Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet genel bakım ve temizliği nasıl yapılır?

Dişli, zincir, aktarıcı temizliği vs. ne kadar sürede bir yapılmalı? oraları yağlamak vs. gerektiğinden ve pek bi bilgim olmadığından zarar vermek yerine ben hiç ellemiyorum. Onun dışında kalan kaba temizliği ara ara yapıyorum nemli bezle.
Kullanim miktarina, kullandiginiz yol ve hava kosullarina gore değişir. Ben her hafta zincir ruble temizligi ve yaglama yapiyorum. Haftalik 300-400 km civari yol yapiyorum. Yagmurda ve islak zeminde kullaniyorsam yag daha cabuk akiyor. Bir kez daha yagliyorum oyle durumlarda.

Scudo
Ruble ve zincir temizliği için asperox kullaniyorum, dış fırçası ile birazcık fırçalayınca gayet güzel oluyor.IMG_20210320_212656.jpg

Gaz yagi yada mazot alip gereken tum yagli yuzeylerin temizligini fırçalarla yapabilirsiniz en az maliyetlisi bu olur. sonra kurulayip yaglayin, ayrica zincir dşındaki oynak gerekli yerleri wd40 yağlamak iyi olur bisiklet alsamda temizlesem 😁

IMG_20210220_155009.jpg
Yağ kir için bunu kullanıyorum

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Abilerim Kardeşlerim herkese merhabalar.

Bisikletimi alalı yaklaşık 1 yıl kadar oldu. Yaz kış aktif kullandım sayılır, doğal olarak bakım zamanı geldi. İlk bakımımı yapacağım o yüzden biraz tecrübesizim.
Sizden kullanmam gereken ürünler hakkında bilgi, öneri ve yardım istiyorum.

Alacağım ürünler şu şekilde;

Würth Balata ve Genel Temizlik Spray 500ml
Zefal Extra Wet Lube Zincir Yağı 120ML ( Bunu Şiddetle Tavsiye Ettiler ) YADA Shimano Zincir ve Kablo Yağı 200 ml
Wd-40 Pas Sökücü 200 Ml
Würth HHS 2000 Sıvı Gres 500 Ml.

Ek olarak Zincir Pas Sökümü İçin Mazot Kullanmak İstiyorum ( Mazotun içinde 1-2 saat bekleteceğim zinciri )

Listeme eklediğim ürünler bu şekilde, bunun haricinde bir şeye ihtiyacım var mıdır acaba ?

Kullanmam Gereken Bisiklet Sökme Aparatları Nelerdir ? Aklınızda olanları yazarsanız çok sevinirim
Ek olarak Süspansiyonu sökmeli miyim içindeki çamuru kiri temizlemek için, önerir misiniz yoksa profesyonellere mi bırakmalıyım ?

Bisikletimin Markası

Carraro Daytona 930

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Yasint ve erman35
merhabalar asperox deneyimimgeçen ay kullandım görüşlerimi belirtmek isterim: kir sökme konusunda gayet başarılı buldum ancak kadronun boyasını soldurdu gibime geldi jantları ve lastikleri güzel temizliyor zincirde denemedim.ama izlediğim videoda gayet güzel temizliyordu. balata tozların da temizledi ve frenlerde ötme gibi sorun olmadı elcik ve selede de denedim ancak selem ve elciklerim koyu ren olduğundan kiri belli etmiyordu ama his olarak bi değişim oldu sizler kullandınız mı iş görüyor mu tavsiyeleriniz vs yazarsanız sevinirim

Zincir yağı ve temizliği mi öyle bir konu vardı uzun zaman önce orada yazmıştım. Bir sürü yöntem ve ürün denedikten sonra en iyi verimi mazot ile aldım. İlk başlarda würth falan kullanıyordum ama yüzeysel temizliyor ve pahalı. Birden fazla bisiklet olunca maliyet artıyor ve tam temizlemiyor. En son rubleyi zinciri söküp mazotla temizledim ve aşırı derecede temiz oldu. Üstelik 2TL'lik mazot kullan at yaptığımda bile aşırı uygun oluyor. Orta göbeği rutin olarak 6-12 ayda, ses gelirse o gün temizliyorum. Mutfak için satılan yağ sökücüleri pek tavsiye etmiyorum özellikle bisiklet üzerinde temizlik yapacaksanız. Würth, mazot, gazyağı gibi ürünler daha sık kullanılıyor.

