Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum açıldı, herkese hayırlı olsun

Scudo
Merhaba Arkadaşlar,

Bu akşam biraz eleştiride bulunayım dedim. Ignenin bir ucunuda kendime batırıyorum bu arada yanlış anlaşılmasın.
Forumumuzun adı BISIKLET. Yani temelde bir bisiklet forumu. Ama tartısılan, konulara soyle bir bakınca ne yazıkki hayal kırıklığına uğruyorum. Film Download kısmındaki mesaj sayısı diger tüm bisiklet konularının toplamından fazla...
Bunda bir yanlışlık yokmu ???? Yoksa benmi yanlış düşünüyorum. Bence ben dahil hepimizin bu konuda biraz daha özen göstermesi gerekmezmi ?????
Adına yakışır şekilde bisiklet konularının ağırlıkta olması, bence biraz daha güzel durur burada.
Ne dersiniz ?

Sevgiler

Tarık

Merhaba Tarık,

Bu konuyu daha önce bizde çok konuştuk ama yinede senin için bir kez daha açıklamaya çalışayım. Öncelikle haklısın bu forumun asıl amacı bisikletle ilgili olan aktiviteleri paylaşmak, bilgi vermek almak ve insanların birbirleri ile tanışması. Ancak bizim forumda bisikletle ilgili olmayan diğer konularında açılması insanlardan istekle geldi. Bisiklet dışında ilgisi olan kişileride forumumuza çekerek onlarıda ilgisi olmayanları ilgi sahibi yapmak belkide bisiklet sahibi yapmakta amaclardan biri. Bu konuda film download kısmına gelen insanlarda yesılbısıklet forumunu gorunce bısıklete ılgılerı artabılır dıye dusunduk. ve bu yonde forumda bazı mesajlar var. Ayrıca yurtdısında bızım gıbı olan bısıklet forumlarına baktıgında ıcerıgı aynen bızımkı gıbı. Yanı bısıkletın dısında aynen fılm download, mp3 download, bılgısayar vs bolumlerı var. ve 40.000 uyelı.

Burda fılm download kısmının en cok mesaj almasının ıkı sebebı var:
1) Bizim forumda olan uyelerımız (nedense daha cozemedık) genelde sadece okumak amaclı burda. Yanı yazılanları okuyorlar ancak cevap atmıyorlar. Bunun nedenıde bu forumun ılk yesılbısıklet maıl grubunda cok yazısma olmasından dolayı kurulmasıydı. Ancak orda olan kısıler sadece su an okumakla yetınıyorlar. Almak cok vermek ıse bız forum yonetıcı kısmına dusuyor. Cok gıren var. Hıt almayan bır forum degıl burası. Iyı bır ızleyıcı kıtlesı var. Dikkat edersen izleyici kitesi var. Katılımcı kitlesine cevirmeye calısıyoruz elımızden geldıgı kadarıyla.

2) Fılm download kısmındakı lınklerı alabılmelerı ıcın gızlı ıcerık kısmını yaptık. Yanı mesaj yazmadan o lınklerı goremıyor kımse. Iste ıs bu kısma gelınce mesaj yazıyorlar. Yanı burda 1000 kusur mesaj yazabılen bır grup var ama zorlayınca yazıyor. Genelde ızlemek daha hosa gıdıyor.

Bende ısterımkı bısıklet kısmındakı konular daha aktıf olsun. Umarım ılerde daha cok paylasım olucak ve forumdakı kısmı artıcak. Dikkat edersen forumu yonlendıren sızlersınız. Bız sadece aracıyız. Bunlar benım kendı dusuncelerımdır.

Sevgiler
Barbaros

Günaydın Barbaros,

Bisiklet harici bölümler elbette olacak. Ancak beni rahatsız eden konu bu bölümlerin ağır basıyor olması. Sadece butür konulara mesaj atıp bisikletle uzaktan yakından ilgisi olmayan insanların olmasıda bizi bisiklet konusunda cok ileri gotürmez. Evet çok hit alan bir forum olabiliriz ama bu bizi bisiklet konusunda ileri gotürecek bir adım olmaz. Gizli içerik kısmınada bakacak olursan, gelen mesajların cogu, tesekkür ederiz, elinize saglık, ne zamandır bu filmi arıyordum, vs...
şahsen ben öyle yapıyorum. Konunun özüne dönecek olursak, dedigim gibi, benim eleştirim forumda bisiklet harici konuların olması degil, bu konuların agır basıyor olması ve üyelerimizin bisiklet konusuna yeterince özen göstermemesi. Su anda BISIKLET ile ilgili olarak her üyemiz haftada bir mesaj gönderse haftada yaklaşık 1000 mesaj, günde yaklaşık 150 mesaj yapar. Buda bizi biryerlere getirir sanıyorum.

