Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

ekşi sözlükte gördüm nescafe 3ü bir arada için ve bunun benzerleri :

"yılların vazgeçilmez alışkanlık yapan tadı; 3'ü bir arada nescafe tehlikesi!..

içeriği 3 zehirden oluşur; yakılmış kakao ve yakılmış fındık kabuğu öğütülerek kahve görüntüsü ve tadı verilmiş, koklandığında yanığı hemen fark edilir. insan vücudundaki görevi hormon değişikliği yapmak, yanına bir de süt tozu ilave edilmiş.

süt tozu bildiğimiz sütün kimyasal maddelerle yakılarak süt özünün dibe çökmesidir. sonra içine melamine katılır, melamine katılmasa olmaz. melamine petrol maddesidir, süt tozundaki proteini açığa çıkartır, melamine bildigimiz tabaklarda kullanılan petrol maddesidir, süt tozunda mutlaka kullanılır. süt renk olarak beyazdır fakat kimyasal maddeler kullanılarak sütü yakıp özütünü ortaya çıkartırlar sonra o yakılan özütü beyaza döndürmek için melamine ve erkaster kullanılır tam beyaza döndüremeselerde kemik rengini anımsatan sarımsı bir renk alır, insan vücuduna girdiğinde karaciğerin baş belasıdır, karaciğere yağ toplatır, karaciğer yağlanması olur, sonra vücut yağlanır damarlara kadar yağ tutar. bu süt tozu hazır mamalarda hazır çorbalarda bebe bisküvilerinde ve marketten aldığınız her yoğurtta vardır.

3'ü bir aradaki tatlandırıcı kavrulmuş kakao ve nescafede bulunan fındık kabuğu unu ile birleşince kanserin adı başlar.

bazı ünlü firmaların batmasına kapanmasına ilaç firmaları müsade etmez, yıllık milyonlarca dolarlar aktarılır o gıda firmalarına. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez çünkü.

unutmayın alışkanlık yapan her gıda zehirdir alışkanlık yapsın diye üretilmiştir.

bir günde iki paket sigara içmek ile 3 fincan nescafe içmek aynıdır, tek fark biri dumanlı zehir diğeri melaminli zehir. ikiside aynı yere götürür kansere..."

(link)

Scudo
Akaryakıta 22 kuruş zam gelmiş bugün itibariyle.
Nasıl olsa insanlar tüketim yapıyor ve o tüketimi zamlı yapacak, çünkü birilerine para lazım.
İster zam koyar, ister indirim yaparlar. Ses eden var mı?
Tüketmemek en güzel ses vermektir belki de.
Tüketmeyerek, ekonomik boykot yaparak da bir şeylere meydan okumak mümkün.
Bu hafta arabaya gaz koyacaktım. Malum bayram. Ailecek gezeriz falan. Boşverdim.
Kalsın.

@Ahmetgitar

9 günlük bayram tatilinde illaki hepimiz bir yerlerden bir yerlere gideceğiz. Bir çoğumuz uzak yaşadığımız memleketlere gideceğiz. Belki de arabasına günlerdir kontak vurmayanlar yollara çıkacaklar. Böyle bir iç turizm hareketliliğinin yaşanacağı (zorunlu olarak) bir zamanda bu zam düpe düz AHLAKSIZLIKTIR... Hükumetlerin görevi böyle anlarda halkının ihtiyaçlarına yardımcı olmakken birden bundan istifadeye dönüştü. Hani alışverişe mecbur kaldığınız esnafın "yakaladım seni öpmeden göndermem" tavrı vardır ya. Bizimkilerin durumu da bu maalesef.

Konu başlığıyla ilintili bir yazıya denk geldim bugün. Modernitenin dayattığı görsel kalıplarla ilgili güzel bir yazı. Paylaşmak istedim.

(link)

Önceki sayfalarda gördüm ; 2000lerde doğanlarla ilgili bir kaç yorum .Bende 2k2 liyim , genel konuşmamak gerek hepsi öyle değil :D :D . Acıksam eve kadar sabredip paramı bi kenara koyarım .Sakla samanı gelir zamanı . Bisiklet alıcam yakında . İyisinden bi kask gerek :) :)

@dogukan.bjk2
Bende 1 liyim. Mesela önceden ıspartada döner 2 tl di zamla 3 lira oldu artık bi da döner falan yemiyorum :D Kazıklanmış hissi veriyor.

