Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Araba tabii ki de günah keçisi değildir. Avrupa ülkelerinde günah keçileri üzerine de ayrıca yapılan araştırmalar var. Onların ortalama hızları da (keçiyi almak, beslemek ve bakmak için harcadığın mesai ile birlikte, sütünden-yününden-etinden kazandığın parayı düştüğünde) yaklaşık 14,5 km çıkıyor... :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Scudo
@appendix elbette mesela Ankara'da yağmur ya da kar sonrası demek sıçrayan çamurlarla rezil olmak demek.
Böyle durumda ben de otomobil ya da metro tercih ediyorum. Maalesef Ankara'da otobüs, dolmuş, metro geçmeyen güzergahlar mevcut. Bunların bazıları evimden 25-30km uzaklıkta, oralara ders vermeye gidiyorum.

Ama yine de insanların bisikletle, hatta yürüyerek gidilecek yollar için özel otomobil tercih etmesi de sıklıkla görülüyor.
Sanırım Mervan Bey'in de söyledikleri bu anlamda bir eleştiri.
 
@Ahmetgitar evet bu konuda haklısınız.otomobil bizim evin bütçesine bir iş makinesi gibi çalışarak (+) yazmakta.
sabah 5 kişi arabaya biniyoruz ve 3çocuğu eğitim kurumlarına dağıtmaktayım (servis tanesine 250tl yazmakta) ve eşimle aynı iş yerine gidiyoruz...haftanın 4 işgünü gün içinde araziye gidip gelmekteyim ve bu sebeple bordroma ekstradan bir asgari ücret civarı ilave olmakta ve aylık toplamda 220-250 tl akaryakıt harcamam mevcut.araba olmasa da araziye çıkmam zorunlu ve herhangibir şekilde bunu tedarik etmem lazım...selamlar
 
İşte hepimizin sebepleri var.
Elden geldiğince çevreci ve sağlıklı hayat da bir duruş.
Ama yine de az çok derken sisteme dahil oluyoruz.
Belki de radikal şeyler yapmak gerekiyor.
Mesela ben iki aydır eve içme suyu almayı da bıraktım.
Önceki sayfadaki belgesel iyi geldi, mutlaka izleyin.
Yine Mervan Bey sayesinde tanıdığım çift hakkında muhteşem yazı da önceki sayfada.

Dün @cahitakin beyin bisiklet kültürüne dair Mersinli dostları ile yaptıkları hakkında muhteşem bir yazı, hepsi daha da radikal olma konusunda beni yönlendiriyor.

Kız arkadaşım araba alacaktı, vaz geçti, ona güzel kırmızı bir Dahon aldık, adını Nar koydu. Kendisiyle bu yaz tamamen ekolojik çadırlı bir turu bisiklet ile gerçekleştireceğiz. Uygulama eminim yeni ufuklar açacak.

Ben Cahit Bey'in bisiklet, sürdürülebilir yaşam konulu o silinen mesajının bahsettiğim kısmını buraya yazmasını rica edeceğim. Çünkü ben o yazıyı forum dışından arkadaşlarıma da okutmak istiyorum.

Yine Mervan Kızıl özel mesaj ile çok güzel paylaşımlar yaptı. Ufkum açıldı.

İki arkadaşım ve büyüğümü örnek verme sebebim son iki günü kastetmemle alakalı. Yoksa bu ve diğer birçok başlıkta yüzlerce dostum kalbime dokunacak paylaşımları uzun zamandır yapıyor. İsim verirsem unuttuklarım için mahçup olurum.

Bir gün belki de kolektif bir şekilde somutlaştırılacak projelere girebiliriz.

Saat 12'ye geliyor, bu saatten sonra başlığa yazmak için 10 lira vermek gerekmekte, meşe palamudu alacağız @mehmetsunu

İyi akşamlar dostlarım...
 
İzmirde ara sıra musluk suyu içiyorum. Devam edeyim mi?

@jazzpub Daha doğrusu sağlıklı olup olmadığı konusunda değerlendirmeniz var mıdır?
 
