Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet genel bakım ve temizliği nasıl yapılır?

@ab94076
Teşekkürler.

@emnbydk
Teşekkürler yorum için.

Yalnız üzücü bir durum var. Fotoğraftaki bisiklet çalındı ne yazık ki. Sahibi çok üzgün. Umarım en kısa sürede bulunur.

Scudo
@Deniz
İnşallah kardeşim

Gerçekten çok üzücü şu hırsızlık olayları. Umarım bulunur bisiklet...

HAYATATRİBÜNDENBAKANLAR

Zinciri sökmeden, sadece attırarak balata spreyiyle temizlemenin herhangi bir dezavantajı olur mu acaba?

Bir sorum daha olacak; bisikletim yeni sayılır, açı ayarlı bir gidon boğazı var, kendim açı değiştirerek sıktım ancak her kullanım sonunda çıtırtı yapıyor, tekrar sıkıyorum, bir süre sonra tekrar yapıyor, daha fazla sıkılamayacağını hissediyorum elimle zorladığımda. Ne önerirsiniz? komple söküp herhangi bir kimyasal uygulamalı mıyım wd40 veya gres gibi?

• Beğen
Tepkiler: dr_cu
@anilozler
Balata spreyi işimizi çok kolaylaştırıyor, bu bir gercek. Ancak balata spreyi ile ne kadar uğraşırsanız uğraşın, yüzde yüz temizlik olmaz. Zincir baklaları arasında pislik kalıyor. Yine de iş görecek kadar temizlik yapmış olursunuz.

Gidon boğazını da yapabildiğiniz kadar sökün, aralara tabi ki WD40 uygulayın. Sonra iyice temizleyin nemli bir bezle. Ardından sıkınca vidaları ses vs kalmaz.

Genelde sele borusu civarından da bu tip sesler gelir. Sele raylarını tutan vidalara kadar aynı şekilde bakim yaparsanız bu sorunu da çözersiniz :)

@Anonim cok tesekkurler.

Bugun gidon bogazini komple sokup nemli bir bezle temizleyip monte ettim. Simdilik duzeldi gibi.

Wd40 biraz kafami karistirdi benim. Kimileri yaglayici olarak kullaniyor, bunun yetersiz bir yaglama oldugunu biliyorum (aktarma organlari icin) ama bu tip gidon bogazidir, sele borusudur gibi sıkı ve sBit durmasi gereken yerlere wd40 uygulamak konusunda tereddut yasadim.

Wd40'in vidalari gevsetici ozelligini okumustum bu bakimdan tereddutte kaldim.

@anilozler

Eğer gidon vidalarının takarken, vida uçlarına azıcık oje sürüp vidalarsanız gevşemez. Renk tercihi hayal gücünüze kalmış :D
Ucuzcu işi Loctite yapmış oluyorsunuz :)

maşa temizliği yaparken ıslak bezle kirler geçene kadar silmek yeterli mi yani sonrasında yağ gibi bişey damlatmak gerekir mi ?

• Beğen
Tepkiler: dr_cu
Eline sağlık çok iyi olmuş ;) teşekkür kısmı daha bir harika

Emeğine sağlık çok faydalı olmuş

@Anonim Hocam paylaşım için teşekkürler elinize sağlık. Bir sorum olacak, bende balata spreyiyle temizledim güzelce bisikletimi satmadan önce, ancak balata spreyi janttaki yazının küçük bi kısmını sildi ve soluklaştırdı. Onun için nasıl bi önlem almak lazım?

@mfk
Konuda yazdım bunu, siz yazıyı tam okumadınız sanırım :)

@ozeltimci09
Teşekkürler :)

@HasanE
Teşekkür ederim :)

@Auron Sanchez

Başıma plastik parçalarda bu sorun geldi. Metal parçalarda olmadı hiç. Hızlı davranıp silmek lazım sprey gelen yerleri demek ki :)

Ellerinize sağlık ilaç gibi gelicektir benim gibi diğer arkadaşlarada :)

Bu kış fena soğuk ,nisana kadar kullanmayacam. Nasıl bi bakım yapıp bisikleti kaldırabilirz?

@Deniz
beğenmemek ne haddimize ustam, herşeyi ile şahane bir paylaşım, hepimize çok faydası olacağı kesin, elinize,emeğinize sağlık

Kışın gelmesiyle bisikletimin bakım ihtiyacı doğdu, ararken bu konuyu buldum çok iyi bir anlatım olmuş tebrikler :)

@Anonim ağa benimkini getireyim ben de teşekkür edeyim :)) Eline sağlık

forumda bir çok güzel paylaşım var bu paylaşımda ihtiyacımızı karşılıyan bir paylaşım teşekkürler :harika:

Geri