Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet bakım ve onarım ücretleri

Scudo
@haruncoskun Kesinlikle katılıyorum. Bisikletçiye derdini anlatmak bir sorun, yapılan işler başlı başına bir sorun. Adamakıllı bir bisikletçiniz yoksa elde yapmak mantıklı.

@hakan şahan , Bursa Canda Oyuncak ve Bisiklet Mağazası...
Teknik elemanı yıllar öncesinden başka bir işletmede çalıştığı zamanlardan tanırım.
Eski müşteri/tanıdık durumu olduğundan fiyat makul tabi..

Bakım onarım derken ;

2 bisikletim var . Biri MTB biri Yol. Artık ikisini birleştirip 1 bisiklet yapmak istiyorum. Bakımları yüksek kazancıma göre. MTB'nin zincirini değiştireceğim 450 lira, 2 lastik alacağım 1000 lira.Kronik bakımlarını kendim yapmaya çalışıyorum. Sürüşten sonra yıkayıp , yağlamak. Akort ayarı , jant telleri . Hiç düşünmedim bile.

Yol bisikletinin de lastikleri soyulmaya başladı. 2 lastik, ufak bir jant - akort bakımı. STİ kolları değişsem güzel olur ama hiç gereği yok. Fren ve vites ayarı.

Hiç yoksa 2500 liralık olduk. 3 - 4 ayda bir bakımı da olur. Şu durumda çok zor . Ne yazdım sanki garajımda 2 3 arabam var. Memlekette bisikletin bakımdan dem vuruyoruz ama zeytinyağı almak bile zor.
Benim size şahsi tavsiyem ya hibrit bir bisiklet ya da gravel veyahut cyclocross-sanarsın gravel ve cyclocross hibrit değil- türünde bir bisiklet tercih etmeniz.

Ankara'da bakım işlerini kendi atölyesinde amatörce yapan yok mu? Hem makul bir fiyata bakım yapıp hemde işi öğretecek bir usta olsa fena olmazdı :)

Merhaba
Bisikletçinin sakıncası yoksa adı nedir arka vites kablosunun değişiminin işçiliğine yazın 25 tl isteyen biliyorum maalesef
Bu bence yüksek bir fiyat değil. Bu adamlar da ev geçindiriyor, işçilik ücretinden kısarsanız ya daha düşük kaliteli işçilik ya da parça fiyatından geçirmece ile karşılaşırsınız. İşçilik ücreti pahalı geliyorsa öğrenip evde yapın, batılılar öyle yapıyor, ama decathlonda matara vidası bile 15-20 tlye satılırken işçilik ücretine 25 tlyi çok görmeyin.
Bu ülkede işçilik ucuz. Mal olarak aldığımızda içimiz acımıyor ama işçiliğe verince acıyor. Bu mantık her yerde geçerli olduğundan kaliteli iş üreten meslek erbabı da zor yetişiyor.

@Anonim 25 tl uygun bence de. Sirkeci'de bir çift pedal takmaya (sadece takmaya) 20 tl isteyen esnafımız var. Kendisine "ustaların ustası" diye isim vermiş. Bana orta göbek kılavuzunun sadece kendisinde olmasına güvenerek dişlerin üstünden geçmeye 100 tl demişti. Ona o parayı vereceğime kendim çanağı spiralle kılavuza çevirerek yapmıştım.

Bu bence yüksek bir fiyat değil. Bu adamlar da ev geçindiriyor, işçilik ücretinden kısarsanız ya daha düşük kaliteli işçilik ya da parça fiyatından geçirmece ile karşılaşırsınız. İşçilik ücreti pahalı geliyorsa öğrenip evde yapın, batılılar öyle yapıyor, ama decathlonda matara vidası bile 15-20 tlye satılırken işçilik ücretine 25 tlyi çok görmeyin.
Bu ülkede işçilik ucuz. Mal olarak aldığımızda içimiz acımıyor ama işçiliğe verince acıyor. Bu mantık her yerde geçerli olduğundan kaliteli iş üreten meslek erbabı da zor yetişiyor.
hocam konunun başını kaçırmışsınız tabiki bisikletiçiler yaşamalı buna kimse itiraz edemez aynı gemideyiz onlarla mesajın geçmişine giderseniz bisikletçi arkadaşımız bir sürü işlem yapmış 100 tl istemiş buna 300 tl isteyen bisikletçide var benim örneğim geçen yazdan vermiştim o tarihte biri 10 tl alıyorken başkası 25 tl alıyordu o işleme standardı yok ve maalesef bazı bisikletçiler fahiş fiyat istiyor ve alıyor tabi ki kendimizde öğrenmeliyiz ama bilmeyen bu işin başında olan çok sayıda insan var bu insanlar tamir yapmayı öğrenene kadar kazık yemesi doğrumu tabiki doğru değil yani mesele pahalı meselesi değil ticari ahlak meselesi