Umarım ne demek istedigim bu sefer anlasılmıstır.

Sevgiler

Tarik

Not: Trek'in hayırlı olsun. Artık nice pedallasmalara...

Selam Tarık. Sana çok hak veriyorum.Başlarda aynı rahatsızlığı bende dile getirdim. Ama daha sonra anladım ki; bu foruma filimlerden dolayı ilgi duyan 15-20 kişi, bisiklet sahibi oldu. Bu bizim için çok sevindirici. Eğer sadece bisiklet ile ilgili yazılar olsaydı ,bizler gibi yani bisiklete meraklı insanlar la beraber olurduk.Oysa biz camia ya yeni insanlarda gelsin ve forumun 10-15 kişi etrafında dönsün istemiyoruz. Forumun üye sayısı git gide katlanarak artıyor. 2000 kişi içinden 20 kişiyi bisiklet sahibi yapıp camiamıza katabilirsek, işte asıl başarı budur diye düşünüyorum.

Tugrul Haklısın,
Bu düsünceye katılıyorum . Benim rahtsız oldugum konu film download gibi bölümlerin olması veya cok ilgi görüyor olması degil, Bisiklet ile ilgili olan konuların az ilgi görüyor olması veya hic ilgi görmemesi.
Benim sıkıntım bu noktada. Bisikletle ilgili yazılar cok az, ve buna bir cözüm bulmamız lazım.

Sevgiler

Tarık

Haklısın biskletle ilgili döküman bulmak zor oluyor. Biliyorsun mtbtr sitesinden bir üyemiz kaynak belirtmeden bir yazı almıştı 3-4 ay önce ve kıyamet koptu. Biz de özür dileyip hemen kaldırdık yazıyı. Aslında kişilerin birbirine karşı saygısı ve sevgisi daha fazla olsa, bilgi paylaşımı artıp rekabet azalsa bu bilgilerden herkez faydalansa hepimizin yararına olmaz mı? Biz sizlerden de yazı döküman vs. bekliyoruz. Sadece bizim forumu değil ,bütün forumlara yardımcı olmamız lazım. Bunun için Admin, Yönetici veya moderatör olmaya gerek yok. Çözümü hep birlikte bulalım, herkes elinden geldiğince yardım etsin. Biz forumları araç olarak kullanıyoruz. Asıl amacımız bisiklettir. Senin de öyle düşündüğüne eminim. Selamlar ve Saygılar.

Evet tam olarak bundan bahsediyorum.

Sevgiler

Tarık

Sonuçta dediğime geldik. Forumu üyeler yönlendiriyor. Mesaj atmak bisiklet kısmını ağırlığınık arttırmak herkese kalmıs. Ben senın demek ıstedıgını zaten bastan anlamıstım. Dediğim gibi. Bisiklet harici konulara aynen devam. Bisiklet konularının daha fazla olmasını hepimiz istiyoruz. Herkese bir kova mesaj atmak kalıyor. Sevgiler.

Selam Barbaros, bence bu forumda bisiklet konuşulmamış olması gayet doğal, çünkü bu forumda bisikleti keyif aracı olarak görenler çoğunlukta. Bisiklet amacıni güden bir sürü yazişma adresi var, yeşilbisiklet gibi, mtbtr gibi. Zaten çoğumuz bu tip gruplara üyeyiz ve profesyonellerden bilgi almak en doğrusu, bizler ancak onlardan öğrendiklerimizi içine geyikte katarak burada birbirimize sunabilenleriz. Bu anlamda forumumuzda flim de, mp3 de, ekonomi de ve diğer farkli konularda da bilgi paylaşımı olmuş olması bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırıyor şeklinde düşünüyorum ve bunun neticesinde de bu tip bir foruma uye olmuş olmaktan mutluluk duyuyorum.

Tamamen sizlere katılıyorum. Türkiye de böyle bir forumun olması büyük avantj

Bence sadece bisiklet konularını içeren bir bisiklet forumu bu forum kadar etkileyici ve başarılı olamazdı.Üyeleri açısından bir süre sonra üyelerine sıkıcı gelebilir ...

Bu foruma emeği geçen herkesi bütün içtenliğimle kutlarım. Bu forumu yaşatacak olan bizleriz hep beraber nice yıllara dileğiyle.