@ozgurgokalp

Vakti az olan varsa 08:40'ta radyo alma hikayesini dinlesin derim. Fırsat diye gördüğümüz ucuzluklar, indirimler... Hepsinin ne kadar acı süreçler olduğunu anlatıyor.
Çok güzel video, yapanın, çevirenin, paylaşanın eline koluna sağlık...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@BerkEvren o radyo 100 dolar olsa bile hikayesi değişmeyecek ve çalışana bir getirisi olmayacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: soner canlı
@appendix
O apayrı bir konu. Forumda giremeyiz o kısma :)
 
  • Beğen
Tepkiler: appendix
Herkese merhabalar ,ders sınav derken arada girebilir oldum başlığa . Üniversite hayatında harcamalara daha da dikkat etmek gerekiyor.harcamalarin genel sebebi ise çevreye iyi görüneyim ,kafeler ortamlar olsun mantığından kaynaklanıyor bence. Geçen gün marketten yarım kiloluk filtre kahve aldım,kahveyi seven biriyim değişik aromalar ,tatlarla deniyorum. Kahveyi 23 tl ye aldım dışarıda bir kafede filtre kahve içeyim desem en az 7-8 lira vereceğim o yüzden bu şekilde almam bana daha karlı geldi. Canım istedikçe icebiliyorum.Ha arada kafeye bi yere gidilmiyor mu elbet gerektiğinde arkadaş ortamiyla gidiliyor ama fazla abartmamaya çalışıyorum. Onun dışında şahit olduğum bir şeyi daha anlatıcam aylık kyk kredisi 425 tl ve bir tane kız arkadaşımız para yatalı 6 gün olmasına rağmen parasını bitirmiş,neye harcadın diye sordum kıyafet,kazak,kolye dedi ve bunu daha önce de yapmıştı .Yorum yapmak çok zor çünkü yapılan harcama çok fazla gerçekten . Anlatmaya çalışsam da bunu pek bi ise yaradığını söyleyemem ,çünkü genel kafa yapısı kıyafet iyi ,güzel giyinilmeli ,iyi kombin falan filan. Umarım bi gün farkına varır geç olmadan [emoji28]

HTC Desire EYE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
"Seyahat için para biriktirmenin 6 Sıradışı yolu" başlığıyla, güzel tasarruf önlemleri sıralamış gezgin sandalet.. Görünce burada da paylaşmak istedim..

para.jpg

"Benim gibi biriyseniz, seyahat etmek için para tasarrufu yapmakla ilgili yaklaşık 8 milyar blog yazısını zaten okudunuz demektir. Çoğu yazı harcamalarını azaltmak hakkında pratik tavsiyeler sunar. Evet, hepsi iyi bir tavsiyelerdir ama hepsi çok sıkıcıdır. Dışarıda kahve içmeyi kesmek ve iş yerinde fazla mesai yapmak kullanabilir yöntemlerdir. Fakat bu istikrarla aylarca yada yıllarca kalabilmek zordur.Dolayısıyla seyahat etmek için para kazanmak için alışılmadık ve biraz daha eğlenceli alternatifler buldum …"
  • Vejetaryen ol!
  • Kıyafetle alımıyla mücadele et!
  • ‘Benimle Yemek Yiyin’ Kulubü
  • Spor salonunu üyeliğinizi iptal edin.
  • Kuponları ve indirimleri kullanmayın!
  • Büyük harcayıcılardan uzak durun!

Ayrıntılar:
(link)
 
Plastik şişeler ve tehlikeleri hakkında güzel bir yazı.

(link)
 
Merhaba dostlar..
Bir süre aranızda olamadım.Folluk kuvvetleri yaptırımına maruz kaldım.Mizahçıların dava edildiği bir ülke de iğneleyici ve ironik iletiler de aynı değirmen de öğütülüyor ne yazık ki:(
Evde kullandığımız sabunlar artık çok küçüldüğünde ne yapıyoruz?
Derin bir kaba koyup biraz sıcak su ile bekletelim.
Sürekli eklediğimizde bu sabunların ev yapımı arap sabununa dönüştüğünü göreceğiz.;)
 
Son 3 aydır kendime çok ciddi ekonomik yaptırımlar yapıyorum, mesela son 3 aydır sadece 1 kez kafeye gittim oda zorunlu oldu diyelim :)

Yok yani ne bileyim, bir kafede otururken sıkılıyorum.
Dışarıda kafede birşeyler içmek yerine gidip marketten alıp bisiklet sürerek içiyorum.
Bisiklet üstünde herşeymi zevkli olur arkadaş :D

KAPİTALİZME HAYIR!!!
 
