Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet bakımı bu kadar para eder mi?

Bence bisikletin genel bakımı için bu paraları vermek gereksiz. Tabii ki bisikletçi buna belli bir emek ve zaman harcadığı için istediği paraya laf etme hakkım yok ama bir müşteri olarak ben bu parayı vermem. Kendi fikrim yalnızca bisikletçilerin geçimini sağlayabilmek adına piyasa koşullarını gözeterek yaptıkları bir fiyatlandırma söz konusu. Bisikletin işlerini genel olarak kendim yapmaya çalışırım, buradan bunu söyleyebiliyorum. Hani aktarıcı, sti kol dağıtır bakım yapar vs. tamam onlar ciddi emek isteyen işler. Genel bakım olarak vites fren tel değişimi, akort ayarları, vites fren ayarı, ön arka göbek bakımı yapıldığını düşünüyorum. Orta göbekler genel olarak bakımı kolay kolay istemiyor ki istese de çok zor bir iş değil. Bu saydığım genel bakım aşamaları işini bilen bir usta için maksimum 3 saatlik bir iş. Bence bu paraları gidip ustalara gereksizce vermek yerine alet takımını alıp biraz da eliniz yatkınsa gerekli bilgileri öğrenip kendiniz çok daha içinize sinerek yapabilirsiniz. Ben mesela ilk bisikletimde acemiliğimi attım(bazı parçalarda hasar bıraksam da :)) Hala da öğreniyorum gerçeği :) Ayrıca şunu da belirteyim benim yaşadığım yerdeki usta geçinenler(iyileri tenzih ederim) pek bir iş de beceremiyor. Şu güne kadar içime sinen çok az iş yaptırmışımdır ustaya. Eve gelince bisikletçinin yaptıklarını tekrar kendime göre düzelttiğimi bilirim.

Biraz uzattım ama son olarak ekleyeyim. Biz bisikletlerimizle gerektiğinde dağ başında yalnız da kalabiliyoruz. Çevrede bırak bisikletçi dükkanını sıradan bir insanın dahi geçmediği yerlerden bahsediyorum. Böyle yerlerde karşılaşılabilecek arızalar için kendiniz bisiklet bakımını yapın. Her sıkıntı için bisikletçi yolu tutan arkadaşlar bu tarz senaryolarda ciddi sıkıntı yaşayabilir. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo
Bira ne ara 300 oldu yahu?
Antalya beach park, 2 kokteyl 1 bira 1000₺ hesap şoku yaşamadan uyarayım madem...

Marketten bira alıp, düzenli içen adam değilim ama mekanda arada sırada içiyoruz ve fiyatlar buralara geldi. Hatta 310-320'ye Düvel 33cc var. Neyse konuyu dağıtmadan, bence fiyatlamada bir usul olmadığı için saçma noktalara geliyor. Enflasyonun durması da mümkün değil. En iyisi aletleri bir şekilde temin edip, kendimizin yapması. Çok spesifik bir anahtar takımıyla sökülen parça veya özel süspansiyon bakımı vs illa alanımızın dışında...

1500 ü geçtim 1000 tlye ne yapıyorlar vites ayarı mı
beni dağ bisikletimi bakıma bıraktığımda benden ekstra fren hidroliğinin içindeki hava alındığı için 100 tl talep etmişlerdi x firma yeni insan sormak isityor neler dahil mesela vites ve fren kablolarını gresleyip daha rahat çalışmasını sağlıyorlar mı ayna kolu söküp göbek bakımı yapıyorlar mı ?çok ilginç

İyi günler normalde Bursa başlığına yazacaktım ama arama motoru tam çalışmadığı için ilgili başlığı bulamadım, en ilgili başlık olarak buraya yazıyorum. Yanlış yere yazdım ise şimdiden kusura bakmayın...
Daha önce Bursa'da bisiklet bakımı için yer sorduğumda forumdan birkaç arkadaşımız Dr. bisiklet'i önermişti internetten araştırma yaparken "nilüfer bisiklet" diye bir yer gördüm. Dr. Bisiklet bakım için 1000tl isterken, nilüfer bisiklet 250 TL istiyor. Sizce Nilüfer bisiklet nasıldır? Aradaki fark çok fazla bu farkı vermeye değer mi yoksa nilüfer bisiklet'e gideyim mi? Bursalı arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?

Yapamıyorsan eder hatta fazlası bile eder

İyi günler normalde Bursa başlığına yazacaktım ama arama motoru tam çalışmadığı için ilgili başlığı bulamadım, en ilgili başlık olarak buraya yazıyorum. Yanlış yere yazdım ise şimdiden kusura bakmayın...
Daha önce Bursa'da bisiklet bakımı için yer sorduğumda forumdan birkaç arkadaşımız Dr. bisiklet'i önermişti internetten araştırma yaparken "nilüfer bisiklet" diye bir yer gördüm. Dr. Bisiklet bakım için 1000tl isterken, nilüfer bisiklet 250 TL istiyor. Sizce Nilüfer bisiklet nasıldır? Aradaki fark çok fazla bu farkı vermeye değer mi yoksa nilüfer bisiklet'e gideyim mi? Bursalı arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?
Bakımda ne yapacaklarını bir sorun isterseniz. Orta göbeği söküp bakım yapıyorlar mı? Teller yağlanıyor mu? Ön arka göbek sökülüyor mu? Bunlar hep fiyatı arttıran şeyler.