Tüm bisiklet dostlarına ve SİTE SPONSORLARINA (ve sponsor adaylarına) HOŞ BİR DUYURU:

Bunca yıldır, memleketimde, kendi yakın çevremde bisikleti acizane sevdirmeye çalışırken kolay kolay başaramadığım bazı şeyler “bisikletforum.com” sitesinin işe el atmasıyla(yani ben arkadaşlarımı bu siteye davet ettikten sonra) mucizevi şekilde olmaya başladı..

İşte bazı örnekler.
1. “dede”nin yakın bir arkadaşı ömründe ilk defa bisiklet alıp, dedeyle beraber bisiklete binmeye başlamış. (dedemde ilk işinden emekli olduktan sonra başladığı ikinci işine günde 30-35 km. pedal çevirmek suretiyle bisikletle gidip geliyor, artık)
2. dede internete daha sık ve düzenli girmeye başlamış. Eskiden telefonla hafta içi vakit bulup da zor görüşürken halen düzenli olarak mailleşip gezileri programlıyoruz. Nerdeyse mesenger le çetleşmediğim kaldı dedemle..
3. üç-dört kadar arkadaş yıllardır mevcut bisikletlerine binmezken, eski bisikletlerini bakımdan geçirttirip bizimle gezmeye tekrar başladı.. (hepsi iş güç sahibi ve aslında boşvakti çok az olan insanlar)
4. bir profesyonel basketbol hakemi arkadaş yönettiği maçlar dışında vakit buldukça eskiden hep basketbol oynarken artık bizimle bisiklet binmeye gelir oldu. (basketbolcular kusura bakmasın)
5. iki triatloncu arkadaş. Yüzmeye ilaveten artık hem koşu hem bisiklet değil sadece bisiklete biner oldular.. (triatloncular kusura bakmasın, arkadaşları du-atloncu yaptık)
6. bir kişi çizme, kaban, parka, eşofman vb. spor giysilerle bisiklete binerken, sitedeki giysileri gördükten sonra bisikletçi giysileri kullanmaya başladı.
7. iki bisikletçi bisikletçi kaskı kullanmaya başladı. (darısı diğerlerinin başına) bu konuda nedense bir tutukluk yaşıyor halkımız.. hala ısrarla kullanmak istemeyen arkadaşlarımız da yok değil maalesef..
8. iki kişi bizle beraber haftaiçi bisikletine geceleri de binebilmek için lamba ve reflektör vb. taktı.
9. bisikleti olan bir arkadaş. Sitede gördüğü bisiklet modellerini Konya’da bulamayınca bisiklet almaya özel arabasıyla taa İstanbula gitti. (valla)
10. ekibimizden bir arkadaş halen bindiği orta-iyi düzeyde bir bisikleti olduğu halde kendi özel arabasıyla gidip Ankaradan profesyonel bir mtb alıp Konya’ya getirdi.
11. yine ekipten bir arkadaşlar Konya’dan aldığı bir bisikleti olmasına rağmen İstanbuldan iki adet orta-üst model bisiklet getirtti. (Konya’daki mevcut bisikleti kusura bakmasın)
12. daha önce kendi haline gezen bir sağlıkçı arkadaş bize katılmaya başladı.
13. ekipteki herkes zincir yağlamayı, değiştirmeyi, fren sıkılığı ayarlamayı, patlak yamamayı öğrendi(biraz da iş başa düştüğü için).
14. Konya’daki bisiklet tamircilerinin işleri açıldı.
15. Konya’daki bisiklet parçacılarına kaliteli yedek parça sormak için daha çok müşteri girip çıkmaya başladı. (Esnaf arkadaşlardan duyuyoruz)
16. Konya Belediyesi, şehir için (yanlış hatırlamıyorsam 90 km. lik ilaveyle) yeni yeni bisiklet yolu yaptırma kararları alıyor (bunda bizim etkimiz olduğunu pek sanmıyorum, ama Konya’da yollarda bizim dışımızda belki binlerce kişi şehir içi ulaşım için bisiklet kullanıyor. Onların katkısı olduğu kesin)
17. biz, çok gezmeye başlayınca bir arkadaş bizi terketti(sanırım iş yoğunlundan olsa gerek, bizim suçumuz yok valla) bu da bu spora verdiğimiz nacizane bir kayıp olsun. Böylece nazar değmez belki. :(
18. halen uygulamada bir şey görmesek te çevremizden yaklaşık (yalansız:15-20 bisikleti olan) kişi bize katılmayı çok istediklerini söylüyorlar. (Ama kendi kendilerine “fitness” amacıyla binmeye başladıkları için yine de mutluyuz)
19. bir yurtdışı sinema şirketinden bisikletli bir aksiyon filmi için teklif aldık. (işte bu yalan, ama zaten olmadık bir bu kaldı, sinema teklifi gelse ne yaparız?, diye hazırlık yapmamış ta değiliz hani…)
20. benim bisiklete son 2-3 yılda yaptığım masraflar ile belki sıfır kilometre bir aile otomobili alınabilirdi.. (helali hoş olsun ve bu da benden bisiklet camiasına minik bir katkı olsun) :D