Birgün gazetesi son sayfasını Yeşil Birgün eki olarak yayınlıyor.

İsveç'ten bahsetmiş.
Yeni sloganı "Atma, Tamir Et" imiş. Devlet bu kültürü yaygınlaştırmaya çalışıyormuş, tüketilebilir materyaller için vergi oranı artarken, geri dönüşüm ya da tamir edilebilir ürünlerde düşük vergi uygulamasına geçilmiş.

İsveç ki bizim on katımız zengin refah içerisinde bir ülke. Ama bu insanlar en az atık üreten ülkelerin başında geliyor.
Şehirlerinde fosil yakıt kullanımını azaltıyor.
Geçen gün başka bir kaynakta öğrendiğim kadarıyla dizel otomobillere haftanın iki günü şehir merkezine giriş yasağı konmuş.

Böyle gelişmeler insana umut veriyor.
Tabi daha çok örnek alınmalı.

DSC_1868.JPG

Korkunç!
(link)
 
"Türkiye’ye 2.8 milyona yakın Suriyeli mülteci sığındı ve onların 1.2 milyonu çocuk. Bu çocukların 860 bini okul çağında ve tahmini olarak 370 bin çocuk okul dışında."

(link)

Bu sayıyı 3,5 milyona güncellersek okulsuz Suriyeli çocuk sayısı 500 bine tırmanır. Çocuklar dünya vatandaşıdır benim nazarımda ve nerede olursa olsunlar önceliklidir. Mültecilere yönelik harcamaların akıllıca planlanmadığı şu rakamlardan belli. Bu çocukların hiç vakit kaybetmeden okula gitmesi gerekiyor. Hayatlarından geçen her sene onların geleceğinde belki on yıllık kayıp demek.

Yaşadığım yerde Suriyeli bir kız çocuğu tanıyorum, 9-10 yaşında ve okula gitmiyor, sabahtan akşama kadar küçücük bir tezgâhta kaçak sigara satıyor. Daha doğrusu, babası onu bu tezgâhın başına koymuş, kendisi eski bir motorla müşterilere sigara dağıtımı yapıyor, kızcağız da sabit noktada satış yapıyor. Çok bilmiş aklımla gidip sordum babasına, neden bu çocuk okula gitmiyor, burada, diye, adam okul çağında 6 çocuğu olduğunu ve kendilerine gösterilen okulun 10 km ötede olduğunu ve her çocuk için ayda 75 lira servis ücreti istendiğini, bu parayı bulsa yollayacağını falan anlattı. Sustum kaldım. O çocuk okulda arkadaşlarıyla oynaşıp paylaşmayı değil, müşteriyle konuşup satış yapmayı öğreniyor. 12-13 yaşına geldiğinde de örtünüp evlenmeye hazırlanacak. Kendi söylüyor bunu, biliyor hayatının bundan sonraki kısmını. Okuma yazma bilmeden, sayıları bile doğru düzgün yazamazken. Resmin tamamı bundan ibaret değil elbette ama anlattıkları da tamamen doğru. Burada doğan Suriyeli çocuklar okul çağına vardı, ama gelecekleri meçhul, hayalleri ketlenmiş.

Ödediğimiz verginin hesabını sorup gerçekleri dile getirince vatan haini oluyoruz, masallara inanalım istiyorlar. Hayatımızı böyle böyle tüketiyorlar, tükeniyoruz. Tüketim sadece parayla eşyayla alışverişle olmuyor ki, vicdan aşınarak, kalp körelerek, akıl tutularak da insan tüketim kurbanı oluyor.
 
Geri