Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet desteğiyle 48 kilo verdim.

Bir araştırma yazısında okumuştum diyet yapanların ikinci yıl sonunda ortalama kilo kaybı iki sadece iki.
Kilo verirsiniz sorun yok Karatayla, dukhanla, diyetisyenle, ara öğünle vs. ama mesele bunu sürdürmek..
Benim üçüncü yılım toplam otuz kilo verip beşini geri almışım..

Başarılar dilerim

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Scudo
@Decsan aklıma esen her yerde yazdığımı buraya da ekleyeyim. diyet yapmak başlı başına hatalı bir girişim zaten. öneml olan doğru beslenmek. diğer yandan iletişim araçları ile pompalanan ideal kadın/erkek vücutları var. bu işin uzmanları der ki siz doğru beslenin vücut kendi doğrusunu bir şekilde bulur. herkesin tığ gibi olması gerekmiyor. önemli olan doğru ve sağlıklı beslenme.

• Beğen
Tepkiler: Decsan
arkadaşlar sağlıklı bir ömür için kilolardan mutlaka ama mutlaka kurtulmalıyız, kendim bir hekim olmama rağmen maalesef obez plus sınıfına girmiştim, diabet ve ona bağlı sıkıntılar başlayınca bir arayışa girdim, 1 yıldır ciddi yabancı ve yerli kaynak araştırmalarım sonucu yaklaşık 35 kilo verdim, vücut yağ oranım %36 lardan %18 lere geriledi, bu sadece özel bir diet (aslında diet değil bahsedeceğim) ve sadece yürüyüş (günde 50 dakika) ile oldu, şu an gene uzun araştırmalar sonucu bir egzersiz programı da geliştirdim hedefim ideal kilom(175 cm=75 kilo + yağ oranımı % 11 in altına indirmek, şimdi kısaca tıbbi detaylara, tıbbi terimlere girmeden herkesin anlayacağı bir şekilde spot olarak kahve ağzıyla çok kısa bilgiler vereceğim, sorularla konuyu yönlendirebilirsiniz, telefonla da danışmanlık, koçluk veya her ne olarak nitelemek isterseniz yardımcı olmaya çalışacağım ( bana göre arkadaşlık-dostluk)

1. zayıflamanın sırrı 'leptin hormonudur'
-bu hormon tüm hormonlarımızın efendisidir, bu hormonu çalıştırmadan asla kalıcı zayıflayamayız ve daha da önemlisi bel ve basen yağlarımızı yakamayız

2.zayıflamanın ve hastalıksız bir hayatın sırrı 'açlık' tır, dikkat edin diyet değil açlık dedim..leptini çalıştırmanın tek yolu açlıktır
-peygamber orucu, davud orucu veya popüler adıyla (ki geçen sene nobel tıp ödülünü alan çalışmanın temelidir bu) ' intermittent fasting' aralıklı oruç veya açlık, ben '18 saat açlık 6 saat istediğini ye' uyguladım, 18 saat açlık 6 saat ye, 12 saat açlık 8 saat ye gibi varyasyonları var...
-sınırsız sıvı (su, çay, kahve, bitki çayı, ayran..), günde ideali 250 gr ama 250-500 gr arası kaliteli proteinden zengin doğal diyet
3. 50 dakika kalp hızınızı 120 ye çıkarak bir egzersiz
egzersizler yürüyüş, yüzme, koşu, bisiklet vs olabilir size bağlı, zamanım yok diyenlere 2X10 dk burpee egzersizleri, ben sporcuyum arkadaş diyenlere haftada 3 kez 2x1 4dk 'tabata egzesizleri (youtube da videoları mevcuttur) şiddetle önerilir

