Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Cevaplar için teşekkürler. Sanırım detaylı bir ölçüm yapmak ve buna göre yeni bir gidon ve/veya gidon boğazı almak gerekecek.

Scudo
merhabalar. boyum 1.80 bacak boyum 85 cm. yol bisikleti olarak 54 mü 56 mı almalıyım sizce?

@Süleyman Özgün senin vücut esnekliğin kilon ve kol uzunluğunu bilmiyorum ama ben 54 kadroyu tercih ederdim

@Murat B.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Ama bu kadar eğilmeden de durabilmek istiyorum. 18. sayfada bir arkadaş paylaşmış aşağıda onu alıntılayacağım, o pozisyonda olmak istiyorum ben de. Çünkü benim boynum kısa ve yanlış oturma pozisyonlarından dolayı zaten biraz eğrilik var, yani yol bisikletinde çok eğildiğim zaman kafamı rahat kaldıramıyorum ve yere bakmak zorunda kalıyorum, kaldırırsam da çok ağrım oluyor boyun ve sırtta.

@karanbatu

Ben de tam olarak bu pozisyonda kullanmak istiyorum ama konuştuğumuz konulardan dolayı hiçbir şekilde bir bisiklet üzerinde böyle duramıyorum. Acaba vazgeçip fitness türüne mi yönelsem diyorum bu yüzden. Ama benim zaten Escape 2 City bisikletim var, ondan çok abartılı bir farkı olmayacak, gereksiz bir iş olur gibi geliyor.

Bisiklet üzerinde zaman geçirmek istiyorsanız uygun kadro ölçüsü bisiklet türünden önce gelir. Ülkemizde maalesef kadro boyunu büyük seçme hatası çok yaygın, s ve xs bedenleri bulmak oldukça zor. Btwin ultra 900 s boy denedim alt taraf tam uymasına rağmen reach dediğimiz uzanma kısmı olması gerekenden uzundu. Xs mağazada olmadığı için deneyemedim ancak onda bile (geometri tablosunu inceledim) uzanma kısmının çok az uzun gelme ihtimali vardı ve muhtemelen kadro boyu da az küçük geleceti (alt beden için). Bu durum geometriyle de alakalı. Triban 540 ta da anynı durumu m ve s boyları arasında yaşadım. (S de bile uzanma tam istenilen seviyede değildi ve alt taraf biraz küçük kaldı). Umarım aradığınızı bulursunuz

1.76 boy ve 90 kg birisi için linkteki bisiklet nası sizce?
(link)
(link)
(link)

@3rsin

Merhabalar. Bir arkadaşa öneride bulunurken buna benzer sizin kadar detay vermeden gidon ve seleyi öne çekme olarak bahsetmiştim.Sizde insanları yanlış yönlendiriyorsunuz demiştiniz. Aynı olayı sizde yapmışsınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba arkadaşlar, Ghost marka dağ biskleti almak istiyorum biskletçide bir tane Medium-M kadro, 29" lastik, tacana 4 model, beğendim satıcı tek kaldığı için uygun fiyata verecek boyum 1.66, bacak içi boyumu ölçtüm 77 cm. bisikletin orta çıtası bacak arama ayakkabı ile tam değiyor boşluk kalmıyor. ama kollarım duruşum uygun gibi geldi. satıcı 1,65 cm ve yukarısı için kadro uygun diyor. bacak aranın değmesi sıkıntı yaratmaz diyor. 29" lastiktede hem hızlı gidersin hemde rahat edersin diyor. başka bir biskletçide kato 27,5 jant al diyor 29 sana büyük gelir diyor. ghostun sitesinde M kadro boyunu 1,65 den 1,75 e kadar gösteriyor kafam iyice karıştı ghost tacana 4 de uygun fiyat olunca almak istedim sizce kadro bana uygun mu ? şehir içi kullanacağım bisklette tek kalmış acele etmek istiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden çok tşkler

@Erhan42 ben kimseye oneride bulunmadim bulunmam, bildiklerimi bilmeyenler ile paylasirim, yazdiklarimi tekrar oku! yazdiklarimi okuduktan sonra anlarsan, kadronun kisiye buyuk gelmesi durumunda, insanlarin agrisiz surus saglamasi icin yapilabileceklerin listesini siraladim. hic kimseye bunu yap bunu yapma demedim demem!

Lutfen olaylari kisiselllestirip forum icinde tartismayin, dogru bildikleriniz varsa paylasin yoksa susun. insanlara yalan yanlis bilgi vermektense susmak en iyisidir. vesselam

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
@3rsin

Siz bence benim yazdıklarımı okumuyorsunuz yada okuduğunuzu anlamıyorsunuz!!!!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

(link)

Şöyle bir bisiklet var mesela ama insan 2.000'e sıfır Tiagra setli Scott bulmuşken, 10.2 kg Claris bisiklete 2.700 vermek de koyuyor insana.

@UPCycling
@UPCycling

Bu arada gidon boğazını değiştirme teşebbüsüm, bisiklet aleminin kadimlerinden olduğunu düşündüğüm bir bisiklet mağazası sahibinden "bisikletimin bana küçük geldiğine dair" yediğim azar sonucu başarısızlıkla sonuçlanmıştır. "Bu iş gidon boğazı değiştirmekle de olmaz! Boru kısa boru!" dedi amcam:).

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Benim boyum 176 bacak boyum 81 önümde 27 gün var yarış için o zamana kadar bisiklet alıp sıkı antrenman yapmam lazım kendime uygun bir bisiklet buldum fakat 51 kadro . Ama kadro el yapımı imiş sizce sorun olur mu olursa da nasıl çözülür?

Selamlar.2 sene sonunda mtbden yola geçmeye karar verdim.042 kullanan varmı sizce nasıldır? 2018 modelini alacağım. Boy 180 bacak boyu 85cm sizce 54mü 56mı almalıyım?1.PNG 2.PNG

faydalı bilgiler hocam ellerinize sağlık.

Arkadaşlar merhaba aranıza yenı katılmış bulunmaktayım
-Elimde salcano ng650 26'' bisikletim var yenı aldım ve boyum 1.80 bana göre uygunmudur?
-Birde jant boyunu 26dan 27.5 yükseltebilme şansımız varmıdır
şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar...

@Mslmkyl Jant boyu ile kadro boyu farklı şeyler. MTB de kadrolar 16 inç, 17 inç, 18 inç şeklinde gidiyor. Bisikletiniz kaç inç onu bilmemiz gerekli.
Jant boyunu 26 dan 27,5 e çıkarttığınızda kadro ve maşanız problem çıkaracaktır diye düşünüyorum. (Kadroya sığmama gibi) Bu yazdığım tamamen mantık yürütülerek verilmiş bir cevaptır, herhangi bir tecrübeye dayanmamaktadır.

• Beğen
Tepkiler: Mslmkyl
@Mslmkyl
kadro_2D00_boyu_2D00_g_F600_sterge1.jpg
Bu değeri inç cinsine çevirmek için çıkan değeri 2,54 e bölerseniz kadronuzun kaç inç olduğunu bulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Mslmkyl
Tur bisikleti kullanıyorum.Boy 175cm, iç bacak boyu 77 cm. Kadronun boyu 48,5cm. Bu kadro bana göre ufak mı?Ufak olması ne gibi sorunlar oluşturur, kadro değiştirmeden ne gibi iyileştirmeler yapılabilir?

Geri