• Beğen
Tepkiler: abidin3714

Şunlardaki ücret ve işlemlerle hizmet alacağınız yerdekileri karşılaştırın:

(link)

BAKIM

Bakım Fiyatı: 800 TL
  • Ön/Arka vites bakımları yapılır
  • Ön/Arka Fren bakımları yapılır
  • Ön/Arka Akort ayarları yapılır
  • Bisikletin zincir dişli temizleme ve yağlanması yapılır
  • Tüm vida ve montaj noktalarının kontrolü yapılır
  • Lastik basınç ayarlarının kontrolü yapılır
  • Amortisör basınç ayarları ve kontrolleri yapılır
  • Furç yatağı kontrolü yapılır
  • Bisikletin test sürüşü ve kontrolü yapılır
  • Bisikletin detaylı yıkama ve temizliği yapılır
DETAYLI GENEL BAKIM

Bakım Fiyatı: 1000 TL (KAMPANYALI FİYAT)
  • Ön/Arka vites bakımları yapılır
  • Ön/Arka Fren bakımları yapılır
  • Ön/Arka Akort ayarları yapılır
  • Bisikletin zincir dişli temizleme ve yağlanması yapılır
  • Tüm vida ve montaj noktalarının kontrolü yapılır
  • Lastik basınç ayarlarının kontrolü yapılır
  • Amortisör basınç ayarları ve kontrolleri yapılır
  • Furç yatağı kontrolü yapılır
  • Bisikletin test sürüşü ve kontrolü yapılır
  • Bisikletin detaylı yıkama ve temizliği yapılır
  • Ön/Arka jant göbeklerinin temizlenmesi ve yağlanması yapılır
  • Orta göbek temizliği ve yağlanması yapılır
  • Furç yatağı temizliği ve yağlanması yapılır
  • Giderilebilecek oksitli ve paslı noktalar olabildiğince giderilir
  • Varsa hidrolik yağ sistemlerinin eksikleri tamamlanır

DETAYLI MUC-OFF BAKIM

Bakım Fiyatı: 1500 TL
  • Detaylı Genel Bakımda yapılan tüm işlemler MUC-OFF ürünleriyle yapılır.
  • Muc-Off ürünlerle Cilalama uygulanır
  • Muc-Off koruma işlemleri yapılır
  • Bisikletiniz fabrika çıkışındaki hale getirilir

(link)

Hızlı Genel Bakım: ₺500​

Detayları yok

Kapsamlı Genel Bakım: ₺900​

Gidon, gidon boğazı, sele ve vidaların sıkılması; gidonun, furç yatağının, eğimin ayarlanması ve fren kollarının sıkılması; fren pabuçlarının / balataların, ön ve arka fren kablolarının ayarlanması; kolların, elciklerin, pedal çarklarının sıkılması; ön ve arka vites aktarıcıların ve vites kollarının ayarlanması ve yağlanması; zincirin yağlanması ve kontrolü;tekerleklerin düzeltilmesi.

Bakımda ne yapacaklarını bir sorun isterseniz. Orta göbeği söküp bakım yapıyorlar mı? Teller yağlanıyor mu? Ön arka göbek sökülüyor mu? Bunlar hep fiyatı arttıran şeyler.
İki bisikletçi ile de telefon ile görüştüm ve full bakım istediğimi söyledim. Dr bisiklet full bakım derken tam olarak ne istediğimi sordu, isteklerimi söyledim öyle fiyat verdi. Diğeri ise detay sormadan fiyat verdi. Ayrıca Dr bisiklet, bisikleti en erken pazartesi teslim edebileceğini söylerken diğeri aynı gün teslim edeceğini söyledi. Açıkçası çok güven vermedi ama fiyat cazip geldi. 😀😀

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
İki bisikletçi ile de telefon ile görüştüm ve full bakım istediğimi söyledim. Dr bisiklet full bakım derken tam olarak ne istediğimi sordu, isteklerimi söyledim öyle fiyat verdi. Diğeri ise detay sormadan fiyat verdi. Ayrıca Dr bisiklet, bisikleti en erken pazartesi teslim edebileceğini söylerken diğeri aynı gün teslim edeceğini söyledi. Açıkçası çok güven vermedi ama fiyat cazip geldi. 😀😀
Bence diğerine de detaylı sorun. 250 lira da bir vites ayarına verilirse çok pahalı olur. 😀

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Cocuklar ''hadi dondurmaciya gotur bizi baba, biraz dolasalim bu aksam'' dedi ve sonuc:
2 x waffle donduma, 2 top kase dondurma, 1 kazandipi ustu tek top dondurma = 980 TL
Biz soyle bir gezinip 15 dk. dondurma keyfi yapacaktık 😳

Sokak arasi bisikletcilere ay sonu veya aybasi giderseniz fatura kabarir. Stopaj, kira, elektrik, calisan maasi vb. acigi bir sekilde kapatmak lazim 😜
Vites ayarında teli yeniliyorsa 250 TL alması normal. Markasiz vites teli olmus 80-100 TL

Neyse emekli maasi 12500 TL ye yukseliyormus. MTB nin yanına yeni cyclocross ceker digerinede kendim ugrasmam full bakım yaptırırım artık 🤪

Geri