M.İhsan
Love Mountains!
- Tepki
- 3.902
- İsim
- Muhammed İhsan
- Başlangıç
- 2008—09
- Bisiklet
- Whistle
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bence bisikletin genel bakımı için bu paraları vermek gereksiz. Tabii ki bisikletçi buna belli bir emek ve zaman harcadığı için istediği paraya laf etme hakkım yok ama bir müşteri olarak ben bu parayı vermem. Kendi fikrim yalnızca bisikletçilerin geçimini sağlayabilmek adına piyasa koşullarını gözeterek yaptıkları bir fiyatlandırma söz konusu. Bisikletin işlerini genel olarak kendim yapmaya çalışırım, buradan bunu söyleyebiliyorum. Hani aktarıcı, sti kol dağıtır bakım yapar vs. tamam onlar ciddi emek isteyen işler. Genel bakım olarak vites fren tel değişimi, akort ayarları, vites fren ayarı, ön arka göbek bakımı yapıldığını düşünüyorum. Orta göbekler genel olarak bakımı kolay kolay istemiyor ki istese de çok zor bir iş değil. Bu saydığım genel bakım aşamaları işini bilen bir usta için maksimum 3 saatlik bir iş. Bence bu paraları gidip ustalara gereksizce vermek yerine alet takımını alıp biraz da eliniz yatkınsa gerekli bilgileri öğrenip kendiniz çok daha içinize sinerek yapabilirsiniz. Ben mesela ilk bisikletimde acemiliğimi attım(bazı parçalarda hasar bıraksam da ) Hala da öğreniyorum gerçeği Ayrıca şunu da belirteyim benim yaşadığım yerdeki usta geçinenler(iyileri tenzih ederim) pek bir iş de beceremiyor. Şu güne kadar içime sinen çok az iş yaptırmışımdır ustaya. Eve gelince bisikletçinin yaptıklarını tekrar kendime göre düzelttiğimi bilirim.
Biraz uzattım ama son olarak ekleyeyim. Biz bisikletlerimizle gerektiğinde dağ başında yalnız da kalabiliyoruz. Çevrede bırak bisikletçi dükkanını sıradan bir insanın dahi geçmediği yerlerden bahsediyorum. Böyle yerlerde karşılaşılabilecek arızalar için kendiniz bisiklet bakımını yapın. Her sıkıntı için bisikletçi yolu tutan arkadaşlar bu tarz senaryolarda ciddi sıkıntı yaşayabilir. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
Biraz uzattım ama son olarak ekleyeyim. Biz bisikletlerimizle gerektiğinde dağ başında yalnız da kalabiliyoruz. Çevrede bırak bisikletçi dükkanını sıradan bir insanın dahi geçmediği yerlerden bahsediyorum. Böyle yerlerde karşılaşılabilecek arızalar için kendiniz bisiklet bakımını yapın. Her sıkıntı için bisikletçi yolu tutan arkadaşlar bu tarz senaryolarda ciddi sıkıntı yaşayabilir. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.