4. doktorların ve diyetislerin dediklerini boşverin, yanılıyorlar, vücut fizyolojisini dikkatli incelemiyorlar ve maalesef endüstriyel gıda sektörünün kölesi olmuş durumdalar, bağımsız doktorlara çalışmalara güvenin
tabuları yıkın
tabu 1: kahvaltı günün en önemli öğünüdür, hayır efendim kahvaltıya ihtiyacımız yoktur
tabu 2: sık sık ve az beslenin, hayır efendim ara öğün filan yok, mümkünse hergün aynı saate 2 öğün 250 gr +250 gr beslenin, istediğiniz saate sıvı tüketebilirsiniz, günde 1 kilo gıda yerseniz 100 gr kadarı size kilo olarak geri döner, sindirim sistemimiz günde 500 gr gıdayı sindirebilir, gerisi dışkıyla atılacak bir kısmı da yağa dönüştürülerek göbüşümüzde saklanacaktır, sadece öğün saatinizde yiyin, ara atışma yok, dikkat bu leptin için kilit noktasıdır
tabu 3: yağlar zaralıdır, hayır efendim zeytin yağı ve tereyağı çok faydalıdır
tabu 4: kolestrol zaralıdır, hayır efendim kolestrol beynimizin en önemli yapı taşıdır
tabu 5: kalori saymalıyım, kömür alırken kalori önemlidir ama sağlık için glisemik indeksi düşük yiyecekler yani kaliteli yiyecekler yemelisiniz, kalori sayacağınıza yemeğinizi tartırarak yiyin, yemek sayın
şimdilik bu kadar arkadaşlar, öneri, eleştiri ve sorularınıza açığım

Karatay hocanın söylediklerinin bir özeti mahiyetinde yazdıklarınız.

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
Tam olarak değil. Karatay güçlü bir kahvaltı öneriyor. ama bazı uzmanlar günün ilk öğününü geç yemenin daha doğru olacağını söylüyor. ben de bir süredir bunu uyguluyorum. kahvaltı yok, sadece biraz (30gr) ceviz, badem ve fındık karışımı ile sade filtre kahve ile güne başlıyorum. önceden saat 11de açlık başlarken şimdi öğlen yemeğine dek acıkmıyorum. haftasonu antrenmanları sabah oluyor genelde. yine kahve ceviz fındık atıştırıp 1 saat antrenmanımı yapıyorum. eğer bisikletle dışarı çıkacaksam bir orta boy muzu tüketiyorum. kahvaltı ise öğle vaktini buluyor. öğle yemeği yerine kahvaltı ediyorum. basit karbonhidratlardan, şekerden uzak duruyorum. ekmeğin her türlüsü yok. makarna pilav yok. sadece haftada bir yarım porsiyon bulgur pilavı. 110 kilo üzeriydim. kısa sürede 95 kilo altına indim.

• Beğen
Tam olarak takip etmemişsiniz sanırım. Karatayda kuşluk yemeği öneriyor..

öncelikle konusu altından devam ettiğim necmettin arkadaşımızın affına sığınıyorum ve kilo verme azmi için tebrik ederim, birkaç konuya değinmek isterim,
1. canan hocayla ortak çok görüşümüz var ayrıldığımız noktalar sabah kahvaltısı, ara öğün ve de açlık süresidir
bazı konuları nedenleriyle anlamak lazım
- sindirim üç aşamadır 1. gıdaların mideye iletimi, 2. mide ve diğer sindirim organları tarafından parçalanıp kana geçmesi, 3.kandan hücrelere enerji olarak taşınması ki bu evreler toplam 7 saat sürer, 18 de yediğimizi düşünürsek sindirim gece 1 de biter tüm sindirim organları dinlenmeye geçer gece 2 de leptin salınmaya başlar, sık yemek, atıştırmak az bile olsa mide, karaciğer, pankreas, barsak vb organların sürekli çalışmasına, dinlenememesine neden olur, sabah gıda alınırsa aktif çalışma saatlerinde kanın beyin yerine sindirim organlarına hücum etmesine neden olur, bu da miskinlik, mayışıklık gibi hissedilip çalışma performansımızı etkiler, en uygun gıda alım saatleri 12 ve 18 dir
- bu tempoya alışma süresi 4 gündür, 1 ay sonra zaten yeme isteğiniz azalacağı için gıda isteğiniz iştahınız azalacaktır
- leptin salınabilmesi için mutlak 6 saatlik açlık gerekir yani 0 gıda
- insülin acıktıran hormondur , kan şekeriniz düşük bile olsa acıkmazsınız anca bir gıda alıp insülin seviyenizi artırırsasnız acıkırsınız
- kan şekerim düştü birşeyler yemeliyim yanlış bir inanıştır, sağlıklı bir insan 3 gün bir şey yemese bile kan şekeri kolay kolay 60 ın altına düşmez asıl atıştırmak sizi acıktırır
- bisiklet gibi spor yapanlarda enerji için kullanılan glukoz tablet veya sıvıları enerji vermez aksine laktat birimini artırır bunu bilen bilinçli pro sporcular ( ruslar, abd liler) yarışlarda likit yumurta veya peynir altı suyu kullanılar enerjiyi proteinden alırlar aksi takdirde hem performansları düşer hem kas kaybı yaşarlar