Lafı daha da uzatmamak için burda kesiyorum.. Aslında burda saymadığım pek çok başka güzel değişiklik de oldu çevremde..mesela çok isteyipte Konya’da pek göremediğim dostlarımı, bu sitede daha çok görür oldum.. Neyse, hepsi için “bisikletforum.com” ve bisiklet dostlarına teşekkürler..

Bu sitenin “ilk üyesine” de teşekkürler.. (“O”, kendini bilir):)

ne kadar güzel şeyler olmuş böyle.önce forumun size kattığı şeyler adına çok sevindim.sizde foruma az şey katmadınız ama.

çok teşekkürler paylaştıklarınız için.

burda birileri var ve sanal değil
burda birileri var yardım istiyo
burda birileri var yardıma koşuyo
burda birileri var yardım ediyo
burda birileri var yardımdan para almıyo
burda birileri var dostlugun kıymetini biliyo
burda birileri var elindeki fazla parçalarını yok pahasına veriyo
burda birileri var o fazlalar işini görüyo diye alıyo
-bu foruma nasıl müptela oldum anlatıyım dedim çenem düstü
--işin aslı şuydiki mengen ahçılar festivalinde 2 pisikletli amca fotoğrafımı çekti ben o gün festivalin afislerini yetistirmeye çalışan aslen elektronikçi ama eli becerikli bi bisiklet severim.o günde o kalabalıkta bile beni yalnız brakmayan iş ortağım olan bisikletimle dükkanda bi tabela daha hazırlayıp festival alanına dalış yaparken iki amca çeviriverdiler beni o sahne çok hoş olmuşki bi kare çektiler.yaklasık 10 gün sonra 12 yaşında bi kardeşim abi senin resmini internette gördüm dedi;meraktan girdim aradım ve buldum üye olmak lazımmış ok olduk çünkü oraya bişeyler yazmak istedim bir treki bu şekilde kullanılması ve bunun karşı tarafca nasıl anlaşılacağı muamma olmadan müdahale etmek istedim.neyse bir iki cümle yazdım.arada birde baktım derken bir iki kişinin teknik sorunları olduğunu gördüm bazı cevaplarda bilinçsizce yazılmıştı ap açık ortada idi mudahele ettim.bu tür çok müdahalelerde bulundum.belki bi başıma kaldığımdan olsa gerek bakım konusunda forumdaki bi çok tabuyu yıkacak bakım yöntemlerim var.bunları paylaşmaktan zevk duydum niye bilmiyorum.normal şartlarda yer yüzünde akıl bile parayla satılırken böyle bir eksikliği hiç hissetmedim.bir kaç pedaldaşımıza yardımcı olabildiysem ve olabildiysek ne mutlu bize.forumdada iki arkadaşımızdan çok özür diliyorum biri kaliper satıyodu biride 203mm rotor alamadım nedense bi tersliktir gidiyo 3 aydır.
-şu 50 msj olayını da bi açıklarmısınız ne anlama geliyo hala geçerli bi sebep bulamadım gereksiz yere teori üretiolar boşunamı gereklimi?
BURDAKİ BİRİLERİ İYKİ VARSINIZ.

:) Yazınız güzel olmuş, özellikle saydığınız başlıklara gönülden katılıyorum. Forumdaki paylaşım, üyeler, ortam gerçekten bambaşka. Bannerdaki "Alışkanlık yaratır..." sözü boşuna olmasa gerek.

• Beğen
Tepkiler: kuduzk9
Evet, iyi ki varız! - Forumu sevdin, Türkçe'yide sev.

Tamam, iyi niyetlisin, güzel şeyler paylaşmak istiyorsun. Be kardeşim! bu nasıl Türkçe yazım şeklidir.
Yazında bulamadığımız "r" harflerini ne yaptın müdür?

Şu noktalama işaretlerine de bir uyum sağlasan, ne güzel olacak.
Örneğin: noktadan sonra, boşluk verilir ve Büyük harfle başlanır.

Forumdaki rumuzu kuduzk9 olan birisine mesaj yazmak ne kadar doğrudur, bilemiyorum. :)

goy goy mu bu nedir ?

• Beğen
Tepkiler: kuduzk9
Geri