Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Scudo
@Savaş Acıboz
Bende 193 boyumdayim. İc bacak 92 cm.
Siz olcumde bir hata yapmis olabilir misiniz

@mrjoney1str 52 sizin için iyidir. Ancak bisiklet kadro ölçüleri markaya göre değişir. Biikletin üzerinde yere basarak ayakta durun, üst boruyla apış aranız arasında 2-3 cm boşluk varsa kadro uygundur.

1. sayfadaki Ulaş'ın yazdıklarını lütfen okuyunuz, inceleyiniz.

@Ersin savaş idare eder. Bundan sonrası sele ve gidonu doğru ayarlamak. 1. sayfayı okuyun lütfen.

@f.emre uyarınızdan sonra tekrar ölçtüm ,86 cm buldum buna göre merida sitesinde bir katsayı vermiş o da 0.635 ile çarpmış yani 86 cm x 0.635 = 54.61 miş ideal yol kadro boyum, peki siz kaç kadroda rahatsınız?

Salcano NG 555 26 almayı düşünüyorum yaşım 29 kilo 85
bacak boyu: 75. Bisikletin kadro boyları 16'' - 18''
16'' alıp çocuk bisikleti gibi gözükmesini de istemiyorum 18 alsam çok sorun yaşarmıyım ?

kadro boyu hesaplamada çıkan veri
Sabit Kadrolu Dağ Bisikleti
Kadro Boyu 17,18 (inch) Kadro Boyu 43,62 (cm)

1.75 boy Kilo : 60 Arkadaşlar.
en az kac inç en cok kac ınc olmalı kadro ? Arada kalıyorum 16 ınc ufakmıdır yoksa en az 17 en cok 18 mı olmalı dag bısıkletı ıcın ..

Hocam 1.90 boy 89 cm iç bacak boyu sizce alacağım şehir bisikletinde kadro boyu nasıl olmalı bu arada bisikleti iş ev arası ulaşım aracı olarak kullanacağım düzgün asfalt bir yol 37 km

@Savaş Acıboz
Merida kullanacak iseniz; 55 yada 58 ikisinden birini deneyerek almakta fayda var.
Mutlaka 55 ya da 58 kadro istiyorum diyerek direk onu almak yerine ikisinide deneyin karar verin.
(link)
adresinden merida için bakabilirsiniz.
Merida için ben 58 kadro bisikleti tam bana göre buluyorum. Ama biraz daha konforlu kullanım için 61 alınabilir.

Arkadaşlar herkese merhaba. Kadro seçimi konusunda danışmak istedim. Şehir-Tur bisikleti alacağım. Boy 1.82 iç bacak boyu 83cm birinci sayfadaki verilere dayanarak 55cm kadronun bana uygun olur mu ?

Merhabalar bisiklet almayı planlıyorum, ama hiç bilgim yok. Forumdan birşeyler okuyarak fikir edinmeye çalışıyorum. Boyum 158, tablodan baktığımda 35-38 cm'e denk geliyor. Bunu aldığımda çocuk bisikleti gibi durur mu?

Bir de arkadaşlarımın bisikletlerini kullanırken farkettiğim bir durum var, kolum kısa kaldığı için çok fazla eğilmek ve ellerime daha fazla yük bindirmek zorunda kalıyorum, bu da avuç içlerimde ağrıya sebep oluyor. Bisiklet kullanırken ki duruşumda mı bir yanlışlık var acaba, yoksa bana büyük gelen bir kadro boyunda bisiklet kullandığım için mi bu ağrı oluşur?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

@leyla_p

Merhabalar Leyla Hanım,

Belirtmemişsiniz ama tahminimce gezinti amaçlı kullanacağınız için size şehir bisikleti hakında yazıcam.

Şehir ve tur bisikletlerinde sizin boyunuza göre olan kadro ölçüsü 47-50cm arasıdır. Sizin tablodan baktığınız 35-38 ölçü ise dağ bisikletlerinin ölçüsüdür. Sizin dağ bisikleti ile işiniz yok.
Sizin bindiğiniz bisiklet sizin boyunuz için büyük olduğu için daha fazla eğilirsiniz ve avuç içleriniz ve bilekleriniz uyuşur.

Şehir ve tur bisikletlerinde ayarlanabilir gidon boğazı seçeneği olduğu için ve şehir bisikletlerinin kadro yapısı dağ bisikletlerinden farklı olduğu için sizin yapınıza ayarlanacak bisiklet olarak en ideali şehir bisikletidir.
Doğru kadro boyu ve doğru ayarlanmış sele, sele borusu, gidon, gidon boğazı, fren kolları unsurlar sizin en rahat sürüş yapmanızı sağlayacaktır.

Bunların dışında bilmeniz gereken pek fazla birşey yok.

gezinti şehir bisikleti alıcam..boy 1.72 cm iç bacak 75 cm ..46 cm tam gibi duruyor..ama 48 alırsam sorun olur mu..?

Herkese merhaba. Forumda uzun süre araştırıp bulamadığım bir konuyla ilgili bilgi rica ediyorum.

Carraro Sportive 224 olarak geçen Hibrit bisikletlerde kadro boyu MTB ile aynı standartta mı değerlendirilir. Ben 1,88 cm boyundayım. Hepsiburada.com dan 54 cm kadro boyuna sahip olan bu modelden almak istiyorum.

Ancak hibrit modellerin kadro geometrisi farklı olduğundan kafam karıştı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

arkadaşlar ben 1.76 boyundayım. 28 jant Bianchi peggy aldım. bunun inç cinsinden ölcülerini bulamadım hiçbiyerde. bana uygun şehir bisiklet inch ölcüsü ne olmalı? aldıgım bisiklet uygunmu değil mi??

bu incboyutları kaç janta denk geliyor? çok fazla bilgim olmadığından pek anlayamdım:okyrm:

Ne zaman bir kadro boyuna karar verip yeni bir kadro boyu konusuna baksam kafam karışıyor birisi aydınlatsın artık beni neredeyse 1 yıldır kadro boyu yüzünden bisiklet alamıyorum:(

Boy 165 bacak boyu 73 almak istediğim bisiklet sedona 300s lütfen kadro boyu için yardım.

Geri