• Beğen
Tepkiler: Nigga
@Ahmetgitar
Kitap yayimlamis olmana cok nutlu oldum. Kitaplarinin en azindan kapaklarini paylasman mumkun mu ahmet?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Nigga
@mariokaldato link vermek ayıp olur, gidin satın alın der gibi ki almayın zaten, korsan bulursanız alın, helâl olsun.
O sebeple isimleri söylüyorum,

Mutluluk Sanrısı (Roman)
Sevgiyi İten Adam (Dokuz öykü)
Gitar Yolu (mesleğimle alakalı bu, klasik gitar metodu)

@şamilkafkas
Gerçekten çok güzel bir yazı.
Değinilmese de güzellik ürünlerinin çevre ve hayvanlara inanılmaz zararlarını da bu vesileyle hatırlamakta fayda var.
Bir de 90 yıldan fazla yaşayan babaannemi onun 100 yaşında ölen ablasını hatırlıyorum. Hayatlarında tek bir kez makyaj yapmış değillerdi.
50-60 yaşlarındayken yüzlerinde tek bir çizgi yoktu.
Çünkü kimyasallarla yüzlerini hiçbir zaman kapatmadılar. Güneşi, havayı gördü hep ciltleri.
Her gün makyaj yapan arkadaşlarımın otuzlu yaşlara varmadan yüzlerindeki çizgileri görmek üzücü.
İşe gitmeden önce makyaj yapan bir insanı düşünsenize, en az 12-14 saat civarı o kimyasal yüze boca edilmiş oluyor.
Yazık cidden.

Amme hizmeti :D
https://www.kitapvekitap.com/u/kitapvekitap/img/c/s/e/sevgiyi-iten-adam20120425104153.jpg

http://images.hepsiburada.net/assets/Kitap/200/kfntalent84784.jpg

Bakın ama almayın. Yazarın isteği :p

@cesurokcu
Vay beeeee Ahmet' te ne hunerler varmis, haberimiz yokmus :D Bende diyorum tur yazilarindaki bu tilsimin nedeni ne?
Cok guzel ; Bir yazarin bizden biri olmasi :) Onlarda tabi ki toplumun tam ortasindaki insanlar ama nedense hep bi gizem, bi ne bileyim boyle farkli tavirlar kalmis aklimizda ehehe

@cesurokcu almayın demedim, korsan alın dedim :)
@mariokaldato eksik olmayın efendim.

Neyse konumuza dönelim, benzine 12 kuruşluk bir zam daha geldi. Petrol fiyatlarının dünyada dibe vurmasına rağmen bizde artış devam ediyor.
Devletin zammı varsa bizim de boykotumuz olacak elbette.
Bu hafta arabaya gaz alacaktım bayram için; vazgeçtim.
Bisikletle eş dost akraba ziyareti yapılamaz diye bir şey mi var...

Akaryakıta gelen ÖTV zammı ile yakın zamanda arabamı satarak ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım bir kez daha. Hatta ordan gelen parayla şöyle ömürlük bir dağ bisikleti mi patlatsam acaba ?
(Bkz. Eşi forumu okumayan adamın rahatlığı)

http://ichef.bbci.co.uk/news/ws/624/amz/worldservice/live/assets/images/2015/05/02/150502100248_jill_de_graaf_624x351_yusufozkan.jpg

Flaman kökenli üniversite öğrencisi Jill de Graaf, bunun mümkün olabileceğini kanıtladı. 20 yaşındaki genç kız, 30 gün boyunca dükkanların atmaya hazırlandığı gıda maddeleriyle beslendi.
Okuluna ve işine bisikletle gidip gelen Jill de Graaf, bir ay boyunca tek kuruş harcamadan yaşadı.
(link)

@BerkEvren sizi kutlarım. Bunu ben de düşünüyorum. Yaklaşık üç ay oldu arabaya gaz almadım ki bu önemli bir şey, zira yılda 30.000km araba süren biriydim. Arabaya benzin gaz parası ve hatta artık bakım parası vermiyorum derken bu seferde zorunlu sigorta, kasko ve vergi ödemeleri canımı sıkar oldu.
Kısa zaman içerisinde ben de arabayı satacağım gibi gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Ahmetgitar Bende aracın yakıt bakım ve vergi, sigorta gibi masraflarından bunalarak sattım. Hatta önce az yakan dizel bir araç alayım diyordum. Araç ne kadar daha az yakıyorsa fiyatı o kadar yükseliyor maalesef. Baktım aradaki fiyat farkı az yakmasıyla amorti olmuyor (Taksici olmak ya da hergün işe gidip gelmek lazım bunun için - Ben hafta sonları kullanıyordum), sigorta sürekli artıyor, sürpriz bakımlar çıkıyor derken verdim gitti. Bağımlı olduğumu sandığım arabayla tek bağım ruhsatmış meğerse. Şimdi hafta sonları daha eğlenceli. Bisiklet - Doğa - Üstümden atılmış bir 7 kilo ve cebimde daha önemli şeylere harcayabilecek bir para.

@ahmetyavuz Uçak bileti alıp daha uzağa gidebilir, tv yerine sinemaya, konsere gidebilir hatta işi ileri taşırsak bir apartman dairesinin kredisi yerine bir bağ evinin peşine düşebilirsiniz. Arabayla trafiğe girmektense çapayla tarlaya girmeyi tercih ederim şahsen :) Artan masrafların peşinden işimiz için hırslanmak yerine azalttığımız masraflar sayesinde iş stresini bile azaltabiliriz. Araçların amaç olmaması önemli burda

Geri