Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@kamilburak35 4 5 cm de gidondan mümkün. Bir bilenin sizin vücudunuza göre ayarlaması daha iyi sonuç veriyor.

Scudo
@mehmetburhan
Hayır yapamıyorsunuz. Sele ayarı diz içindir. Yanlış yönlendirmeyelim. @kamilburak35

• Beğen
Tepkiler: rodya
Merhaba Arkadaslar,

Mosso 735 tca 2017 55 kadro bisiklet modelini almayi dusunuyorum. Suan elimde merida speeder 200 56 kadro var ve bana tam geliyor. Boyum 1.83 ic bacak boyum 80 cm. Mosso kullanan arkadaslar mossoda 55 kadro bana uyar mi yardimci olabilirseniz sevinirim. Bisikleti internetten alacagim icin deneme sansim olmayacak.

@meteor
Ben de aynı bisikletin 52 kadrosunu kullanıyorum 1.73 boy 80 cm iç bacak ölçüsü keşke 50-51 kadro boyu olsaydı diyorum.Agresif bir sürüş stiliniz mevcutsa 52 kadro alın derim yoksa 55 kadro alın dikkat ederseniz bu kadronun geometrisi endurance tipine girmiyor biraz daha rijit.

@Fırat Ç.

Acikcasi ilk yol bisikletim olacak o yuzden 55 kadro dusunuyorum cunku meridadan onceki bisikletimde kucuk kadrodan dolayi sikinti yasadim merida da 56 tam geldigi icin mossoda 55 uygun olur diye dusunuyorum ama bakalim :)

@meteor
Boy olduğundan ötürü sıkıntı olmaz 55 kadro dediğim gibi rahat sürüş istiyorsanız 55 kadro tercih edin.

Arkadaşlar selamlar Bianchi aspeed 9000 bisiklet sahibiyim boyum 1.68 alırken malesef tecrübesizligime denk geldi ve boyuma uygun olmuyan kadroda bir bisiklet sürüyorum 67 ne biliyim 70 km yaptıgım günlerde inanılmaz belim zorlandı ve agrı hissettim bu konuyu yaşıyanlar neler yaptı acaba bisikletimi degiştirmek istiyorum çünkü uzun turlarda inanın ızdırap gibi geliyor ve ben uzun seyahatlere çıkmak istiyen bir bisikletçiyim şu şartlarda malesef çıkamıyabilirim takas vs konularını düşünüyorum yardımcı olabilicek var mı acaba

@aziz otkur sizin boyunuza göre kadronuzun 15 16 inç aralığında olması gerek tabi bu teorik ve aşağı yukarı hesaplar,birde bunun yanı sıra iç bacak boyu ölçümüde önemli,aslında bu kısım biraz daha öne çıkıyor özellikle uzun turlar düşünülürse,, bazı istisnalarda kadro boyu sele üzerinden izin verilen ölçüler ile tolere edilebilir ama (+)(-) 2cm olarak en fazla o da belki ama dahası pekde sağlıklı sonuçlar vermez...
Bu arada sizin kadro ölçüsü nedir,ayarlarınız düzgün ölçüde ise vede absürt bir fark yoksa hissettiğiniz ağrılar normal olabilir (malûm yeni bir kadro yada yeni bir başlangıç kişiye , vücudun bazı kesimlerinde boyun,bel ,omuz vs gibi alışma devresi ağrılar hissettirebilir)ama kadro boyu farkı bilinenin altında yada yükseğinde ise seçeneğiniz kesinlikle kendinize Uygun yeni bir kadro bulmanız yönünde...

hocam alırken bacak boyunu ölçmedim ama şöyle bir şey var sele ile bir şekilde ayarladık arkadaşımla tolere edebilicegimiz kadar ama gidon sele arası biraz uzun fazla egiliyorum bilmiyorum alışma evresi derken uzun süredir bisiklete biniyorum ama üniversite sınavına hazırlanırken uzun süre binmemiştim ama onun bu kadar etkiliyebilicegini hiç düşünmemiştim

Bacak iç boyum 73 cm (+-1 cm yanlış ölçmüş olabilirim) boyum 163. Bir sitede kadro boyu için 43 cm yazıyor, burada ise 50 cm uygun gözüküyor tabloya göre. Kafam karıştı yardımcı olabilir misiniz ? Şehir içi ulaşımda kullanmak üzere bisiklet almak istiyorum.

@aziz otkur çok sıkıntı yaşıyorsanız açı ayarlı gidon boğazı alarak gidonu biraz daha kendinize yaklaştırabilirsiniz, seleyi haddinden fazla öne çekmenin de yaratacağı sıkıntılar vardır ona da dikkat ediniz.

• Beğen
Tepkiler: aziz otkur
@mahden teşekkür ederim şuan da yol bisikleti araştırıyorum onu aldıktan sonra dag bisikletimi de satıp yenisini almayı düsünüyorum

İyi akşamlar, geçen sefer şehir bisikleti konusuna ilk mesajımı yazmıştım. Heves ettim deyince arkadaşlar da haklı olarak ikinci el öneriyorlar heves geçerse maddi zorluk çekme diye.
Şimdilik araştırmaya devam ediyorum. Taksit ve güven nedeniyle sıfıra yönelebilirim ikinci el de pek yok gibi olanlar da sıfır fiyatına.

En azından kadro konusunda yanlış yapmayayım. Boyum 177, bacak boyum 76cm. Şehir bisikleti için farklı görünüyor tablo. 48cm mi 51cm kadro mu uygun olacaktır ? 44cm alsam sedona 310 alsam çok küçük olur sanırım, ne zorluk yaşarım?

Teşekkür ederim.

Bacak iç boyunu nasıl ölçüyoruz ? Bilekten başlayarak kalça kısmına kadar mı ? Boyum 1.70 kilom 70 hangi kadro daha uygun olur ?

ayaklarım yere değecek şekilde bisikletin kadrosunda durma yöntemini biliyorum ama emin olmak lazım

Değerli arkadaşlarım, benim boyuma oranla bacak boyum daha uzun sanırım. Boyuma göre kadro boyunu hesapladığım zaman 55-56cm çıkıyor fakat bacak boyuma göre hesapladığım zaman 58-60cm çıkıyor.
Boyum 1.74, bacak boyum 89cm.
Sizce yol/yarış bisikleti için nasıl bir kadro seçimi yapmalıyım?

@Enes Olgun
Burada dikkat edilen ölçü bacak boyu değil ; iç bacak boyudur.İç bacak boyunuzu ve almayı düşündüğünüz bisiklet markasını yazarsanız yardımcı olacak arkadaşlarımız çıkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri