Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Merhaba bisikletim boyuma gore degil. Kadro boyu biraz buyuk haliyle bileklerimde ağri yapiyor bunun icin ayarlanabilir gidon boğazı dusundum. Gidon capi 31.8mm. Gidon boğazinin boyunu( 90mm, 100mm, 110mm olan degerler ) buyuk deger mi almam lazim kucuk deger mi?

Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Arkadaşlar ben de eşim ve kendim için bisiklet bakıyoruz. İkiz bebeklerimiz var 1.5 yaşına girecekler. Bu bisiklet boyları hakkında bilgim bugün oldu. Ne kadar cahilmişiz diyorum kendi kendime.

Decathlon da bisikletlere baktım sepete ekle derken size soruyor. S - M - L şeklinde boyutlar mevcut. Bu bahsettiğiniz boyut bu mudur?

Arkadaşlar merhaba, bir kaç gün içinde bisiklet alacağım ve önümde iki seçenek var, ya 16" 29 ya da 20" 27.5. Çünkü 18" 29 istediğim bisiklette yok ve 18" 27.5 küçük geldi, ya model düşürüp 18" 29 bakacağım yada bu iki seçeneği değerlendireceğim, sizce sıkıntı yaratır mı bu seçimler. Bu arada boyum 1.80. Cevap verirseniz sevinirim çünkü kısa süre içinde kararımı vermem lazım. Teşekkürler

Boyum 1.66,1.67 civarkarında mosso tca 730 almayı düşünüuorum kadro boyunu 50 mi 53 mi almalıyım?

• Beğen
Tepkiler: BatuhanveTunahan
merhabalar yakın arkadasım scott cr1 karbon yol bısıkleti hediye etti boyum 177 yanlız bisiklet xxl 61 cm kadrolu bana uygun değil kullanırken sorun yasamıyourm yanlız uzun yolda (ortalama 30-40 km de ) hafıf bel agrısı yapıyor gıbı, yarıs bısıkletı yenı kulllanmaya baslamıs oldugumdan da olabılır dıyorum ama kesın bı bılgım yok bu konuda yardımcı olabılırmısınız . Bisikleti çok beğendim onu kendime göre nasıl ayarlayabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz ?

@kaanrevan Normalde ben de inç boyutu ile bakardım hep, bisiklete yıllardır binerim ama her defasında da bisikleti alırken bu kadro boyu olayını unutuyorum alıveriyorum bisikleti. 17 Mayıs'ta Carraro Sportive 323 aldım. Sonra sonra kadronun üzerinde sarı bir etiket üzerinde S harfini gördüm. :D Gerçi bisiklete binerken herhangi bir sıkıntı çekmedim. Ama bazen diyorum bana küçük mü bu kadro boyu? Boyum 174 cm.. Bacak içi ölçümümü de yapmadım açıkçası. Resmen elimde metre inip ölçücem hem bisikleti hem kendimi :D

@E2NT 50

@bytimothy O boydaki kadroyu bana göre kendinize ayarlama şansınız yok ama daha uzman arkadaşlar cevap yazabilirler.

@sercansekkin Benim boyum 1.68 yol bisikletinde 52 dağ bisikletinde 16'' kullanıyorum şehir bisikleti alsam S alırdım herhalde bence bisikletiniz size uygun.

@kaanrevan Evet bahsedilen bu boy ancak denemeden almayın bence sonra ilk heves hayal kırıklığına dönüşmesin.

@Roentgenium 1.80 boyla 16'' bence size uygun olmaz. Ben 1.68 boyumla 16'' kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: sercansekkin
@trainspotting35 Hayy Allah razı olsun. Yaklaşık 8-9 sayfa geriye doğru okudum (ilk sayfa dahil) bir türlü tam olarak aklımdaki soruya cevap bulamadım. Şimdi oturdu her şey kafamda. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@trainspotting35 Evet bugün farkı çok net gördüm . Almayı düşündüğümüz modelin bir S bir M sini yanyana koymuşlar gerçekten çok fark var. Hatta taşıma sıkıntısı olur diye eşime de erkek modelinden alalım demiştim. O da ben buna binemem dese de S bedenini görünce "buna binebilirim bu iyiymiş" dedi. Yani gerçekten fark var.

