Scudo Sports

Bisiklet Dünyasından Haberler

Ilginc bir pretesto olmuş.
(link)
Hoş bir hareket. Biz emniyet şerididen giderken biraz sola kaysak benim yoluma girdin diye isyan ediyorlar. Ama onlar hiç çekinmiyorlar.

Scudo
Hoş bir hareket. Biz emniyet şerididen giderken biraz sola kaysak benim yoluma girdin diye isyan ediyorlar. Ama onlar hiç çekinmiyorlar.
Hoş olduğu kadar da etkisiz.

@Myali Yani evet kalıcı değil dediğiniz gibi.

• Üzgün
Tepkiler: Myali
Ilginc bir pretesto olmuş.
(link)

Hoş olduğu kadar da etkisiz.
Eski bir video vardı, böyle araçlarını park yasak veya bisiklet yolu gibi bir yere park edip gidenlerin araçları üzerinden tankla geçiyorlardı. Bizde de oraya park edilmemesi gerektiğini anca böyle anlatabilirler.

Şuan da cezaların caydırıcılığını en güzel gösteren kişi Tanju Özcan olsa gerek. Adam çevreyi pisletenlere savaş açmış durumda. Kameradan tespit edilen kişilere, kişi başı 39bin lira ceza yazılmış, umarım aynı şekilde de alabilirler. Diğer türlü idari para cezaları göstermelik gibi oluyor.
(link)

Eski bir video vardı, böyle araçlarını park yasak veya bisiklet yolu gibi bir yere park edip gidenlerin araçları üzerinden tankla geçiyorlardı. Bizde de oraya park edilmemesi gerektiğini anca böyle anlatabilirler.

Şuan da cezaların caydırıcılığını en güzel gösteren kişi Tanju Özcan olsa gerek. Adam çevreyi pisletenlere savaş açmış durumda. Kameradan tespit edilen kişilere, kişi başı 39bin lira ceza yazılmış, umarım aynı şekilde de alabilirler. Diğer türlü idari para cezaları göstermelik gibi oluyor.
(link)
O bisiklet yoluna parkı iki şekilde engellersin birincisi en sağlıklısı EĞİTİM ikincisi ise caydırıcı ceza yüksek denetleme.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Atasoy
Her ne kadar ülkemizde popüler olmasa da özellikle rohloff göbekleri çok beğeniyorum. Tabi bunun popüler olmamasının bir yerde sebebi de maddi ve buna bakabilecek ustanın ya yok yada çok az olması.
Yanlış anlamadıysan arka aktarıcı ile pinion orta göbekten vites sistemini birlikte ortaya karışık yapıyorlar.
(link)

Van der Poel 10 kilometreyi 4:34 pace ve 114 nabız ortalamasıyla koşuyormuş. Şimdi bu bilgiyle ne yapmak isterseniz buyrun yapın 😒

Van der Poel 10 kilometreyi 4:34 pace ve 114 nabız ortalamasıyla koşuyormuş. Şimdi bu bilgiyle ne yapmak isterseniz buyrun yapın 😒
Doğuştan anormal avantajı olan adamlar, dünyaya çok sık gelmiyor. O avantajın üzerine de emek verilince çok farklı seviyeye geliyor, Pogacar bir başka örnek 🙂

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Birincilik ödülünü aldı: Bisiklet tutkunlarını sevindirecek proje
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin bisiklet tutkunları için tasarladığı Cycle Seat projesi 4. Ezber Bozan Mobilya Tasarım Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.
(link)

bisiklet-tutkunlarini-sevindirecek-proje-birincilik-odulu-izmire.jpg

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin bisiklet tutkunları için tasarladığı Cycle Seat projesi 4. Ezber Bozan Mobilya Tasarım Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.
(link)

Bir de "ortopedik" yazılsaymış, güzel olacakmış.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
(link)

Ürün güzel hoş da 3 noktaya takıldım.
Arkadaki bisiklet niye AI ile yapılmış?
Fotoğraflarda gerçek ürün görseli niye yok?
Sırtımızı yaslayacak yer olmadıktan sonra ne işe yarayacak?

Kickstarter'da bazen denk geldiğim güzel projeler oluyor. Ancak işlevsel niteliklere sahip ve ulaşılabilir olma hali çoğunda gözlemlediğim kadarıyla yok.

Bir de "ortopedik" yazılsaymış, güzel olacakmış.
Tasarımı yaptırdıkları kişinin cahilliğidir diye düşünüyorum ama yazım kuralları konusunda pek başarılı bir toplum olmadığımız da belli. Forumda ekleri, bağlaçları doğru yazan kaç kişi var?

Ürün güzel hoş da 3 noktaya takıldım.
Arkadaki bisiklet niye AI ile yapılmış?
Fotoğraflarda gerçek ürün görseli niye yok?
Sırtımızı yaslayacak yer olmadıktan sonra ne işe yarayacak?

Kickstarter'da bazen denk geldiğim güzel projeler oluyor. Ancak işlevsel niteliklere sahip ve ulaşılabilir olma hali çoğunda gözlemlediğim kadarıyla yok.
- Kolaylarına gelmiştir, muhtemelen tasarımcının işidir. Ajanslar zaten fotoğraf çekmekle uğraşmaz, stok fotoğraftan da para vermemek için kaçınırdı eskiden beri, şimdi resim arama zahmetine bile girmiyorlar.
- Bana büyük resimdeki gerçek gibi geldi. Değilse, tasarımı hazırlayan daha canlı görünüyor diye onları kullanmıştır
- Taşa oturunca da sırtı yaslayacak yer yok, sırtı yaslayacak taşa oturabiliyorsak bunu da sırtı yaslayabileceğimiz yere koyup oturabiliriz. Beli destekleyen kısmı yeterli geliyordur belki, denemediğimden bilemiyorum.

---

Aslında bu sorulara cevap vermesi gereken ben değilim, haberi paylaşmasam da olurdu ama bisikletle ilgili bir haber görünce ilgisini çeken olur diye paylaştım. Basit ya da eksik de olsa bisiklet dünyasını ilgilendiren bir yerel başarı haberi bu, en azından bir "papaz eriğini imam eriğine çevirme makinesi" değil, az çok işe yarar, mesela (link)daha işlevsel olabilir.

UAE Sportswashing :)

Tam dopingçi kontratı 😝 Şaka maka bisiklette de bu kadar yüksek meblağlar görmek şaşırttı beni, bilemiyorum da gerçi normal mi böyle süper starlar için.

Tam dopingçi kontratı 😝 Şaka maka bisiklette de bu kadar yüksek meblağlar görmek şaşırttı beni, bilemiyorum da gerçi normal mi böyle süper starlar için.
Yanlış hatırlamıyorsam Sagan Reis de yıllık 6 milyon euro alıyordu.
@Semih Cavdar hatırlıyor musun

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Yanlış hatırlamıyorsam Sagan Reis de yıllık 6 milyon euro alıyordu.
@Semih Cavdar hatırlıyor musun
En son bırakmadan önce Total Energies senelik 5,5 milyon euro veriyordu :) Şuan hiç bir varlık gösteremeyen Froome bile 5.5 milyon euro alıyor senede.

Cavendish Pazar günü profesyonel kariyerinin son yarışına çıkıyormuş..

Remco antrenman sırasında önünde bir aracın açılan kapısına çarpmış, hastaneye kaldırılmış.

Geri