• Beğen
Tepkiler: ugurus
hocam konunun başını kaçırmışsınız tabiki bisikletiçiler yaşamalı buna kimse itiraz edemez aynı gemideyiz onlarla mesajın geçmişine giderseniz bisikletçi arkadaşımız bir sürü işlem yapmış 100 tl istemiş buna 300 tl isteyen bisikletçide var benim örneğim geçen yazdan vermiştim o tarihte biri 10 tl alıyorken başkası 25 tl alıyordu o işleme standardı yok ve maalesef bazı bisikletçiler fahiş fiyat istiyor ve alıyor tabi ki kendimizde öğrenmeliyiz ama bilmeyen bu işin başında olan çok sayıda insan var bu insanlar tamir yapmayı öğrenene kadar kazık yemesi doğrumu tabiki doğru değil yani mesele pahalı meselesi değil ticari ahlak meselesi
Bir şey kaçırdığımı sanmıyorum. Halen 25 tlyi kazık olarak düşünüyorsunuz ama değil.
Refah düzeyi iyi ülkelerde işçilik ücreti parça fiyatından yüksek olduğu için refah yüksek, ama işçiliğin ucuz olduğu ülkelerde mal değerli, alım gücü düşük. En basitinden ikinci el araba fiyatlarını kıyaslayarak da anlayabiliriz bunu. Tamirat ve bakım pahalı olunca arabalar ikinci elde hızla değer kaybediyor. Bizde ise malı elde tutmanın önemli bir maliyeti olmadığından araba yatırım aracı muamelesi görüyor.
Biz ticari ahlakı ucuz fiyatla özdeşleştirmişiz. Ticari ahlak o değil, söz verdiği işi söz verdiği şekilde yaparak para kazanmaktır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bir şey kaçırdığımı sanmıyorum. Halen 25 tlyi kazık olarak düşünüyorsunuz ama değil.
Refah düzeyi iyi ülkelerde işçilik ücreti parça fiyatından yüksek olduğu için refah yüksek, ama işçiliğin ucuz olduğu ülkelerde mal değerli, alım gücü düşük. En basitinden ikinci el araba fiyatlarını kıyaslayarak da anlayabiliriz bunu. Tamirat ve bakım pahalı olunca arabalar ikinci elde hızla değer kaybediyor. Bizde ise malı elde tutmanın önemli bir maliyeti olmadığından araba yatırım aracı muamelesi görüyor.
Biz ticari ahlakı ucuz fiyatla özdeşleştirmişiz. Ticari ahlak o değil, söz verdiği işi söz verdiği şekilde yaparak para kazanmaktır.
Uygun fiyata iş yapan x firması varken, bunu bilmeyen müşterinin y firmasından 2, 3 kat daha pahalıya iş yaptırması, bence de kazık yemektir. Ikiside esnaf, yapılan işçilik aynı, ikiside ekmeğinin peşinde ise neden biri diğerinin 2, 3 katı fiyat istiyor? Bunun sorgulanması lazım.

• Beğen
Tepkiler: hakan şahan
Uygun fiyata iş yapan x firması varken, bunu bilmeyen müşterinin y firmasından 2, 3 kat daha pahalıya iş yaptırması, bence de kazık yemektir. Ikiside esnaf, yapılan işçilik aynı, ikiside ekmeğinin peşinde ise neden biri diğerinin 2, 3 katı fiyat istiyor? Bunun sorgulanması lazım.
Biri diğerinden daha kalifiye işçi çalıştırıyor olabilir, daha merkezi daha kirası yüksek bir yerde bulunuyor olabilir. Bir sürü sebebi olabilir.
Her pahalı şey kazık değildir, söz verildiği gibi yapılmayan şey kazıktır. Mesela vites borusunu özensiz değiştirip iki ay sonra tekrar değişmek zorunda bırakmak kazıktır, ya da pis boru takıp vites telinin erken emekliye ayrılmasına nadan olmak kazıktır. Vidaları torklamadan sonuna kadar sıkıp parçanın erken çatlamasına sebep olmak veya yeterince tork vermeyip gevşeyen vidanın yolda çıkmasına neden olmak kazıktır.

Shimano Alivio arka vites aktarıcım kırılmıştı. Tabiiki fiyatı 400 500 600 lira aralığında sıfırları. Ben de küçük bir ilçede yaşıyorum. Toplasan 10 tane bisikletçi bile yoktur.
Ailecek tanıdığımız bir öğretmenin kardeşi bisikletçiydi. Dedim bir ona uğrayayım da sorayım elinde parça falan var mı diye. Valla gittiğime gideceğime pişman oldum.
Adam o kadar para vermene gerek yok ben hallederim falan dedi. Birden çıktı dükkandan malzeme getirmeye. Sordum tabiiki önce 100 150 liraya olur dedi. Neyse bisiklete 40 50 liralık dandik arka aktarıcı taktı. Bana da takacağı ürün hakkında hiçbir şey bahsetmedi. Neyse ne kadar tuttu dedim 200 lira dedi. İlk 150 liraya olur mu abi dedim. Yok beni kurtarmıyor 30 40 lira anca bana kalıyor dedi. Valla içime de hiç sinmemişti zaten. Neyse ücreti ödedim sürüyorum yolda eski konfordan eser yok pedalı çevirirken bacağım yoruluyor. Bugün gittim dükkana bak usta böyle böyle ben hiç rahat değilim bu parçayla uzun süre kullanamam dedim. Başladı yok ben sana 400 500 liralık işçilik yaptım da taktığım parça 80 lira da (dün 130 lira demişti). Neyse sök usta dedim , ben ne yapacağım peki bunu falan dedi. Köşeye sıkışınca sen git baban gelsin, babanın numarasını söyle ben anlatayım ona falan. İyice çirkinleşti yani. Yaptığı işlemler 100 lira anca yapıyor. Benden aldığı 200 lira. Hakkımı helal etmiyorum Allah'ından bulsun. Ben kendimi ifade ettim anlattım. Daha da yapabileceğim bir şey kalmadı. Ama şunu anladım tanıdık yer falan da hikayeymiş. Karaktersiz bir usta her şeyi yapar.

