Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet genel bakım ve temizliği nasıl yapılır?

Hava tut ,kumda en iyi yöntem.
Geçmiş olsun kardeşim.
Hiçbir kimyasal kullanmadan tanziği uzaktan hava tutar gibi tut. Sonrasında kova içinde bulaşık detarjanlı veya sabunlu suyla sünger yardımıyla kirli bölgeleri bir güzel sabunla. Sert olmayan bir fırçayı kirli yerlerde gezdir. Sonra tanziği hava tutar gibi uzaktan tut durula. Islak bir bezle tüm kadro ve aksamı tekrar sil. Sonra çok iyi kurula. Orta göbeğe çok yanaşma. Onun dışında her tarafı temizle. Son olarak tam kurula.
İşlem bittikten sonra yağlamayıda atlama. Çok sevmediğim fakat mecbur kaldığımda kullandığım bir yöntem. Yıkama işlemini kimseye güvenmem kendim yaparım.
çok teşekkürler hocam, yağlamayı kendim yapamam evde yağım yok ne önerirsiniz yağ olarak?

Scudo
Bende geçenlerde wd40 aldım zincir için,ama yanlış uygulamadan sonra frenler önceki gibi çalışmıyor.Sundu bisiklete akort ayarı için gittiğimde anlattım,hidrolik disk freni sabunlu suyla yıka dediler.Birde akort ayarını yapan abi arka disk frene rötar yağı sıktığını söyledi.Daha sonra ön arka diskleri sabunlu suyla yıkadım,yinede önceki gibi diskler tekeri kitlemiyor.Ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz..
bi kaç yönetemi var bunu bildiğim kadarıyla ;
rotor için würth balata spreyiyle rotoru temizlersen rotorda yağ kalmaz , yok würth bulamadım diyorsan cifle süngeri ve iyice temizle.
Asıl sıkıntı balatalar , balataya bi defa yağ değdiği zaman çıkarmak çok zor diye biliyorum , ya yeni fren balatası alacaksın değişeceksin yada çok dik bir rampaya çıkacaksın . Rampadan frene yarı basılı şekilde yavasca ineceksin aşağı yukarı hızın 5km/h olcak şekilde frene basarsan , aradaki sürtünme ve ısıyla o yağlar gidiyor diye duymuşdum .Bunları deniyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
çok teşekkürler hocam, yağlamayı kendim yapamam evde yağım yok ne önerirsiniz yağ olarak?
Ben shimanonun ıslak(wet) kullanıyorum. Bu konuda başlıkta var. Yağ işinde zincirin temiz durması, akışkanlığı gibi durumlar oluyor. Bu konuyu araştırın derim. Özel dişli yağları oluyor. Ben yoğun arazi şartlarında kullandığım için kirlenmesini kendi adıma çok dert etmiyorum. Zincirden en ufak bir ses gelse makine yağı dahil kullanıyorum. Yağ seçimi başlığını okuyun derim. Arkadaşlar çok marka ve isimden bahsetmişler.
@Furkaann balata spreyide iş görür fakat yine suya sabuna dokunman lazım.

• Beğen
Tepkiler: Boraberki
Ben shimanonun ıslak(wet) kullanıyorum. Bu konuda başlıkta var. Yağ işinde zincirin temiz durması, akışkanlığı gibi durumlar oluyor. Bu konuyu araştırın derim. Özel dişli yağları oluyor. Ben yoğun arazi şartlarında kullandığım için kirlenmesini kendi adıma çok dert etmiyorum. Zincirden en ufak bir ses gelse makine yağı dahil kullanıyorum. Yağ seçimi başlığını okuyun derim. Arkadaşlar çok marka ve isimden bahsetmişler.
@Furkaann balata spreyide iş görür fakat yine suya sabuna dokunman lazım.
peki bunların hepsini çok güvendiğim bisikletçime yaptırsam olur mu :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
peki bunların hepsini çok güvendiğim bisikletçime yaptırsam olur mu :)
Bisiklet yıkama ve temizleme işinde babam dahil kimseye güvenmem. Fakat sıkıntı olmaz tertemiz yapar diyorsan lafım yok. Yağlama işini iyi bir usta en iyi şekilde halleder. :harika:

Bende geçenlerde wd40 aldım zincir için,ama yanlış uygulamadan sonra frenler önceki gibi çalışmıyor.Sundu bisiklete akort ayarı için gittiğimde anlattım,hidrolik disk freni sabunlu suyla yıka dediler.Birde akort ayarını yapan abi arka disk frene rötar yağı sıktığını söyledi.Daha sonra ön arka diskleri sabunlu suyla yıkadım,yinede önceki gibi diskler tekeri kitlemiyor.Ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz..
Büyük ihtimalle balatalrınız organik balata. Yani yağı emiyor ve çıkarmak işkence oluyor. En mantıklısı diski güzelce temizleyin ve yeni bir balata alıp takın . Boş yere vakit kaybetmeyin.

