@Murat Cömez shimano sistemlerde sol pedalı içinde yıldız gibi bir kapak var. O sökülmeden çıkmıyor. Önce sol pedaldaki o kapak sökülüyor sonra alyanlar gevşetiliyor daha sonra çentik kaldırılıyor ve pedal ile aynakol çıkıyor
Iyi dilekli yorumum icin bir tesekkürü hak etmistim ama neyse.@Murat Cömez shimano sistemlerde sol pedalı içinde yıldız gibi bir kapak var. O sökülmeden çıkmıyor. Önce sol pedaldaki o kapak sökülüyor sonra alyanlar gevşetiliyor daha sonra çentik kaldırılıyor ve pedal ile aynakol çıkıyor
Sol solun ortadaki deliğine alyan anahtarın uygun boyutta olanını sokup söktükten sonra halowtec anahtarı ile yeni nesil halowtec daha küçük boyutlu artık o yüzden o plastik parcayla aletin agzını küçültmek gerekiyor yada yeni nesil halowtec anahtarı alınarakta olabilir diger 2 anahtar jant göbekleri içinArkadaşlar merhaba, benimde göbekleri kendim söküp temizlemek gibi bir niyetim var ve eksik olan aletlerin siparişlerini vermek istiyorum. Ama hangi aletlere sahip olmam gerekiyor tam olarak bilemiyorum. Özellikle de orta göbek sol pedalı sökmek için. Fsa hollowtech göbek ve fsa kollar var, Youtube de sol pedalın sökümü ile ilgili aydınlatıcı video bulamadım. Bana hangi alet lazım? Bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
245211 dosyayı görüntüle245212 dosyayı görüntüle245213 dosyayı görüntüle
@Berkgmsy @AnonimArkadaşlar merhaba, benimde göbekleri kendim söküp temizlemek gibi bir niyetim var ve eksik olan aletlerin siparişlerini vermek istiyorum. Ama hangi aletlere sahip olmam gerekiyor tam olarak bilemiyorum. Özellikle de orta göbek sol pedalı sökmek için. Fsa hollowtech göbek ve fsa kollar var, Youtube de sol pedalın sökümü ile ilgili aydınlatıcı video bulamadım. Bana hangi alet lazım? Bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
245211 dosyayı görüntüle245212 dosyayı görüntüle245213 dosyayı görüntüle
Merhaba Orhan bey,@Anonim
Aynakolu söktüm. Göbekleri yerinden çıkartmadan göbek bilyalarının üzerindeki kapakları söküp temizliği öyle yaptım. Ve (link)anahtarı sipariş ettim.
Merhaba; ben bisikletimin bütün bakımını, tamirini kendim yapmak istiyorum. Basit aletlerin ( alyan, zincir koparma aleti, lastik aletleri, arka tekeri kaldırmak için basit bir stand, sprey yağ ) çoğu var ama aynakol çıkarma, lityum gres yağı, tork anahtarı gibi biraz daha üst düzey aletlerim yok. Ucuza nereden temin edebilirim? İnternet mi daha ucuz olur yoksa bir bisikletçiye gidip mi alsam daha ucuz olur?
Ben alet-edevatları tam tersi bisikletçide ucuza buldum. Yaşanılan konuma göre değişiyor olmalı.Merhaba; ben bisikletimin bütün bakımını, tamirini kendim yapmak istiyorum. Basit aletlerin ( alyan, zincir koparma aleti, lastik aletleri, arka tekeri kaldırmak için basit bir stand, sprey yağ ) çoğu var ama aynakol çıkarma, lityum gres yağı, tork anahtarı gibi biraz daha üst düzey aletlerim yok. Ucuza nereden temin edebilirim? İnternet mi daha ucuz olur yoksa bir bisikletçiye gidip mi alsam daha ucuz olur?