özetle sağlık AÇLIK tır diyetlerden vazgeçin

@Decsan
kaynak da gösterseniz? benim gördüğüm hep saat 8-9 arasıydı.

ben buldum mesela. (her ne kadar bunlar Canan Hanım'a ait siteler olmasa da önerilerinden derleniyor)

(link)

(link)

"Ama özellikle sabahları uyandıktan sonra , mideyi çok da uzun süre aç bırakmamaya dikkat edin ve metabolizmayı harekete geçirmek için, kahvaltıdan önce bir bardak su içmeye özen gösterin."

• Beğen
@kerem.erdogan
Hayır bunlar kitabında yer almıyor.
Kitabını tekrar gözden geçirdim. 09:00 gibi güçlü bir kahvaltı öneriyor...

@Decsan

sabah 9 iki öğün için hala erken. burada önerilen ise 10-12 gibi ilk öğününü yemek. başında da söylediğim gibi, Karatay hoca ile farklılaşan noktaları var.

adamımsın neco bastır

Paylaşımımı güzel bir ekleme ile canlandırıyorum. Yazımın sonunda bahsettiğim rahatsızlığımı, Son yapılan Holter sonucunda sonuçları doktor ile değerlendirdik ve güzel haberi aldım. 5 yılı aşkındır devam eden ve lisanslı sporcu olmama engel olan Kalp ritim bozukluğu rahatsızlığım an itibariyle son bulmuş. Doktorum buna sağlıklı beslenme, sportif faaliyet ve iyiyi düşünmenin etkisinin büyük olduğunu söyledi. Bende lisanslı sporcu olma yolunda çalışmalara başladım. :)

Arkadaslar boyle bisey mumkun mu? Tabi kalori acigi da olusturarak.
Sarkma olusur mu?

Amacınız nedir ya? Benim sordugum soruyla bu konunun icerigi bir mi?

Bir zamanlar karatay hocanın kitaplarını okudum uyguladım sporla 87-69 kiloya kadar düştüm. Ama sonra standardı yakaladım uzunca bir süre 74 civarı seyrettim sonra tekrar yemeye başladım ve 89 oldum. Şu anda zayıflama sürecindeyim. 89 dan 79 düştüm, ayda ortalama 2 kg civarı veriyorum. İstediğim herşeyden yiyorum ama 1 gün yersem diğer gün bunu dengeliyorum. Günde 2 öğün yiyorum, akşam abartmamak koşuluyla yemek yiyorum. İşin aslı şeker, tuz, undan kaçabildiğin kadar kaçacaksın ve bunu hayat standardı haline getir. Aksi halde insan Konya gibi yerde hamur işi, et, tatlı derken rahat 100 kilo olur. Hedef 73 kg (bu da burada dursun) :hhhhhh:

Geri