@Fırat Çiner baktım siteye hocam iç bacağa göre 54 boyuma göre 57 almam gerekiyor, bugün 58 beden aldım bacağımla üst kadro arasında boşluk vardı. unarım kadro boyuyla sorun yaşamam.
bu arada çok sağ olun hocam link için.
arkadaşlar erdoğanlarbisikletten cube yol bisikleti almış biri olarak sadece baçak boyu na göre bisiklet almakla olmuyor cube kadrolarını ufak yapıyor mesela 53 kadro cube yol bisikletinin orta göbekten sele kelepcesinin oraya kadar olan boru 49 cm benim boyum 1.67 baçak boyum 75 49 cm bana göre uygun ama üst boru 53.7 cm işte cube kadrolarını üst boruya göre belirlemiş her markanın kadro boyları ve uzanma mesafesi olan üst boru cm leri çok farklı merida sucultra 50 cm kadro boyu net 50 cm cıkıyor üst boru 53.3 cm scott da farklı her markada farklı yol bisikletini alırken üst boruyuda önemseyin arkadaşlar ben 53 kadro cube aldım uzanma mesafesinden dolayı memnun değilim halbuki orda deniyerek almıştık ama tranier gibi bir sistemde pedallayarak almak en doğrusu üst boru 2 cm uzun ama beni rahatsız ediyor açıkçası
merhaba arkadaşlar öncelikle yararlı konu için teşekkürler.
boyum 172 ve bacak boyum 79 aslında bana uygun olan kadro 16 17'' ama almak istedigim bisikletin şuan ki en küçük kadrosu 18'' satıcılar uygun dedi ama ben tam olarak öyle düşünmüyorum. sorum şu, 18'' alırsam bu bende çok büyük sıkıntı yaratır mı yoksa sele ve gidon boğazı ayarları ile bu sıkıntıyı aşabilir miyim? yani daha önce böyle bi durumda kalan varsa beni aydınlatırsa sevinirim )
@Interpreter
Benimde boyum 173 herkes bana standart kadro 18 bu sana ideal dedi bisikleti aldım ama sanki biraz büyük geliyor tam böyle bize göre ara boy kaçıyor bence bu konuyu henüz bende çözmedim büyük mü bisiklet küçük mü
Selamlar 1 ay önce ikinci el ng 350 29 hd modelini aldim tabi ikinci el ve kelepir oldugu icin bisikletten vazgecmedim ama kadro 19" benim boyum 175 kadro bana buyuk geliyor bi kac surusten sonra zorlandim hastanelik oldum hatta merak ettigim bu kadro bana buyukmu yoksa jantlar 29 oldugu icinmi buyuk geliyor seleden inip bisikleti bacak arama alinca ayaklarimi yere zor basiyorum hatta skistiriyor biraz kadro degisimi yapmalimiyim bilmiyorum birde bu satis yeniden alis isleri bazen zor olabiliyor .. Bu sorunu degisim olmadan baska nasil cozebilirim .. İyi forumlar
@Canizmir hocam seleden inip yere bastıgın zaman en az 2 3 parmak boşluk olması lazım diye biliyorum, o kadro size çok büyük 16 17 uygundur size bence kadro degişimi yapsanız daha güzel olabilir.
@Canizmir
Başta ben de kadroyu bacak arasına alınca 2 parmak boşluk kalması gerek sanıyordum ama
olay tam öyle değil benim boyum 193, bisikletim 20 kadro, teker boyu 27,5. Gören küçük sana diyor ama aslında öyle bir şey yok. Tekerler 26 olsa bisiklet iyice aşağıda kalacak ama ölçüde değişen bir şey olmayacak. En önemli ölçüler sele gidon arasındaki borunun uzunluğuyla aynakolun merkezi ile sele borusu arasındaki borunun uzunluğu. Bisikletim 20 kadro dedim ya, o 20 az önce bahsettiğim aynakol ile sele borusunun başladığı yere kadar olan kısmın inch cinsinden karşılığı
@Interpreter@Mustafa Zeybek yorumlariniz icin tesekkur ederim .. Genelde bakinca çogu 19 20" kadrolardan bahsediyor hepsinin boyu 190 degildir heralde adamlar rahat binerken ben neden zorlaniyorum .. Zorlaniyorum derken inerken binerken ani frende ayagi yere koyma durumu ve birde saglik problemleri ... Bakalim ya bisikleti saticam yada takas yapicam umarim sorunsuz çozerim bu durumu .. Saygilar
@Canizmir
Boya göre ayarlanmış bir selede kimse ayağını yere koyamaz zaten. Ben tırmanırken seleyi boyuma göre ayarlayıp, iniş yaparken ayağımı yere koymam gerekir diye indiriyorum. Seleyi indirmenin bir sebebi de ağırlığı arkaya vermek gerektiğinde seleye toslamamak ve sarsılırken selenin alttan çarpmasını engellemek.
@xxalexx09
Ne istiyorsan o olmalı. Boyun uzun diye jantın büyük olmasına gerek yok. Ben 27,5 tercih ettim, ileride de 27,5 ile devam ederim büyük ihtimal. Forumda birçok yazı var jant ölçüleriyle ilgili.