ugurus
Daimi Üye
- Tepki
- 439
- İsim
- Uğur
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Dahon
- Bisiklet türü
- Katlanır
Alyan cakisi; duz tornavida, yildiz tornavida dahil genelde.Arkadaşlar. Ben. Çakı gibi. Yanımda taşıyabileceğim bir alet bakıyorum . Ama çok seçenek var. Ne alacağımı bilmiyorum .
İhtiyacım ne bilmiyorum. Katlanır bisiklet var. Ucuz dandik olmasın. Çok pahalı da olmasın . Bisiklet ile hep taşımak için alayım diye istiyorum
Alyan çakısı alacaksanız alyan uçlar yanında düz tornavida, yıldız ve torx ucu da olan bir çakı alın. Decathlondaki ucuz modellerde torx olmuyor. Gri versiyonlarda var. Ama bazı bisikletlerin üzerinde torx vida oluyor ve çakıda olmayınca gidon boğazını bile sıkamıyorsunuz.Alyan cakisi; duz tornavida, yildiz tornavida dahil genelde.
Çeşit incelemeye baslarsaniz bazilarinda tornavida eksik, bazilarinda zincir acma kilidi mevcut, mini pensesi olanda var. Ağırlık ve boyut degisebiliyor. Bu nedenle nokta atış yapılacak bir urun tavsiye etmek zor.
Acikcasi uygun fiyat orta kalite nedeniyle decathlonunkini kullanıyorum bisiklet uzerinde.
bu ürün için de dersiniz dechatlonda stok görülmüyor
(link)
Orta göbek sökme takmaMerida Cyclocross 300 kullanıyorum. Daha doğrusu yeni aldım. Pek de tamir bakım hakkında bilgim yok ama yer sıkıntım yok ve severim kendi işimi kendim görmeyi.
Bu takım bakımlarım için yeterli olur mu. Tamir sehpası da alacağım.
Şöyle: (link) bir ürün kullanıyorum 2 yıldan fazladır. 40 TL gibi bir fiyata almıştım, simdilerde çok artmış fiyatı.Arkadaşlar. Ben. Çakı gibi. Yanımda taşıyabileceğim bir alet bakıyorum . Ama çok seçenek var. Ne alacağımı bilmiyorum .
İhtiyacım ne bilmiyorum. Katlanır bisiklet var. Ucuz dandik olmasın. Çok pahalı da olmasın . Bisiklet ile hep taşımak için alayım diye istiyorum
Orta göbek sökme takma
Ruble sökme takma
Teker göbekleri sökme takma
Zincir acma
Alyan takımı ile gidon, vites, sele, disk fren baglantılarına mudahale
Duz ve yildiz tornavida ile vites ayarları
Jant akort anahtarı ile akort mudahalesi
Levye ve yama takımı ile lastik tamir/degistirme
Bu takım sayılan tüm işlemler icin size yardımcı olacaktır. İlave olarak pense ve/veya kargaburun alabilirsiniz.
Hidrolik fren ise yag degistirme icin siringa, hortum veya fren sisteminize ozel yag degistirme seti bakabilirsiniz.
Daha kolay olmasını isterseniz zincir temizleme seti (firca, hazneli yıkama vb.) alabilirsiniz.
Sarf malzemeleri ayrıca ihtiyaca göre alınacaklar listesinde.
Bence cogu temel bakımınız ve tamiriniz icin yeterli bir set. Bende bunun farklı markasini kullanıyorum. Yukarida sayilanlar ile henuz basa cikamadigim bir sorunum olmadı. İndirimden aldigim basit bir akort sehpasi var. Tamir sehpasi yapabilir/alabilirsem baska bir seye yatırım yapmam gerekmeyecek sanirim.
Ayarlı ingiliz anahtarı veya ingiliz anahtar takımı ekstra olarak alınabilir.
Eliniz yatkınsa ve bu işlere meraklıysanız youtube uzerinden pek cok tamir kliplerini izleyerek olayı çözebilirsiniz. İyice kavramadan ve yeterli alet, yedek parca olmadan olaya dalmayın yeter.
Aslın da ben de fikir almak için yazdım dechatlonda stok görmeyice bu ürün denk geldi belki kullanan olmuşturMerida Cyclocross 300 kullanıyorum. Daha doğrusu yeni aldım. Pek de tamir bakım hakkında bilgim yok ama yer sıkıntım yok ve severim kendi işimi kendim görmeyi.
