Kısa kes diyenler için özet aşağıda
Bisikleti değiştirdim, eski bisikletin aksesuarlarla devam ederim diye düşünüyordum ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Tekrar ekipman toplamaya başladım biraz mecburen, biraz da ihtiyaçlarımı belirlediğimden daha içime sinen ürünleri almak için.
Yeni canavar bu. Önceki Mosso 2021’di. Yedek iç lastik, levye ve İsviçre çakısı şeklindeki alyan/tornavida takımı, yamaları yine sele altı çantada tutmayı planlıyorum. Şok’tan aldığım bir kadro üstü çantayla hem cep telefonunu hem diğer ıvır zıvırı koyuyordum önceki bisikletimde ama bu bisiklette o bölgede motoru açma kapama düğmesi olunca planlar uymadı, şimdilik arkaya emanet taktım resimde gördüğünüz gibi. Kadronun ortası geometrisinden dolayı çok dar, sadece suluğu takmayı planlıyorum ki vidaları çok yukarı koymuşlar o bile zor girip çıkıyor(Zefal Wiiz sipariş ettim, sorunu o şekilde çözmeyi planlıyorum). Neyse diyeceğim o ki gidon çantası hariç bir fikir aklıma gelmiyor, tavsiye varsa açığım.
Özet: Tekrar kadro üstü çanta ya da cırtlı çanta almak istemiyorum. Çünkü bisikleti bir yere kitlediğimde zaten aklım orada kalıyor, bir de içinde tonla malzeme olan çanta olunca sorun iyice büyüyor. Kolayca takılıp çıkarılan bir çanta düşünüyorum onun için, tahmin ediyorum en uygunu gidon çantası. Cırtlı olsun istemiyorum çünkü çıkarıp taktıkça kolayca yıpranır. İçine koyacaklarım Xiaomi elektrikli pompa, anahtarlar, lastik patlak önleyici diye satılan tüplerden, para, selpak, maske, pompa için uçlar, elektroşok cihazı, yedek ışık, powerbank, telefonla ve ışıklarla uyumlu kablolar, yedek gözlük, büyük ihtimal telefon. Yani oldukça kalabalık olacak. Telefonu görebileceğim bir bölmesi olursa olur, olmazsa sorun değil. Yine üzerine ışık takılabilirse işime gelir. Ama bunlar şart değil, olmasa da olur.
Bisikleti aldığım yerde benim bisikleti sergilerken üzerine bir gidon çantası takmışlardı, hoşuma gitti.
(link)
750 lira fiyatı görünce koşarak uzaklaştım tabi
Alternatif önerilere açığım.
Şöyle bir şeyler gibi aslında aradığım, bisikletten kolayca söküp çanta olarak yanıma alabileceğim:
(link)
Şimdi bunu nereden tedarik edebileceğimi bulmaya çalışıyorum.
Edit: Aliexpress'ten sipariş ettim. Quick release diyebileceğimiz bir sistemi var. Kasım sonuna doğru gelecek gibi.