@sercansekkin Ben de bugün decathlonda. M harfini gördüm "dedim migros logosu var" anlaşması var herhalde derken değerindeki S yi görünce anladım mevzuyu.. :)

Boyum 1.71 kol boyu 73 cm bacak boyu 90 . Evde tek olduğum için ölçme zor oldu biraz . Bisiklet alırken nasıl bisiklet alacağım yani tam anlayamadım

@yb672501 merhaba bacak boyunuz fazla gibi geldi. Yanlış olabilir. Bu siteden bisiklet tipine göre beden seçimi yapabilir siniz. (link)

• Beğen
Tepkiler: alpagu6
Galiba yanlış ölçüm . Ben ayak parmaklarında n leğen kemiğine kadar ölçüm yaptım nereyi olcecegiz

Yarım yamalak İngilizcem ile siteye girdim Şimdi 80 cm ölçüm

@yb672501 sırtınızı duvara dayayıp bacak aranıza bir kitap alıp, duvara dayayın kitabı ayalarınıza yaklaştırın, değince. Kitabı oynatmadan duvardan uzaklaşın kitabın üst noktasını işaretleyin. İşaretlenmiş yer ile zemini ölçün.(ayaklarınızda terlik ayakkabı olmamalı) Sitede santim ve inch seçenekleri var. Santimi seçin.

• Beğen
Tepkiler: alpagu6
Boyum 185 yol bisikleti alıcam fakat hesapladım ve ideal kadro boyum 55 çıktı.Peki 54 kadro kullanmamda bir sakınca var mıdır?

Merhaba arkadaşlar forumu uzun uzun okudum ve kadro boyu 55 cm bir merida bisiklet aldım sorum şu boyun 180 cm kg 85 genelde tur bisikleti olarak ve işe gidiş gelişlerimde kullanacağım tablolarda 2 tabloda benim ölçülerime tam uyuyo.normalde 50 kadro tam gelirken 55 kadro çok sıkıntı yaratırmı kadro boyu bacak aramda tam oturuyo boşluk vs yok zaten meridanın kadrosu kafif yukarı kavisli.aldım ama aklımda soru işaretleri oluştu ne gibi bir sıkıntı yaşarım ilerde diye.bilgileriniz ve tecrübelerinizle aydınlatırsanız sevinirim.iyi forumlar..

yarın bisikleti almaya gidecemde bu kadro boylarına baktım 41-43 diyor benim boyum 169-170 hangi kadro almalıyım

Arkadaşlar dün rock rider 340 modelini aldım. Oradaki satıcı geriden baktı ve direk size L beden olur hocam dedi. Ben de çok sorgulamadım açıkcası bu durumu. Ben şu aşamada uzun zamandır bisiklet kullanan biri olmadığım için, bisiklete ilk bindiğimde çok rahatsız oldum. Sonra hemen seleyi indirdim epey yukarıda idi. Şimdi en aşağıda.

Şimdilik iyi gibi ancak acaba M beden mi alsaydım diyorum şimdi. Decathlonda beden seçiminde 173 tam sınır. Yani "155cm-173cm" arası M 173cm-185cm L beden" olarak gösteriliyor. Boyum 173 bu nedenle acaba M beden daha mı uygun olur diyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Decathlon sadece 1-2 km kullanılmış bir bisikleti geri alır mı? Almaz mı o da bir muamma gerçi...

165 cm boy 77 cm civarı iç bacak boyu yol bisikleti için kadro boyu önerileriniz?

herkese slm arkadaşlar benim anlamadığım birşey var a noktası dedikleri yani kadro boyunu ölçeceğimiz kısım aynacol merkez ile sele kilidi arası değilmi....benim boyum 184 ve bacak boyum 84...buna göre hesaplayınca benim kullanmam gereken ölçü 57 ...buraya kadar herşey normak ama aldığım bisiklette a noktasını ölçünce 46 çıkıyor ve ayaklarım yerdeyken arada 2 parmak kalıyor bu nasıl olur anlamadım

@Batuavicii

Kesinlikle bisiklet üzerinde denemeniz gerekir. Aynı markadaki farklı kadro tiplerinde bile değişiklik olabiliyor. Mesela ben 1,92 boy ve 90 bacak boyu ile 61-62 cm kadro hesaplanırken 58 kadro aldım.

Geri