Bu takım bakımlarım için yeterli olur mu. Tamir sehpası da alacağım.
Konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Kusurum varsa affola. Rockrider ST540 kullanıyorum, disk freni sürtünce maalesef ayar yapamıyorum. Decathlon çakı alyan satıyor ama ürettiği bisikletin kaliperini kadronun içine yerleştiriyor ve fren ayarı yapmaya çalışırken alyanın sapı kadroya çarpıyor dolayısıyla kaliperin vidasını döndüremiyor. Şaka gibi bir durum anlayacağınız üzere. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Yok mudur bu işin bir çözümü arkadaşlar?
Şunu çakı alyan olarak düşünün, sapı kalın olduğu için kadroya çarpıyor, dönmüyor. Bunu anlatmak istedim.@Tnc91 Bir fotoğraf bu zaman verip yazdığınız metinden çok daha efektif olurdu sorunu anlamamızda.
Aradaki mesafeyi ölçüp kolay hareket ettirebileceğiniz uzun alyan almalısınız.Şunu çakı alyan olarak düşünün, sapı kalın olduğu için kadroya çarpıyor, dönmüyor. Bunu anlatmak284755 dosyayı görüntüle istedim.
Çok teşekkür ederim, derdimi anlatamamaktan çekiniyordum demek ki anlatabilmişim.Aradaki mesafeyi ölçüp kolay hareket ettirebileceğiniz uzun alyan almalısınız.
Şunun gibi:
284756 dosyayı görüntüle
Yama takımı, levye, iç lastik, pompa, alyan ve zincir aleti(zincirin kopma ihtimaline karşın)Yazın uzun yola çıkmayı planlıyorum günü birlik, bu işte acemiyim ve tam olarak yanımda hangi aletleri taşımam gerekir?
Beceriksiz oldugunuzu sanmiyorum ama ayni soruyu bir kac gündür soruyorsunuz ve dogru alyani kullanmanizi tavsiye edenler oldu arti son yorumda da (4yorum öncesi ve daha dün yazilan bir yorum) Fotografli anlatildi ve dogru alyan gösterildi. Simdi yine sormanin ne anlami var anlamiyorum. Bu biraz milletle dalga gecermis gibi geldi bana, aksi taktirde yüz defa daha sorsaniz o alyanin tipi degismeyecek.Bu konuyu daha önce de açtım özür dilerim, tekrar sormak istedim belki aynı durumdan muzdarip olanlar vardır diye. Kaliperi kadronun içinde olanlar alyanı rahatça döndürüp diski ortalamak için ayar yapabiliyor musunuz? Ben yapamıyorum da herhâlde ben beceriksizim. Beceriksizsem beceriksizsin deyin hiç alınmam.
Adamın önceki attığı fotoğraf anahtarlaydı neden ofansif yaklaşıyorsunuz ki sadece bu tip alyanı göstermek istemiş. Bu tip alyan kullanıp yapabilen olup olmadığını merak etmiş bence dalga geçmiyor beni rahatsız etmedi şahsen. Kendisi de farkında konuyu biraz tekrarladığının özür dilemiş adam.Beceriksiz oldugunuzu sanmiyorum ama ayni soruyu bir kac gündür soruyorsunuz ve dogru alyani kullanmanizi tavsiye edenler oldu arti son yorumda da (4yorum öncesi ve daha dün yazilan bir yorum) Fotografli anlatildi ve dogru alyan gösterildi. Simdi yine sormanin ne anlami var anlamiyorum. Bu biraz milletle dalga gecermis gibi geldi bana, aksi taktirde yüz defa daha sorsaniz o alyanin tipi degismeyecek.
Yanlis anahtar seti kullaniyorsunuz, o caki tipi ile fren ayari yapilmaz dogru olan uzun ve tek alyan. Simdi birdaha duymus oldunuz insallah bukadari anlamak icin yeterlidir.
O alyan tipinin kullanım şekli zor biraz Tunç abi zorlar o yüzden sorun sizde değil bence de.Bu konuyu daha önce de açtım özür dilerim, tekrar sormak istedim belki aynı durumdan muzdarip olanlar vardır diye. Kaliperi kadronun içinde olanlar alyanı rahatça döndürüp diski ortalamak için ayar yapabiliyor musunuz? Ben yapamıyorum da herhâlde ben beceriksizim. Beceriksizsem beceriksizsin deyin hiç alınmam.