Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet bakımı için anahtarlar ve aletler

Aradığınız aletleri satın almadan önce Letgo'ya bi bakın. Özellikle hırdavat alanında çok fazla ilan var.

Scudo
Bisikletim btwin riverside 100 iç lastik fark ediyor mu, yani nasıl bir iç lastik almalıyım ve yama seti aldım. Levyeleri de aldım, ancak bisikletin tekerini çözmek için bir ekipman daha lazım, tam teknik terimlere hakim değilim henüz o yüzden şöyle tarif edeyim bisiklet tekerinin monte edildiği yeri sökmek gerekiyor önce bir alyansla. işte o alyansı nasıl edinebilirim.

@elprofessor Öncelikle o anahtarın adı alyan. Sizin almanız gereken ise 6 numara kurbağacık ya da (link)dır. Tabi bir alyan seti de alsanız iyi olur. İç lastik olarak da 28 jant 700x25-35 arası yada 700x30-45 arası gibi değerlerde iç lastik bakabilirsiniz. Araba(kalın A/V) siboplu olacak Fransız(ince-presta) sibop olmayacak. Yama yapmadan önce de ((link) tarzı bir yama kullanıyorsanız) yüzeyi iyice temizledikten sonra hem patlak bölgeye hem de yamanın yapıştırılacak iç kısmına bir miktar yapıştırıcı sürüp biraz beklettikten sonra yapıştırın.

Son düzenleme:
@undefined Teşekkür ediyorum evet alyan demek istemiştim Deniz. Çok sağol. Birkaç görsel baktım teorik olarak anladım henüz pratik yapmadım ama, umarım pratik yapmak zorunda da kalmam :)

@elprofessor Pratik mutlaka yapın. Evde tekeri iç lastiğe kadar sökün-takın. Yarın bi gün lastiğiniz patladığında duruma tamamen yabancı kalmayın. Hatta çıkarmışken söylediğim şekilde bi tane de yama yapıştırıverin.

@denizt Tamamdır Deniz, müsait bir zamanda teker nasıl sökülür inceleyeceğim, yama setim thums up sitilinde kendiliğinde yapışıyor dechatlonda gördüm aldım. Levyelerim de var tekeri çıkartabilmek için. Evet haklısın sürekli işler yolunda gitmeyebilir.

yama setim thums up sitilinde kendiliğinde yapışıyor

İşte tam da bunun gibi sebeplerden ötürü evde denemeniz önemli. Bu tarz yamalar kendiliğinden yapışmıyor. Yanında kauçuk yapıştırıcısı olmasının nedeni de bu. Çakmakla ısıtan mı dersiniz tek taraflı yapıştırmaya çalışan mı dersiniz. Yamayı tutturması zor olabiliyor. Levyeleri de kullanmak lastiğe göre zorlayabilir. Bazı lastikleri sökmek-takmak kayda değer efor gerektiriyor.

İlerde lastik koruyucu şeritlerden ya da direk koruyuculu lastiklerden alıp kullanabilirsiniz. Patlama riskini oldukça düşürürler.

• Beğen
Tepkiler: elprofessor
@denizt Tamamdır çok teşekkür ediyorum Deniz, önce evde deneyeyim, sahaya çıktığımda olaya yabancı kalmayayım, söylediklerin çok mantıklı.

Merhaba,

Elimde bir adet tork anahtarı var, ucu 1/4" kare seklinde. Bir türlü buna geçirmeye uygun uç veya adaptör bulamadım. Yardımcı olabilecek biri var mıdır acaba?

Saygılarımla.

Merhaba,

Elimde bir adet tork anahtarı var, ucu 1/4" kare seklinde. Bir türlü buna geçirmeye uygun uç veya adaptör bulamadım. Yardımcı olabilecek biri var mıdır acaba?

Saygılarımla.
Merhaba. '1/4" lokma ucu' diye arayınca bulursunuz. Bir tarafının 1/4" kare olması lazım, başka uçlar takılmaz. Benim de tork anahtarım 1/4". Bisiklette kullanılan vidalara göre lokma uçları aldım sadece, içinde çok sayıda uç bulunan takımlara gerek yok.
1640374735914.png

Merhaba. '1/4" lokma ucu' diye arayınca bulursunuz. Bir tarafının 1/4" kare olması lazım, başka uçlar takılmaz. Benim de tork anahtarım 1/4". Bisiklette kullanılan vidalara göre lokma uçları aldım sadece, içinde çok sayıda uç bulunan takımlara gerek yok.

Oncelikle yanitiniz icin teskkur ederim. Aslinda cok internet ozurlu degilimdir ama 1/4 kare bulmakta asiri derecede zorlaniyorum, karsima surekli altigen seklindekiler cikmakta (ya da resimde deligin sekli gozukmeyecek sekilde koyulmus, kare mi degil mi emin olamiyorum). Cok zahmet olmazsa link paylasmaniz mumkun mudur?

Tesekkur ederim.

Oncelikle yanitiniz icin teskkur ederim. Aslinda cok internet ozurlu degilimdir ama 1/4 kare bulmakta asiri derecede zorlaniyorum, karsima surekli altigen seklindekiler cikmakta (ya da resimde deligin sekli gozukmeyecek sekilde koyulmus, kare mi degil mi emin olamiyorum). Cok zahmet olmazsa link paylasmaniz mumkun mudur?

