Merhaba Arkadaşlar;
230260 dosyayı görüntüle
Bisikletimi bu araçtaki gibi ışığın yönüne göre renk değiştiren boya ile boyamak istiyorum bu tip boyaların adı da chameleon paint yani bukalemun boya oluyor. Jantlarımı da mat bronz jant boyası ile boyamak istiyorum. Uygulamak istediğim adım kabaca şöyle:
1) Bisikletin üzerindeki tekerlek, aktarıcı, aynakol gibi parçaların sökülmesi
2) Kadro, maşa ve jantlara fırça ile boya sökücü uygulanması
3) Plastik spatula ile boyanın temizlenmesi, dar bölgeler için de tel fırça kullanılması
4) Yüzeyin iyice temizlenmesi için sökülen kadro, maşa ve jantların hafif nemli bezle silinmesi ve kurulanması
5) 2 kat sprey astar uygulanması (her kattan sonra kuruması beklenerek)
6) Astarlı yüzeye 800 grit su zımparası uygulanması
7) Kadro ve maşaya 3 kat sprey boya uygulanması (her kattan sonra kuruması beklenerek)
8) Kadro ve maşaya 2 kat sprey parlak vernik atılması(her kattan sonra kuruması beklenerek) (vernikten önce sticker yapıştırmayı düşünüyorum)
9) Jantların 2 kat sprey boya ile boyanması
Aklımdaki sorular şunlar:
1) Astar, boya ve verniğin 1 katının kuruması için ne kadar beklemem gerekiyor?
2) Jant tellerini sökmeden boyayı tellerin arasından uygulayarak orta göbek kısmını sağlıklı bir biçimde boyayabilir miyim?
3) Bukalemun vb. standart olarak bulunmayan tipte bir boyanın hazırlatılıp 400 ml sprey içine bastırılması için gereken ücret nedir?
4) Alüminyum yüzeyler için özel astarlar varmış bu doğru mu? Yoksa standart otomobil astarı kullanabilir miyim?
5) Boyanın yüzeye tutunması için çıplak metale zımpara işlemi uygulamak gerekir mi yoksa boya söküldükten sonra direkt olarak astar işlemine geçilebilir mı?
6) Askı için bir aparatım yok, bisikletin boyalarını söktükten sonra sele borusunu, maşayı ve gidonu tekrar takıp gidonu, furş takımını, seleyi ve sele borusu maskeleyip. bisikleti ters çevirerek kadro ve maşayı o şekilde boyayabilir miyim?
7) Boya söküm işleminden sonra boyama işlemini kendim yapmayıp elektrostatik toz boya yaptırma ardından sticker ve vernik işlemlerini kendim yapma seçeneğini de değerlendirebilirim. Aliexpress'te istediğim türden bukalemun tipi renklerin toz boyaları da var. Türkiye iç pazarından bu tip bir boyayı temin edebilir miyim veya boya yapan işletmelerin elinde var mıdır? Bisiklet kadro ve maşasına elektrostatik toz boya yaptırmanın maliyeti ne olur?