Mazot bu konuda tam bir fp ürünü dişlileri ve zinciri yarım litre mazotla bile tertemiz yapabilirsiniz. Mazotla yağları tamamen çözdükten sonra sıcak su ve bulaşık deterjanı ile fairy olabilir çok fazla abartmadan rublenin araları aynakol vs temizlenebiir. Diş fırçası araları iyi alıyor tavsiye ederim. Durulama işlemi yaptıkdan sonra kurumaya bırakıp. Yağlama işlemi yapabilirsiniz bu en basitinden herkesin yapabileceği bir yöntem ve başarılı.

Mazot kokusu ağır diyenlere de gazyağı öneririm, nalburlardan temin edebilirsiniz.

20210623_074007.jpg
Xcp , mazot , wd-40 . tabii aylardır bakım yapamıyorum 😔. Mazot zincirdeki kararmayı tam alamıyor ama , o yüzden balata spreyini de deneyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: Yasint
Arkadașlar gerekli olmadığı sürece bisikletin her tarafını söküp dağıtmayın! 😂

Öyle yok yedi sekiz ayda bir göbek bakımı yapayım, ( özellikle bisikleti fazla kullanmayanlar için söylüyorum burayı ) 1000-1100 kilometrede bir furç takımı temizleyeyim olaylarına girerseniz genellikle hiç karșılașmadığınız sorunlarla karșılașırsınız.

O parçalar oldukça sağlam, senede bir bakımlarını yaparsanız kafi bence.

Tabi ayda 1000-1500 kilometre tepiyorsanız bakım aralıklarını buna göre değiștirmekte fayda var.

3 aylık süreçte 2 defa komple furç takımını sökmek zorunda kaldım ve gördüm ki ister istemez parçalar bir șekilde darbe alıyor. Sürekli bir șeyleri sökerseniz en basitinden vida bașları așınıyor.

Ki 1-2 defa pedalları sökerseniz bile aynakolun oralardan bir yerlerden boya kaldırıyor pedal vidaları, aynı șey fren kaliperleri için de geçerli.

Bence ihtiyaç olmadığı sürece bazı önemli parçalara keyfi bakım yapılmamalı. 🙃

Küçükken binerde binerdik ne bakım biliriz ne pompa psi değeri hiçbişey de olmazdı.
tabi şimdi bisikletlerimize bakmamız gerekiyor sürüş zevkini almak için. ayda bir yağlamakta ve günlük kullanımda 2-3 ayda bir zincirleri temizlemekte fayda var bence.
haftada birde lastik havasını kontrol etmek lazım tabi.

Arkadaşlar merhaba bende bisiklet sporunda ve forumda yeniyim nacizane bir sorum olucak 2. El Btwin riverside 100 modeli bisiklet aldım fotoğrafta görüldüğü gibi jantlarda böyle beyaz lekelenmeler kaldı ben oksit diye tahmin ediyorum ama bisikletçiye sorduğumda birşey olmaz bundan cevabını aldım ve beni tatmin etmedi kıymetli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim IMG-20210724-WA0008.jpgIMG-20210724-WA0007.jpgIMG-20210724-WA0006.jpg

Kireç birikimi olabilir. Temizlemeye çalıştığınızda sonuç nedir?

dostum bence maşaya bakım yapmanın vakti gelmiş geçiyor

• Beğen
Tepkiler: Başhan
"Motorex Bıke Clean" tarzı tüm bisiklete sıkılan temizleyicilerden sonra yağ sökücüye gerek kalıyor mu yoksa zincir temizliğini de hallediyor mu bu tarz temizleyiciler?

Bisiklet temizliği işkence, özellikle kış aylarında yerler ıslakken bisiklet batıyor. Eğer bu tarz temizleyiciler her kısmı temizliyor ve sonrasında başka adımlara ihtiyaç olmuyorsa o zaman bana aşırı pratik ve mantıklı geldi. Tek sorun 6 euro'luk ürünün 140 TL olarak satılması..

jantlar galvaniz kaplama ise beyaz pas olabilir.

@Başhan Alüminyumun üzerindeki bu küçük oksitlenmeler sizi neden bu kadar endişelendirdi? Alüminyumun oksitlenmesi demir gibi değildir, malzemeden yemez, haliyle dayanımı azaltmaz. Ama görsel olarak çok taktıysanız bir beze elma sirkesi damlatıp ovalayın gider.

@furykn Maşanın neresi bakım istiyor bi söyler misin? Şu maşanın uçlarından 15 cm gözüken fotodan ne gördün de bu cümleyi kuruyorsun?

Geri