Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet bakımı bu kadar para eder mi?

Scudo
ben şunu anladım bisiklete binen çok insan var memlekette hemde çok pahalı bisikletlere ve bisikketler hakında çok bilgili olan bir sürü insan
ama bisikletlerin tamir ve bakımından anlayan çok fazla kimse yok gibi

@Serkan Mıstınoğlu Serkan abi bir şey sormak istiyorum.Arka aktarıcı yayına yağ damlatın demişsiniz ya hani, o yağ ne yağı olur? Zincir yağı mı yoksa wd-40 falan mı sıkmak?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
s.a. cümleden
bugün koni anahtarda gelince dedim şu bisiklete bir girişeyim bozayım komple atayım çöpe kurtulayım

hem ön göbeği hem arka göbeği komple parçalarına ayırdım balata spreyi ile temizledim parlattım gres ile bilya yayaklarını yağlayıp kapattım en ufak bir terslik yada zorluk çıkmadı lastikler şıkır şıkır dönüyor şu anda

ben bunu yaptıysam hiç bilmediğim halde bu bisikleti komple parçalar toplarım artık

sırada orta göbek ve maşa bakımı var en sonda free hubu parçalayacam gerisi tefarruat

bide akort ayarı öğrendimi tamam

İyi bir bakıma bence 80-100 lira normal. Burda 5-6 adam/saat işçilik gereken bir bakımdan bahsediyorum. Ben işyerinde kendimin ve iş arkadaşlarımın bisikletlerine tam bir bakım yaparsam bu kadar sürüyor. Gres olarak SKF LGMT3 lityumlu gres. Balata spreyi, WD40, mazot, bez, basınçlı hava lazım oluyor. Bisiklet için özel takımlar bana 80TL gibi bir rakama mal oldu. Zincir sökme, orta göbek anahtarı,ince anahtar 13-16, ruble anh., ruble sökme, vs.

Yapılan işlemler ise kısaca,
Orta göbek vidalarına anti-seize montaj pastası kullanıyorum(Paslanma, sıkışma ve sızdırmazlık amaçlı)
jant göbekleri bakımı, göbeği ayarlarken mikron boşluk bırakıyorum, Jantı takıyorum, boşluğun gittiğinden emin oluyorum. (bu işlem bilyalara yapılacak gereksiz baskıyı azaltmak için, akışa faydası var.
Aktarıcıların, hava ile temizlenmesi ve ağlanması, arka aktarıcı makaralarının sökülerek temizliği ve yağlanması.
Furç takımı bakımı.
Vites tellerinin yağlanması, vites ve fren ayarlarının kontrolü.
Pedalların yağlanması, yine antiseize sürülmesi.
Zincir, ruble, aynakol temizliği.
Fren vites ayarları, birazda akord ayarı v.s.

IMG_20170706_020844.jpg IMG_20170707_020700.jpg

Evde bakım yaparken en çok eksikliğini gördüğüm basınçlı hava. Şu an freehub sökme anahtarı yapıyorum bakımı için.

IMG_20170715_160209.jpg IMG_20170715_112022.jpg

Bugün freehub bakımınıda yaptım. Ben anahtarı 20 anahtardan yaptım ama size tavsiyem 21 den yapım Çünkü biraz ufak oldu, işimi gördü fakat sıyrıldı. Artık seneye 21 alıp tekrar yapacağım. Yapacağınız anahtarın genişliği 29mm olmalı

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
keşke açarken kısa bi video çekseydin

çok lazım olacak bize

bu feree hub standartmı yoksa farklı farklımı

Alttaki biraz daha benziyor, zaten ikiside aynı hemen hemen.

Bugün boşluğuma geldi ve bir anlık iq'm düşünce bakıma 1500 tl bayılma durumum oluştu ve kendimi bu konuda buldum. Bazen böyle şeyler olabiliyor :D

Bugün boşluğuma geldi ve bir anlık iq'm düşünce bakıma 1500 tl bayılma durumum oluştu ve kendimi bu konuda buldum. Bazen böyle şeyler olabiliyor :D
Geçen ben de ağır bakım için 1000 lira duymuştum. Hızlı artış olmuş memur maaşlarına gelen zamdan sonra anlaşılan :)

Biranın 300₺ olduğunu düşünürseniz, 1500 normal değil.

Bira ne ara 300 oldu yahu?
Bakımın 1500 olduğuna inanıyorsun da biranın 300olduğuna mı inanamadın :D
x tl oldu diye değil de x tl olduğu yerler de var denilse daha doğru olurmuş

Bakımın 1500 olduğuna inanıyorsun da biranın 300olduğuna mı inanamadın :D
x tl oldu diye değil de x tl olduğu yerler de var denilse daha doğru olurmuş
1000'i kendi kulağımla duydum. 1000'den 1500'e artış ülke ekonomisinde artık alışılan bir şey de 75 liradan 300'e fırlaması Arjantin'i anımsattı.

1000'i kendi kulağımla duydum. 1000'den 1500'e artış ülke ekonomisinde artık alışılan bir şey de 75 liradan 300'e fırlaması Arjantin'i anımsattı.
mekanda içilen biradan bahsediyor bence

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Geri