş?

2cm'in pek bir farkı olurmu? Şayet ne gibi artı eksileri olur?

@canalanplt Hangi marka bisikletten bahsediyorsunuz. Size uygun kadro S olur gibi ama marka modele göre değişir.

@BySuvari 1.94 boya göre 58 kadro bile ufak kalabilir. 56 kadronun size uyacağını hiç sanmam.

Bu bilgi çok basit olmuş yol bisikletinde boyun 190 sa 60 diye birşey kesin olarak söylenemez.konfor mu istiyorsun performans mı istiyorsun rampa mı cikcan zamana karşı mı gideceksin bunlara göre alınır .

Selam arkadaşlar bir problemim var alacağım bisikletin 54 ve 56 kadro seçeneği var boyum 1.85 iken iç bacak boyum 81 cm sizce hangi kadroyu tercih etmeliyim

hocam merhabalar şimdi ben arada kaldım bu konuda ben internetten araştırınca kadro boyum 54 çıkıyor (şehir bisikleti için ) ancak burada yol bisikleti içinde ki tablodan faydalandığım da 57 gösteriyor bisikletlere bakıcam almak için ancak kadro boyumdaki belirsizlik sıkıntıya düşürdü beni o yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var iç bacak boyum 80-82 cm civarı boyum 1,82 cm

Boya bakarak kadro almak doğru olmayabilir önemli olan bacak boyudur.
Tarayıcıdan kadro boyu hesaplama diye aratin bacak boyunuzu ve bisiklet turunuzu yazin orada cikan sonuclar en doğruları olacaktır forumdaşlarım.

Valla en küçük kadroyu aldım ben fAkat boyum kıda olduğu için kadro tam kasıklarıma geliyo arada boşluk yok. Alıştıktan sonra küçük farklar problem olmaz diye düşünüyorum

Merhaba kron xc150 almayı düşünüyorum boyum 1.70 bacak boyum 75 cm girince 16.9" kadro çıktı ama kron da gördüğüm kadarı ile 16" ve 18" kadro var hangisini tercih etmeliyim benim durumum da olan var mı? Teşekkürler şimdiden

en iyi yöntem bayiden deneyerek alman hangisi rahat ediceksen

Merhaba arkadaşlar, birkaç gün içinde bir şehir bisikleti alacağım fakat hangi kadro boyutunu seçmem gerek bilmiyorum. Bulduğum tüm kadro boyu hesaplama tabloları ya mtb ya da yol bisikletlerini gösteriyor, şehir bisikleti için hazırlanan boya göre kadro boyunu yazan bir rehber bulamadım. Varsa eğer böyle bir tablo yada rehber paylaşımı yapılmış bir linke yönlendirirseniz çok sevinirim. Veya boyuma göre hangi kadro boyunu seçmem gerek bunu söyleseniz de yeterli olur. Boyum 1.79 Bisikleti internetten sipariş vereceğim deneme şansım yok ve yanlış bir şeçim yapıp kısa sürede bisikletten soğumak istemiyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Merhaba arkadaslar,

Elimde yaklasik 4 ay once almis oldugum Carraro Sportive 224 small kadro 2016 model bisiklet var. Boyum 1.83, ic bacak boyum 82 cm. Bana bu kadro kucuk geldigini dusunuyorum ki kadro da 46 cm oluyor. Bisikletimin modelinden memnunum sadece kadro boyunda sikinti oldugunu dusunuyorum. Sizce medium mu yoksa large kadro mu bana daha uygun olur? Onerilerinizi bekliyorum. Tesekkurler.

Geri