Shimano Alivio arka vites aktarıcım kırılmıştı. Tabiiki fiyatı 400 500 600 lira aralığında sıfırları. Ben de küçük bir ilçede yaşıyorum. Toplasan 10 tane bisikletçi bile yoktur.
Ailecek tanıdığımız bir öğretmenin kardeşi bisikletçiydi. Dedim bir ona uğrayayım da sorayım elinde parça falan var mı diye. Valla gittiğime gideceğime pişman oldum.
Adam o kadar para vermene gerek yok ben hallederim falan dedi. Birden çıktı dükkandan malzeme getirmeye. Sordum tabiiki önce 100 150 liraya olur dedi. Neyse bisiklete 40 50 liralık dandik arka aktarıcı taktı. Bana da takacağı ürün hakkında hiçbir şey bahsetmedi. Neyse ne kadar tuttu dedim 200 lira dedi. İlk 150 liraya olur mu abi dedim. Yok beni kurtarmıyor 30 40 lira anca bana kalıyor dedi. Valla içime de hiç sinmemişti zaten. Neyse ücreti ödedim sürüyorum yolda eski konfordan eser yok pedalı çevirirken bacağım yoruluyor. Bugün gittim dükkana bak usta böyle böyle ben hiç rahat değilim bu parçayla uzun süre kullanamam dedim. Başladı yok ben sana 400 500 liralık işçilik yaptım da taktığım parça 80 lira da (dün 130 lira demişti). Neyse sök usta dedim , ben ne yapacağım peki bunu falan dedi. Köşeye sıkışınca sen git baban gelsin, babanın numarasını söyle ben anlatayım ona falan. İyice çirkinleşti yani. Yaptığı işlemler 100 lira anca yapıyor. Benden aldığı 200 lira. Hakkımı helal etmiyorum Allah'ından bulsun. Ben kendimi ifade ettim anlattım. Daha da yapabileceğim bir şey kalmadı. Ama şunu anladım tanıdık yer falan da hikayeymiş. Karaktersiz bir usta her şeyi yapar.
Karaktersizse hiç acımayın. Eğer karşılaşırsanız; "İstemiyorum" sözünün nesini anlamıyorsunuz, diye bastırın.
Zorla yapılacak diye bir kural mı varmış.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Karaktersizse hiç acımayın. Eğer karşılaşırsanız; "İstemiyorum" sözünün nesini anlamıyorsunuz, diye bastırın.
Zorla yapılacak diye bir kural mı varmış.
Hocam bana hangi ürünü takacağı hakkında hiç bir bilgi bile vermedi hemen parça almaya gitti bir yere. Bana da şu saatte gel dedi. Tabiiki ben dediği saati beklemedim iyi ki. Dükkana hemen döndüğümde parçayı falan takmıştı. O saatten sonra da çıkar desem kavga çıkardı. Dedim herhalde 100 150 lira arası tutar önceden dediği gibi diye düşündüm.

• Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
Dün ilk defa. Komple bisikleti , zinciri yıkadım temizledim Bide yağladım. İlk acemilik biraz fazla vakit harcadım ama hoşuma gitti .
Biraz da alet edavat yatırımı yapıp böyle devam etmek istiyorum .
Kendim yapabilecek ne varsa öğrenip kendim yapmak istiyorum .

Eskişehir'de bisikletten iyi anlayan ve bakımı uyguna yapan bir tamirci bilen var mı ?

Arkadaslar zincir temizligi yaparken zorlandim. Acemilik de var tabi . Ama soyle bir stand alsam isim daha kolay ve hizli olur diye dusunuyorum .

tek başıma tekerleği kaldırmak , pedal çevirmek Hatta vites değiştirmek zor geldi .
Bu uygun mudur ? Bunu seçerken bir şeylere dikkat etmek gerek mi ? Sizin bildiğiniz daha uygun yada bu bütçeye daha iyisi var mı ?
Birde ilk olarak olmaz ise olmaz vazgecemediginiz alet ne olurdu bisiklet icin . Bende simdilik bisiklet ve zincir icin firca ve Temizlik Malzemeleri var .

Dosyalar

• 7A69C670-80A6-474B-A1BD-A2390A68DDFE.png
    7A69C670-80A6-474B-A1BD-A2390A68DDFE.png
    162,2 KB · Okunma: 29
Geri