Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet genel bakım ve temizliği nasıl yapılır?

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: hydrocon
@hydrocon videodaki arkadaşın giydiği gömlek aynı bendeki gömlek ;)

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
bu hafta bir bakım yapacam tüm videolara izlemeye çalışıyorum ama önce bir arka teker standı almam lazım kullandığınız bir stant var mı önereceğiniz

• Beğen
Tepkiler: dr_cu
@dtcf31 çok pahalı bir şey almaya gerek yok
(link)

Bu standların temizlik için tasarlanmadığını dikkate alın. Fazla yüklenmeye gelmiyor silerken-yıkarken. Yine de özellikle zincir temizliğinde ve vites ayarından bisikletin dengede durması ve arka tekerin havada olması çok rahat oluyor

@Serkan Mıstınoğlu son olarak mazot ile temizlemek nasıl olur youtube da değişik yöntemler var mazot la yapan da var özel satılan maddesi de var. bir de en uygun yağ hangisi tahtakalede satılan yağı kullansam olsa sorun olur mu. çünkü bizim ilçede bisiklet parçaları genel de ucuz olan mallar herşeyi bulman mümkün değil misal el pompası ve kadro çantasını burdan alamadım sadece bisiklet süsü var :(

@dtcf31 zinciri en iyi mazot temizliyor :cool: Linki varsa elle söküp zinciri bir yoğurt-peynir-dondurma kabına yatırın, üzerini tamamen kaplayacak kadar mazot dökün ve bir süre bekletin. Kapağını kapatın yoksa mazot birkaç dakikada uçuyor :D Ardından yıkayın ve tamamen kurulayın, baklaların esnekliğini elinizle tek tek kontrol edip bisiklete takın ve hemen yağlayın.

Ben Zefal Dry kullanıyorum, eh işte idare ediyor. Çabuk kirlendiğini hissediyorum. Bütçenize göre bir yağ alabilirsiniz Decathlondan vs. Öyle aşırı önemli değil hangi marka olduğu.

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
@Serkan Mıstınoğlu teşekkürler öğle yapacam. mazotu aldım bu pahalılıkta:) yarın genel bir temizlik yapacam yağ bulamadım burada olmasa bu küçük makina yağlarından kullanacam mecbur

Yağ olarak Chain-L aldım 25mm olandan , 3-4 defa yağlar sanırım toplamda henüz 2.yağlamayı yaptım . Fark ediyor .

İlk yaptığımda 300km sürdüm bir de balkonda bisiklet açıktaydı esen rüzgarla toz almış epey zincirde hızlı kirlenince bir daha temizlik + yağlama yaptım sonra bisikleti muşambayla kapattım her türlü iklim için. Şimdi iyi.

dün kilitli pedala alışma süreci yaşarken sağ tarafa doğru kuma düştüm. hem kendime hem de pedalı çıkaramadığım için düşmeme sebep olan önümde ani fren yapan arkadaşa kızdıktan sonra olayı farkettim. attırıcılar, zincir, sağ fren kolunun içi, her yer kumla dolmuştu. nasıl bir temizleme yöntemi kullanmalıyım? kum çok kötü gerçekten her yere girdiğini düşünüyorum.

dün kilitli pedala alışma süreci yaşarken sağ tarafa doğru kuma düştüm. hem kendime hem de pedalı çıkaramadığım için düşmeme sebep olan önümde ani fren yapan arkadaşa kızdıktan sonra olayı farkettim. attırıcılar, zincir, sağ fren kolunun içi, her yer kumla dolmuştu. nasıl bir temizleme yöntemi kullanmalıyım? kum çok kötü gerçekten her yere girdiğini düşünüyorum.
Hava tut ,kumda en iyi yöntem.
Geçmiş olsun kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
şiddetli üflesem de kumlar düşmüyor, yapışmış sanki. yıkamak mı tek çözüm dersiniz? @necmeddin

Bende geçenlerde wd40 aldım zincir için,ama yanlış uygulamadan sonra frenler önceki gibi çalışmıyor.Sundu bisiklete akort ayarı için gittiğimde anlattım,hidrolik disk freni sabunlu suyla yıka dediler.Birde akort ayarını yapan abi arka disk frene rötar yağı sıktığını söyledi.Daha sonra ön arka diskleri sabunlu suyla yıkadım,yinede önceki gibi diskler tekeri kitlemiyor.Ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz..

şiddetli üflesem de kumlar düşmüyor, yapışmış sanki. yıkamak mı tek çözüm dersiniz? @necmeddin
Hiçbir kimyasal kullanmadan tanziği uzaktan hava tutar gibi tut. Sonrasında kova içinde bulaşık detarjanlı veya sabunlu suyla sünger yardımıyla kirli bölgeleri bir güzel sabunla. Sert olmayan bir fırçayı kirli yerlerde gezdir. Sonra tanziği hava tutar gibi uzaktan tut durula. Islak bir bezle tüm kadro ve aksamı tekrar sil. Sonra çok iyi kurula. Orta göbeğe çok yanaşma. Onun dışında her tarafı temizle. Son olarak tam kurula.
İşlem bittikten sonra yağlamayıda atlama. Çok sevmediğim fakat mecbur kaldığımda kullandığım bir yöntem. Yıkama işlemini kimseye güvenmem kendim yaparım.

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
@necmeddin tamamdır abi yarın yapıcam teşekkür ederim :) bana yazdın sandım :D

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
@necmeddin tamamdır abi yarın yapıcam teşekkür ederim :) bana yazdın sandım :D
Furkan senin işlemde kova içerisindeki şu sıcak olsun. Senin mesajı yeni okudum kusura kalma. Fırça ile uygulama yap ve iyice yağı yumuşat.

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri