Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Çok güzel bir bilgilendirme olmuş. Bence pratik yaparak yani test sürüş ü yaparak almak daha iyi çünkü kişiye göre bacak ve gövde boyu değişebiliyor.

Scudo
Merhabalar ben 1.79 boyundayim ic bacak boyum 80-81
sehir-tur bisikleti alacayim kadro boyu kac olmali

arkadaşlar bacak boyum 90 yol bisiklet kadro boyu 60:( ama 60 kadro bulmak çok zor:(((

Benim boy 169 bacak boyu 70 28 jant 50 cm mosso lagardo bu hesaba göre bana uygun görünüyor ama siz nedersniz ?

Boyum 187 bacak boyum 87cm.18inç salcano ng650 aldım,seleyi o kadar yukarı kaldırıyordum ki az daha kadroyu kırcaktım.Satıp 21 inç kadro aldm.

Evet sele borusunu sonuna kadar yani sınır kısmına kadar çıkarmak kadro için risk. Sele borusu uzunlugunun en az %35 i kadro içinde kalmalı olmuyorsa kadro boyu sizin için kucuktur

arkadaşlar bisiklet alacağım fakat kadro boyu yazmıyor 28 inç lastik diyor kadro boyuna nereden bakacağım ?

(link)

bisiklet bu

28 inc lastik boyudur.kadro uzunlugu yazmasi gerekir yazmiyosa alacagoniz yere danisin derim benim gobi küçük kadro alip sonra ugrasmayin.

Carraro Sportive 327 28 Jant 27 Vites model bisiklet in kadrosu 48 cm gibi duruyor, ama yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Ben tam anlamadım :D boyum 1.79 yada 1.80 . Boyut ne olacak hiçbir fikrim yok ama galiba 26" dimi

26 inc jant boyutu,eger dag bisikleti alcaksaniz 20inc kadro boyunda bisiklet almaniz lazim

@tbag45 peki kardeş, şimdi internette dağ bisikleti diye adlandırılan ama dağ Bisikletiyle alakası olmayan ürünlerde nasıl bir kadro. Ya alakası olmayandan kastım dağ bisikleti deniyor ama teker olarak alakaları yok xd bu Konuları çok bilmem de :D
Eğer konu açabilmeye başlarsam öneri konusu açacağım zaten de. Şimdi örnek olarak Orbis Life gibi bir bisiklet için kadromun 26" falan mı olması gerekiyor. Önce benden önce soran Arkadaşı ve sonra beni cevaplarsanız sevinirim :) 26" demişim yine anladın sen be abi :D

@DKN bilgimw bilgi kattığın için teşekkürler...
Ya benim merak ettiğim Hayatım boyunca kullandığım tüm bisikletler
Dağ bisikleti adıylaydı ama tekerlekleri öyle kalın falan değildi
Ben asfaltta, betonda, kısacası evin önünde ve kaldırımlarda falan bisiklet sürücem.
Bunun için hangi bisiklet türü en mantıklı seçim.
Bir de bütçem sıkıntı...
Bisikletim önceki 1.5 yıl önce çalındı bende özlemiyor Değilim bisiklet sürmeyi .
Şuna birikmiş 200 tl ye yakın param var babam da Max 350 dedi ve kısacası Max 350 tl m var :D çünkü şuanda verdiğim söz için para biriktiriyorum... Kısacası 350 tam var ve bisiklet alacağım.
@tbag45 KARDEŞ
Obris Voltage 26" in Özellikleri kadrosu bana yuyor mu. Çünkü alabileceğim en muhtemel o gibi de. Konu açabilsem
350 tl bisiklet öneri diye konu açacağım da :(
Edit: Çalınan bisikletim Salcano Excel di. Sizce yine onu mu alayım. Ne yapam bir de ona kadrom uyuyor mu. 1.5 senede ailenin en büyüğünün boyuna yetiştim de :D
Edit: çok şey istedim farkındayım. Zahmet olacak ama yardım ederseniz sevinirim :)

193 boyum önerdiğiniz kadro boyu yol bisikleti için bulamıyorum genelde piyasada 56 kadro boyu yaygın bacak iç boyum 83 cm 56 olan kadro deneyince rahattı aslında çok tereddütte kaldım, ayrıca kilom 110 benim fizik yapıma yakın arkadaşlar varsa yol bisikleti kullanan tavsiyelerini beklerim.

Geri