Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Böyle bir hesaplayıcı kullanmak için boyumuzu, büst boyumuzu, kolumuzu, ön kolumuzu, bacak boyumuzu, baldır boyumuzu ölçmemiz gerekiyor. Hesaplayıcı bu ölçüleri nasıl alacağımızı da het sayfada resimlerle göstermiş.

Bu detayları göz önüne almanın dışında tarz olarak, bütçe olarak bisiklet seçerken kendimizi ne kadar tanıyoruz? Hadi tanıyoruz diyelim, çevremizi, yolları, iklimi, zamanımızı işin içine katıyor muyuz?

Asıl soru, ben hangi bisiklete uygunum, olabilir mi?

Scudo
ikinci el sedona bisiklet baktım.satan kişi kadrosunun m beden olduğunu söyledi telefonda.kaç inç olduğunu bilmediğini söyledi.m beden standart bir ölçüsü varmı sedonalarda?birde boyum 1.70 bacak içi ölçüsü 80 cm.17 inç oluyor galiba.16"-18" bisikletlerden hangisi uygun olur?

bu oranlar doğru mu cidden... 1.80 boyunda biri 60 cm kadroya nasıl binebilir ???

Gezinti/ Tur Bisikleti - Trekking
Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 47 - 50 cm
165 - 170 50 - 52 cm
170 - 175 52 - 55 cm
175 - 180 55 - 58 cm
180 - 185 58 - 61 cm
185 - 190 61 - 63 cm
190 - 195 63 - 66 cm
195 - 200 66 - 999 cm

@Kudret Kurtcebe

kudret bey burda bahsettiğiniz 55 kadro... top tube(üst bor) mu ? seat tube (Sele borusu) mu?
sele borusuysa 55 cm yüksek olmaz mı ?

kadro boyu olarak seat tube kullanılmıyor mu?

bu durumda 1.78boyunda biri 18-19 inch yani 49-50 kadro kullanması gerekmiyor mu ?

nette baktımda 26" 29" mtb lerin boy hesaplaması aynı sanırım
26" mtb de 18 kadro boyu kullanan biri 29" 18 kadro boyumu kullanır bu doğrumudur ?

• Beğen
Tepkiler: celikozgur
https://i.hizliresim.com/xJV4zJ.png

https://i.hizliresim.com/x00kWZ.png

https://i.hizliresim.com/e2Ok3L.png

burdaki bilgilere göre bana uygun olan boy nedir ??

Merhabalar,

Ben bisikletle geç de olsa daha ciddi bir şekilde ilgilenmeyi düşünüyorum ve bu konuda paylaşılan bilgiler için çok teşekkür ederim. Kendime kaliteli bir dağ bisikleti alacağım zira toprak yollar ve arazi şartlarında pedallamak hoşuma gidiyor ama tabi bağlantılar için asfalt yollarda da baya bir km yaparım diye düşünüyorum.

Ben 1.91 boyundayım ve 26" bisikletler artık gözüme çok küçük görünüyor. 29" bisikletlerle ilgili birkaç konu okudum ve çoğu kişinin memnun olduğunu gördüm.

Benim bacak içi boyum 88 cm. Dün bisikletçide 29" ve kadrosu 21" bir bisiklet boyut olarak bana uygun geldi, ayrıca bisikletçi de ilk başta 19" kadroları gösterse de 21" in daha iyi olacağını söyledi.

Ayrıca competitivecyclist.com da aşağıdaki verileri elde ettim. Yalnız ölçümlerim çok sağlıklı olmayabilir zira iş yerinde kendi başıma ölçtüm :)

https://i.hizliresim.com/KnDnX1.jpg

Bu bilgiler ışığında 29" ve 21" kadro uygun olur mu ve asıl merak ettiğim 29" bisikletlerle ilgili hesaplamalar 26" ile aynı mıdır? Ayrıca 29" arazide zorlar mı. Ben şu an 78 kiloyum ve çok fazla kondisyonum yok, acaba ilk etapta daha küçük bir bisiklet alıp kondisyonumu mu geliştirmeliyim?