• Beğen
Bisiklet yıkama ve temizleme işinde babam dahil kimseye güvenmem. Fakat sıkıntı olmaz tertemiz yapar diyorsan lafım yok. Yağlama işini iyi bir usta en iyi şekilde halleder. :harika:
teşekkürler hocam yardımlarınız için :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kumu havayla temizlemeyin zımpara etkisi yapar bisikletinizi çizer. Biraz sıcak su fırça deterjan kombinasyonu işinizi görür.

@Samsam tamamdır en kesin cozum bu gibi duruyor
@Halil özcan teşekkürler,yeni balata takmayi düşünüyorum inş sorun kalmaz

Anlaşılan fren balataları ve rotor yağlanmış. Onun için WD40 dikkatli kullanılması gereken bir ürün. Bu duru da balataları ve rotoru söküp alkolle iyice temizlemek ve sonra takmak lazım. Zor değildir. İnternetten bakarak rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Sıcak suyla bisiklet yıkamaya gelince sıcak su göbeklerdeki rulman ve biyaların gresini erittiği için pek tavsiye edilmez.

• Beğen
@SEL PER alkol dediğimiz saf alkol sanırım nerden temin edebilirim ?

Dostlar merhaba,

Carraro 062 bisikletim var. Ben biraz temizlik konusunda pimpirikli birisiyim, bisikletin sürekli temiz olması, zincirlerin parlaması hoşuma gidiyor. Her tura gidip döndüğüm de bisikleti baştan aşşağıya temizliyorum Shimano cila sprey ile kadroyu sildikten sonra, zincir yağını kimyasallar ile çıkartıp temizleyip kuruladıktan sonra tekrar yağlayıp odaya kaldırıyorum.

Çok mu abartılı bir işlem sizce her tur sonrası detaylı temizlik?
Kadro ve zincir temizliği hangi sıklıkta yapılmalı? Yaptığım bu işlem kadro ve zincir ömrünü azaltır mı?

Kadro temizliğini ıslak ve kuru bez yardımı ile temizleyip, Shimano cila sprey ile tamamlıyorum.
Zincir temizliğinde bir süre würth yağ çıkarıcı kullandım, bir dönem xcp yağ sökücü aldım, şimdi de gaz yağı aldım onu kullanacağım.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Bisiklet temizliği nasıl yapılmalı? Tazyikli su ile bisiklet temizliği yapılır mı? Yapılırsa nasıl yapılmalı?

Bisiklet temizliği tazyikli su ile yapılmamalı. Özellikle petrollerdeki yıkama yerlerinde bulunan tazyikli su ile hiç yapılmamasını öneririm. Banyoda, bahçede bir kova su ve bir bulaşık süngeri sarı yüzeyi ile zarar vermeyecek deterjanlar ile yahutta aldığınız bisiklet temizleyici ürünler ile gayet pratik temizleyebilirsiniz. Ben en azından bu şekilde temizliyorum. Doğru değilse bilgilendirilmeye açığım.

bi kovaya bulaşık deterjanıyla su koy köpürt sonra bisikleti yıka zincir yağınıda çözer iyice duruladıktan sonra kurut ki su birikip pas yapmasın herşey bittince yağlamayı unutma zincir ruble ve aynakol yağlansın sonra bide cilalarsan çok iyi olur ben öyle yapıyorum hem parlıyor hem boyayı koruyor

Bisiklet temizliği ile ilgili YouTube üzerinde parktool ve gcn kanallarının güzel videoları var.

Gaz yağı ile temizlendi çokta güzel parladı

Dosyalar

• 20210209_165947.jpg
    20210209_165947.jpg
    55,1 KB · Okunma: 76
  • 20210209_165823.jpg
    20210209_165823.jpg
    84,9 KB · Okunma: 75
  • 20210209_165810.jpg
    20210209_165810.jpg
    59,6 KB · Okunma: 75
  • 20210209_165518.jpg
    20210209_165518.jpg
    58 KB · Okunma: 70
  • 20210209_164337.jpg
    20210209_164337.jpg
    45,7 KB · Okunma: 70
  • 20210209_164319.jpg
    20210209_164319.jpg
    44,1 KB · Okunma: 60
levent_77
Elinize sağlık,mutlaka biliyorsunuzdur ama küçük bir hatırlatma yapmak istedim,disklerinize ve balatalarınıza gazyağı bulaşırsa balatalarınız %100 performans sağlamaz ve cayır cayır öter,maalesef çözümüde yok,çözüm önerileri genelde şehir efsaneleridir;) imza;balata takımını vakti zamanında çöp yapan biri:snzdglsn:

Geri