Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@ankarabebesi
benim boy 1.82, bacak boyum 80, ve 48 cm kadro boyu bana uygun. Size de buyuk gelecegini zannetmem. Ama yakinlarda bisikletci varsa ugrayip bir kac farkli marka bisikletlerin farkli boylarini deneyin derim. Bol sanslar

• Beğen
Tepkiler: mmnmtl
Scudo
184 boyum var ve XL mtb bisikleti almayı düşünüyorum uyarmı. L alacaktım ancak stokta kalmamış

178 boyum var kilo 82 iç bacak boyum 81 gözüm hep yüksek ve büyük kadrolar da 26 kadrom var istemiyorum şehir ve tur bisikleti olarak 2. el birtane 57 cm var çok mu kötü olur sağlık açısından vs. varsa öneri fikri olan yardımcı olursa memnun olurum ...

Bisiklet seçimini yapmak bir dert. Uygun ölçüde bisiklet bulmak daha da dert. Boyum 165, bacak boyum da 68. Tam şu bisiklet bana göre deyip almaya hevesleniyorum, bana uygun olmuyor.

deneme yapıcaksınız. genel satılan 46cm liktir. @kadirhan size 46 olur sanırım. @sedatormanli 50-51-52 yi denemelisiniz. benimde 177cm boyum 84cm bacak içi boy 56cm çıkartıyor (link) bu site sizde bakın bakalım ne olacak

@kadirhan
@kadirhan benim de boy 1.70 bacak iç boyu 70cm.Almış olduğum xs kadro(44cm) boylu ghost bisikletim bana malesef büyük geldiği için kullanmadan sattım.şimdi 38cm-40cm kadro boylu bisiklet bakıyorum. Trek de 15 inç (38 cm ) var denedim çok rahat oldu.Bütçeyi ayarlayabilirsem alacağım.

@Y. Birol Size xs büyük geldiyse herhalde ben çocuk bisikleti falan almalıyım :) Dün carraro, sedona, whistle ve focus denedim. 41 süper, 44 çok ideal, 46 olur, 48 eh işte şeklinde.

@technox1 Gövde uzunluğu da önemli. Eğer bacakların uzun gövden kısa ise S ile rahat etme ihtimalin var evet. Ama genel orantıda senin boyuna S olmaz. Omurganda bel seviyendeki 2-3 kemik sürekli ağrır. Normalde bisiklete başlayınca bu ağrı görülebilir fakat boyu san uygunsa 2 aya geçer. Uygun değilse hiç geçmez :)

165 - 170 50 - 52 cm
170 - 175 52 - 55 cm

Ben bu aralığa giriyorum TUR biskletlerinde.

Konuda da bahsedildiği gibi artık hanginin tam olacağı bacak kol uzunluğuma göre deneyerek belli olacak.

@Selocukrtl Uyar büyük ihtimalle ancak kadro küçüldükçe kontrolünüz artar. Büyüdükçe daha akıcı bit sürüş sağlar. Çok akrobatik takılacaksan L al :) Uzun uzun biner giderim diyorsan XL olur.

• Beğen
Tepkiler: Selocukrtl
@kadirhan
@kadirhan bacak iç boyunuzun 68 cm olduğunu yazmıştınız. Benim aldığım xs (44 cm) kadro boylu bisiklet de bacak iç boyu en az 73cm olması gerekiyor ki bacak aramla kadronun üst borusu arasında 1 parmak boşluk olsun.. Maalesef borunun değmemesi için ayak parmak ucunda durmam gerekiyordu.. Onun için en fazla 41 cm olan kadro boylu bisikletler benim için ideal olandır. Ki sizin bacak içi boyu 68 cm size de ancak 38 cm kadroluk bisiklet uygun olacaktır diye düşünüyorum.. Yanlışım varsa bu konuda uzman olan arkadaşlar düzeltirse çok sevinirim...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Y. Birol Yok yok hocam yanlışlık. Teorik olarak haklısınız ama denediğim bisikletlerde 41 benim için çok uygun. Artık teorik ile pratik arasındaki fark diyelim.

İyi geceler arkadaşlar. Boyum 1.73 bacak boyum 80 cm. 2. el bisiklet beğendim cyclo cross. Kadro boyu 56 cm. Bacak boyum ortalamaya göre biraz uzun ama 56 kadro bana gider mi bilmiyorum. Ölçüm sitelerinde 54 cm cikiyor bana göre kadro boyu. Bu bisikleti alsam sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler

@ichimonjee Ya bisikleti kendiniz denemeniz gerekir ya da o modelin geometri şemasındaki "stand over height" denen ölçüye yani orta demirin yerden yüksekliğine bakmanız gerekir. Her bisikletin geometrisi, açısı ölçüsü farklıdır. Ayrıca soru sormadan önce arama yapalım, eminim aynı sorunu yaşayan ve cevabını alan kişi vardır. Biricik özel değiliz yani :D Bir de marka model yazarsanız çok daha nokta atışı cevaplar alabilirsiniz.

@ichimonjee
Bende boy 177cm bacak boyu 82cm.
İnternetteki siteler de ve hesaplamalarda 56cm kadro çıkıyor. Bende deneme yaptım. 51cm ile fena durmadı. Ama deneme yapmadan almayın bence.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle denemeden bisiklet alınmamalı. İki kriter söyleniyor genelde;

1. Sele önünde ayakta dururken kadro ile aranızda 2 parmak civarında boşluk olmalı
2. Sele önünde ayakta dururken ön tekeri 5-10 cm arasında yerden kaldırabiliyor olmalısınız. 5 cm'den az ise veya kalkmıyor ise kadro küçük, 10 cm'den fazla ise büyük demektir.

• Beğen
Tepkiler: BurakY. ve kmert
@orneken cube cross race pro almayı düşünüyorum cyclo cross hakkında fazla konu olmadığından bakmadım bile konulara. Pek fazla da tecrübem yok o yüzden mazur görün :) Cevaplarınız için de teşekkür ederim.

Teşekkürler güEl bir bilgilendirme olmuş elinize sağlık. Ben yol bisikleti alıcam boyum 1.66 16 yasındayım ve uzama donemımdeyım hangı numara almalıyım ?

@kutlucan Forumda okuduğum kadarıyla btwin markasının kadro boyu kısa yani bana 51 ya da 54 deneyerek olabilirmiş forumda böyle okumuştum triban sayfasında.

Geri