levent_77
Üye
- Tepki
- 22
- İsim
- levent yakdemir
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Son düzenleme:
Ben uyarımı yaptım tecrübeyle sabit,uygulaması dikkat etmesi size kalmış birşey,uçucu bir madde ama gazyağı adı üstünde yağlı bir yakıt türü! balataya bulaşırsa balata organik maddeden üretildiği için direk içine çeker gazyağını,sonra istediğin kadar balata temizleyici sık,istediğin kadar ateşte yak içindeki yağ geçmez ve dediğim sonuçlar ortaya çıkar@seko35.50 bende onu merak edıyom ama bulaşsa sanmıyorum bı sorun olsun sonuçta uçucu bı madde
Zinciri çıkarmadan temizlerseniz zincir çok çabuk kararma yapiyor.1-)Arkadaşlar zinciri çıkarmadan diş fırçası kullanarak,gaz yağı yardımı ile zinciri temizleyebilir miyim?
2-)Önce zincir yağı,sonra gaz yağı ile mi zincir temizlenir yoksa önce gaz yağı sonra zincir yağı mı?
3-Mazot ile mi daha iyi temizlenir ,gaz yağı ile mi?
Suyla temizlersem derken,normalde neyle yıkıyorsunuz bisikletinizi? hele birde bu kadar çamur olduysa çok tazyikli olmayan suyla önce çamuru alın sonra bol köpüklü süngerle köpürtün komple süngerle yıkayın sonra yine durulayın vede işlem bitince kurulayın,ben yıllardır bütün bisikletlerimi 3 5 turdan sonra mutlaka bol köpüklü süngerle yıkarMerhaba arkadaşlar.Bisikletimle yaklaşık 40-50km hızla giderken viraja girdim ve virajı alamayıp kaldırıma çarpıp çamura düştüm.Arka frenle durumu kurtarabilirim diye düşündüm ama olmadı.Sonuç bisikletin tamamı çamur oldu ve ön jant kötü durumda.Sti kolların içi hep çamur oldu.Büyük çamur parçalarını temizledim ama mekanizmaların arasında felan hep kirler var.Suyla temizlesem pas olur.Nasıl halledebilirim. Birde sti kolların üzerindeki camlar çıkıyor mu?
O kadarcık sudan birşey olmaz ya,hatta sti kolların içine hortumla tazyik uygulayın ki çamurlu kalmasın,ben dağ bisikletimle çamura düşmüştüm oto yıkamaya gittim makineyle tazyikli su anca temizledi,sonra evde kurulamıştım.Ha çok isterseniz kolların içine wd40 sıkıp fazlalığı peçeteyle alın ki ıslaklık varsa pas tutmasın.Bence tabi@seko35.50 suyla yıkıyorum normalde de😊Ama Sti kolun içi küçük.Kurulaması zor olur diye dedim.Peki camları çıkıyor mu kolların?