Tesekkur ederim.
Bu uçlar "lokma" olarak geçiyor. Aramaya "kare" yazmayın, yalnızca '1/4" lokma ucu' yazın, istediğiniz sonuçlar çıkacak. Örneğin bu sette çoğu uç 1/4" lokma olarak var:
(link)

Yalnızca örnek olarak attım bu arada. Markasız/generic Çin ürününe benziyor. Bütçenize göre kalitelisini düşünebilirsiniz.
Benim tavsiyem, yalnızca bisiklette kullandığınız uçları İzeltaş vb. markalar olarak almanız olur. Yapı marketlerden tedarik edebilirsiniz veya n11 gibi sitelerden kargo ücretli parçaları toplayıp bir kargo fiyatı ödeyebilirsiniz. Zaten tork anahtarıyla kullanmadığınız uçlar için setlere yüksek fiyatlar ödemezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Bu uçlar "lokma" olarak geçiyor. Aramaya "kare" yazmayın, yalnızca '1/4" lokma ucu' yazın, istediğiniz sonuçlar çıkacak. Örneğin bu sette çoğu uç 1/4" lokma olarak var:

Yalnızca örnek olarak attım bu arada. Markasız/generic Çin ürününe benziyor. Bütçenize göre kalitelisini düşünebilirsiniz.
Benim tavsiyem, yalnızca bisiklette kullandığınız uçları İzeltaş vb. markalar olarak almanız olur. Yapı marketlerden tedarik edebilirsiniz veya n11 gibi sitelerden kargo ücretli parçaları toplayıp bir kargo fiyatı ödeyebilirsiniz. Zaten tork anahtarıyla kullanmadığınız uçlar için setlere yüksek fiyatlar ödemezsiniz.

Cok tesukkur ediyorum. Baushaustaki gorevli de "bizde yok" deyince, dedim acaba asiri niş, sadece bisiklet icin ola bir sey mi ariyorum

@coeptis

Sizin tork anahtarına uygun lokma bulamamanız bana pek mantıklı gelmiyor. Zaten tork anahtarının lokmaları kare uyumlu olur. Her işe koşulan sık kullanılan pek de nadir olmayan bir alettir. Lokmalar genelde set halinde satılır sanırım sorun da burdan kaynaklanıyor. Çok mühim değilse ve set halinde almak istemiyorsanız kurbağacıkla ya da uygun ingiliz anahtarıyla hallediverin derim.[/QUOTE]

Eksikleri de lazer kesim + galvaniz kaplama ile çözdüm piyasaya göre neredeyse yarı fiyatına halledilebiliyor.

279116 dosyayı görüntüle

Sanayide sıklıkla kullanılan düşük alaşım çelik saclardan kestirdiyseniz (ki büyük ihtimalle öyle) fazla yüklenmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@coeptis

Sizin tork anahtarına uygun lokma bulamamanız bana pek mantıklı gelmiyor. Zaten tork anahtarının lokmaları kare uyumlu olur. Her işe koşulan sık kullanılan pek de nadir olmayan bir alettir. Lokmalar genelde set halinde satılır sanırım sorun da burdan kaynaklanıyor. Çok mühim değilse ve set halinde almak istemiyorsanız kurbağacıkla ya da uygun ingiliz anahtarıyla hallediverin derim.

Sanayide sıklıkla kullanılan düşük alaşım çelik saclardan kestirdiyseniz (ki büyük ihtimalle öyle) fazla yüklenmenizi tavsiye ederim.
[/QUOTE]
Ömürlük değil elbet, olabildiğince kalın kestirmeye çalıştım dişleri daha dayanıklı olsun diye. Bozulduğunda tekrardan kestirme imkanım mevcut.

@Acedia Bu yaprak anahtarlar teker milindeki konik somunu tutmak için mi?

Merhaba. 4 yıldan fazla zamandır yatan bisikletimi yeniden topluyorum. Detaylara başka bir mesajda değineceğim. Şunu sormak istiyorum, vites / fren kablo ve tellerini kesebileceğim alete ihtiyacım var. Fazla bütçe ayırmadım. Bisikletçiye gitmeden kendim yapmak istiyorum. Link paylaşamadığımdan şöyle sorayım. İzeltaş'ın tel makası ve bisiklet için üretilmiş vona kablo kesici ikilisinden birini seçeceğim. Sizce hangisi daha doğru olur? Selamlar..

Merhaba. 4 yıldan fazla zamandır yatan bisikletimi yeniden topluyorum. Detaylara başka bir mesajda değineceğim. Şunu sormak istiyorum, vites / fren kablo ve tellerini kesebileceğim alete ihtiyacım var. Fazla bütçe ayırmadım. Bisikletçiye gitmeden kendim yapmak istiyorum. Link paylaşamadığımdan şöyle sorayım. İzeltaş'ın tel makası ve bisiklet için üretilmiş vona kablo kesici ikilisinden birini seçeceğim. Sizce hangisi daha doğru olur? Selamlar..
Ben evde var diye İzeltaş'ın tel kesicisiyle kesiyorum, ayrı alet almadım. Yalnız teli kesince örgüsü biraz dağılabiliyor. O yüzden keseceğim yere önce elektrik bandı sarıyorum, onun üzerinden kesiyorum. Bandı çekip alınca tertemiz çıkıyor. Reddit'ten öğrenmiştim.

Bende Vona Kablo Kesici var. Çok uğraşarak, çiğneye çiğneye kesiyor. Stanley saç kesme makası tek harekette kesiyor.

Geri