Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Dünyasından Haberler

İşin en kötü tarafı herkes biliyor ki bu adamlar ceza almayacak, ceza almadığı için de bu yaptıkları şeyi yapmaya devam edecekler.

Ceza alsalar "senin yüzünden ceza aldık" diye dövmeye gelirler.

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu ve MakRo
Scudo
İşin kötüsü, orası bisiklet parkı değil. Skatepark dedikleri patenle atlama zıplama yapma mekanı. Bisikletle rampadan atlayıp paten kayan bebelere gerçekten tehlike arz ediyor olabilir. Haksız çıkıp başına iş açabilir. 🤔

İşin en kötü tarafı herkes biliyor ki bu adamlar ceza almayacak, ceza almadığı için de bu yaptıkları şeyi yapmaya devam edecekler.

Bir süre sonra, halk kendi adaletini sağlamaya başladığında ipin ucu kaçacak. Çünkü bisikletli çocuğun ailesi de karşı hamleyle, "asıl ben seni bir daha burada görmeyeceğim" diye çatabilir. Kaos teorisi gibi olaylar...

Birileri ahlaki yozlaşmayla "hakkımı arıyorum" diye atıldığında gerçekten hak söz konusu mu ayırdına da varmak lazım. Tabi bunun için bu birilerinin, her gördüğü parkı "çocuk parkı" sanmayacak kapasitede zekaya ve algıya da sahip olması gerekir. Sonuçta belediyenin parktaki tasarımının işlevsel bir amacı var. Nasıl ki ben kaldırımdan yürüyor ve araçlar yoldan gidiyorsa, parkurdaki eğimli yüzeyin de "yürümek veya koşmak" için olmadığı belli. Tekerlekli bi araçla hareket edilecek alanda, genelde Amerika'da sık sık paten ve bisiklet sürülen hareket alanlarında küçük çocuklara çarparlar.

Aynı tip parkın az daha büyüğü, Konyaaltı sahilinde var. Gençler severek parkurda turluyor. Uzun süre orada durmadım ama bu tip dangalaklıkların yaşandığını duymadım.

Asıl Türk toplumundaki temel problem, el yumruğu yemediği için kendininkini balyoz sanması. Bu toplumda medeniyetleşmeyle alakalı bir direnç var. Köylü köyünü, şehirli şehrini, her ikisi diğerinin alanını tanımıyor, bilmiyor.

15 Temmuz'da Arnavutköy'deki bisiklet parkurunda çocuğa saldıran bu maganda hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Dosya No: 2024/32773.
(link)

Bisiklet parkurunda bisiklet süren bir çocuğa saldıran şahıs yakalandı. • Şahsın 'tehdit' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' gibi suçlardan kaydı olduğu öğrenildi.
(link)

(link) sıcaktan ölüm

Gezegenden Mektuplar: İstanbullu trafikten bisikletle kaçabilir mi?
(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Trdeki diğer şehirler belki ama İStanbulda mümkün değil, zaten yazar da benzer şeyler söylemiş, imamoğlunu genel olarak başarılı bulsam da bisiklet yolları konusunda oldukça kötü buluyorum. Bisimdeki bakımsız ağır ve hantal bisikletler de insanı bisikletten soğutur ancak.

Active commuting linked to lower risks of mental and physical ill health
Strongest benefits seen for cyclists, with 47% lower risk of death from any cause

(link)

(link)
Kullanılmiş balik ağlarindan lastik üretmişler.
Cografyasini sevdiğimin dünyası...

İşte bize güzel bir örnek çift:
(link)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
SRAM'in 1x13'lü grup seti:
(link)

DSC_6416.jpg

DSC_6444.png

Mutlaka gidilesi bir yer:
(link)
Bu tarz firketeli yollar çok hoşuma gidiyor, Strava'dan gördüğüm kadarıyla Derebaşı Virajları diye geçen 5,5 kilometrelik bi kısım var, 300 metre irtifa kazanımlı. Öyle çok ahım şahım ekipman veya bacak istemiyor sadece bu kısım özelinde ama Of tarafından Bayburt'a geçeyim dersen 70 kilometrede 3.000 metreye yakın bi tırmanış var ve sürekli tırmanış şeklinde, hatta Çaykara'yı da geçtikten sonra kalan mesafe 40 kilometre, 2.300 metre tırmanış :) Tam bir challenge.

Bu tarz firketeli yollar çok hoşuma gidiyor, Strava'dan gördüğüm kadarıyla Derebaşı Virajları diye geçen 5,5 kilometrelik bi kısım var, 300 metre irtifa kazanımlı. Öyle çok ahım şahım ekipman veya bacak istemiyor sadece bu kısım özelinde ama Of tarafından Bayburt'a geçeyim dersen 70 kilometrede 3.000 metreye yakın bi tırmanış var ve sürekli tırmanış şeklinde, hatta Çaykara'yı da geçtikten sonra kalan mesafe 40 kilometre, 2.300 metre tırmanış :) Tam bir challenge.

Tam olarak şu rotadan bahsetmişsiniz :) (link)

Ayrıca anlatmıştım:

D915 Derebaşı virajları - Uçan yoldan geçmek

Az önce bir whatsapp grubunda paylaşılmış internette de anadolu ajansında gördüm. Evet bisiklet iç ve dış lastikleri, zincirler gibi bir çok parçaya en yeni gümrük kanunu üzerine ekstra zamlarında yolda olduğunun habercisi.
(link)

""Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğler Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tebliğlerle, söz konusu uygulamaya ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
Buna göre, birim gümrük kıymetleri, kilogram başına olmak üzere bisiklet ve motosiklet transmisyon zincirleri için 1,5 dolar, frenler, vites kutuları, tekerlekler, debriyajlar ile bunların aksam ve parçaları için 3,5 dolar, egzoz susturucuları ve boruları için 2,5 dolar, duvar kağıtları ve benzeri duvar kaplamaları için de 6 ila 165 dolar arasında belirlendi.
Söz konusu ürünler, İthalat Genel Müdürlüğünün düzenleyeceği gözetim belgesiyle ithal edilebilecek.
Tebliğler, 30 gün sonra yürürlüğe girecek. ""

(link)

Alın, yine güzel ülkemizde(!) olan ve yine biz bisikletcileri ve kamp yapmak isteyen insanları imkansıza iten bir haber. Ne rezil bir ülke olduk...

Son düzenleme:
Geri