Teşekkürler.

Geçen hafta sonu Merida 40 D aldım. Buraya bakarak boy seçimi yaptım ama tutturamadım. Şöyle ki, boyum 1.75 bacakta yaklaşık 78-79...

Listeye göre 52 cm olması lazım. Siparişimi de buna göre verdim. Ancak seleden indiğim zaman ayaklarımı yere tam olarak basamıyorum.

Bu haftasonu bisikleti 48 cm ile değiştirmeye gideceğim.

En güzeli alırken denemek. Sanırım her markanın da ayakkabı kalıbı gibi kalıpları farklı..

ghost cross gibi modeller mtb ölçüsüne göre seçmelimi yoksa şehir bisikleti ölçüsümü esas alınır baktımda sanki mtb ölçülerini kullanıyor gibi

resim linkini günceller misinz

sabit kadrolu mtb lerde kadro boyu ile jant büyüklüğü arasında nasıl bir orantı vardır mesela 27.5" lik bir mtb nin kadro boyu ortalama nedir?

merhaba,

(link)

linkteki bisikleti sipariş verdim. boyum 1.80 bacak arası yüksekliği 79. 21 inch kadro sipariş verdim ama acaba büyük gelir mi?

siparişi iptal edip kadro boyunu 19 inch alabilirim seçenekler 19, 21,23.

görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Kardeşim merhabalar.
21 kadro büyük gelir.Sana uygun olan 19 dur.İptal edip 19 almanı tavsiye ederim.

cevabınız için teşekkür ederim. iptal edip gidip görerek ve deneyerek bisikletçiden salcano city fun 60 aldım. 18 inch olanı bana en uygun oldu. aslında 20 inch de büyük geldi denemez ama 18 ile daha rahat ettim.

@Kudret Kurtcebe

Abi ben şehir tur bisikleti alacağım. Boyum 174cm bacak içten 78 cm. Kilo 100 kadro boyu kaç olmalı sizce?

GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cyclocross bisiklet için 50 51 52 cm lerden hangisi bana uygun olur ? boy 170cm bacak arası 76cm

Vallahaa bu işte bu kadar detay olduğunu bilmiyordum. Gittim, beğendim, cırt geçtim kredi kartını aldım bisikleti. 26jant küçük geldi gözüme 28 aldım. Artık ileride daha dikkatli alışveriş yaparım.

Boyum 1.90 kadrom xc4000 20'' daha uzun bir sele borusu taksam sorun olur mu?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selamlar;
hertürlü sorunuzu bekliyorum diyince cesaretlendim. acemi sorusu sorucam biraz.

şehirde binmek için bisiklet almak için çıktım. araştırdım hafiflikten dolayı trek 7.7 gittim geldim falan merida speeder t2 de karar kıldım.
kızıltoprakta bizikletçiye gittim. alıcam kadro boyunu ben 60 cm olarak düşünüyordum ,şu referans tablolarında 190 boya hep 60 cm tavsiye ediyorlar.
meridanın kendi sitesinde de aynı bide iç baçak boyunu ölçülüp hesaplanması var. benim 87 cm, o hesaptan gidersniz. 56 cm lik kadro çıkıyor
satıcı da 54 ü denetirdi 56 yoktu çünkü bu olur tam senin için diyor.

yani hangisi doğru?

Şehir/Kros Bisikleti

Şehir/Kros bisikleti kadro ölçüsü belirlenirken, daha önceden ölçülen iç bacak uzunluğunu 0,259 ile çarpınız.
Örn : 79cm x 0.259 = 20.461

Sürücü Boyu
185 - 190 cm
190 - 195 cm

Kadro Ölçüsü
61 - 63 cm
63 - 66 cm

Geri