Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet gözlüğü önerisi

Merida marka gozluk kullaniyorum. Kodunu bilmiyorum ama acik yesil camli. Cok memnunum acikcasi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@legolas99353
Gözlüğü 3 yıl önce aldım, o zaman Türkiye'de bulamamıştım, EvansCycles'dan 10.50 GBP'a almıştım (şimdi fiyatı yükselmiş). Google'dan hızlıca baktım ama halen Türkiye'de satılmıyor görünüyor, zaten satılsa da 100 liradan aşağıya satmazlar, halen yurtdışından alınabilir...

çok ucuz gözlüklere bakma,kulağının arkasını acıtmayacak şekilde yumuşak saplı gözlüklere bak,sıkıntı yaratıyor..bütcen müsaitse oakley tavsiyedir,değilse decathlon güzel modeller var

Arkadaşlar, dandik güneş gözlüğünün göze zarar vermesi şu şekilde olur, gözünün kendini karanlıkta sanarak göz bebeğini büyütür ve aslında gözlük güneş ışınlarını engellemediği sadece gölge etkisi verdiği için toplamda daha fazla güneş ışını göze girer. Bu durumda, dandik güneş gözlüğü takan arkadaş takmayana göre daha bile zararda çıkar.

Ancak, günümüzde üretilen en dandik güneş gözlüklerinde bile kullanılan malzeme, güneş ışınlarını da gerçekten engeller. Marka güneş gözlüklerinin aşırı derecede pahalı olmasının sebebi aslında Ray Ban, Oakley, Prada gibi farklı sandığımız markaların aslında tek şirketin olması, yani gözlük sektöründe dünya çapında bir tekel olmasıdır.

Bu başlıkta konuşulan decatlon gözlüklerine bakarsak, decatlonun en ucuz gözlüğü olan (link) CAT3 koruma sağladığını belirtiyor. (Sokak gözlükçülerinde bazen sahte koruma iddiaları olsada, sanırım decathlon yanlış bilgi vermez. ) Cat3 koruma bisiklet için idealdir. CAT4 olduğunda zaten artık sürüş yaparken kullanmayın denir, çünkü fazla karartırlar.

Tabi güneş ışınlarından güneş ışığı filtresiyle koruma kadar çerçevenin şekli de önemli. Bu 15 liralık gözlükler yüzünüze tam oturuyor, üst kısımdan vb. ışık kaçırmıyorsa kullanmamanız için bilinen hiç bir sebep yok.

Özetle, UV koruması sağladığını iddia eden güvenilir bir kurumdan istediğiniz kadar ucuza tam bir güvenle gözlük alabilirsiniz, sokaktan aldıklarınız da çok büyük ihtimalle sağlıksız olmayacaktır.

CAT3, CAT4 vb. hakkında bilgi: (link)
Ucuz gözlükler, markalı gözlükler hakkında iki karşılaştırma, iki karşılaştırmada da (bir adet sokak gözlüğü hariç) ucuz markasız ve pahalı gözlükler aynı deredece koruma sağlamış: (link) / (link)
Güneş gözlükleri hakkında genel bilgi (link) / (link)
Video kaynak tercih edenler için:

Gözlüklerin tekel olması ile ilgili de 'luxottica' şirketini araştırabilir veya video kaynağa bakabilirsiniz.

Not: Bu bilgiler internetten yaptığım araştırmalar sonucunda edinilmiştir, göz doktoru vb. değilim ancak refereans verilemeyecek kaynaklardaki bilgileri göz önüne almadım.
Konu ile ilgili araştırma yaptığınızda ucuz gözlüklerin zarar verdiğini yazanlara da denk geleceksiniz. Ancak, bunların hiç birinde yukarda benim verdiğim bağlantılar gibi net karşılaştırmalar göremedim. 'Ucuz gözlükler UV Koruması sağlamaz' şeklinde kaynaksız, büyük ihtimalle gözlük tekeli destekli haberler var. Sokaktan elli gözlük aldık, yirmisi korumasız çıktı gibi bir araştırma bile yok. Bu tür araştırma yapanlar görüyorlar ki özellikle günümüzdeki ucuz gözlükler pahalılar kadar koruma sağlıyor. (Günümüzde böyle olmasının sebebi şuymuş, eskiden en ucuz gözlük malzemesi koruma sağlamıyormuş ama günümüzde gözlük üretebileceğiniz en ucuz malzeme dahi koruma sağladığı için gözlük üreticisi iyi niyetli olmasa bile aslında sağlıklı bir gözlük üretmiş oluyor.)

Özellikle bisiklet kullanmak için gözlük almadım. Fakat mevcut güneş gözlüklerim bisiklet sürüşleri için ideal.

Uvex kullanıyorum 2 aydır. 39 ya da 49 euro gibi bir fiyatı vardı. Camları ciddi anlamda kaliteli kesinlikle. Daha önceki normal güneş gözlüğümü bile aratmıyor. Hafif de kavisli olduğu için hem bisiklette hem de günlük aktivitelerimde kullanabiliyorum.

@çağrı can evet kullanıyorum yani eminim. İçinde siyah, turuncu, sarı ve saydam camları var. Siyah olan polarize. :) Burda camların değişimini falan da gösteriyor hatta. :)

Yakın zamanda bir bisiklet gözlüğü almayı düşünüyorum Nairo Quintana'nın taktığı gözlüklere hasta oluyodum solgun lens falan Adidas Eyewear bisiklet için iyi midir ? Pek yazı bulamadım da hakkında aslında hiç konu bulamadım bi aydınlatırsanız sevinirim ^_^
add.jpg

d138c66c82eb839a0341efe2c09390f5.jpg
53c1aabc3b11b38278878472ef460742.jpg

bu var bende hiç kullanmadım. Numaralı gözlük kullanıyorum. Buna göre numaralarıma uygun cam çifti 250 tl. Gözlüğü 45tlye aldım. Satıyorum. Aldığım fiyata

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet arkadaslar, gearbestten yaklasik 4 ay once takipsiz sekilde bisiklet gozlugu aldim, malezya kargosunda kargom kayboldu..uzun yazismalar sonunda gearbest yeni urun gonderelim dedi ve 4 ay sanra bugun itibariyle gozlugume kavustum..sizi siz olun takipsiz kargo almayin..alacaksanizda bu gibi sorunlarin olabilecegini goz onunde bulundurun.
Neyse gozluge gelelim.
Toplam 12, 13 parcadan olusuyor..5 adet polikarbonat cami var, 1 tanesi polarize digerleri ise uv400 korumali, seffaf, cool, sephia, ve gecesarisi renklerinde camlari mevcut..
Ayarlanabilir lastik kemeri var, bunu cok begendim uzun turlarda kulak ve bas etrafinda basinc agrisi olusturmayacak.
Ama ayni seyi normal cerceve saplari icin diyemeyecegim, cok begenmedim.
Cam kalinliklari yeterli, ama camin capi biraz kucuk geldi gibi, 5 milim daha en ve boy olsaydi daha buyuk gorunebilirdi.
Camlarinin farkli renkte olusu farkli gunlerde degisiklik icin cok guzel dusunulmus.
Toplamda 10 dolara alindi..bizim piyasamizda bu urunu 100 tl den asagi vermezler..ucuz yollu olarak tavsiye ederim..gene yabanci sitelerde guzel modellerde gozlukler bulunmaktadir.
20171004_221820.jpg

@Ismaildmr

Aynı gözlüğü 4 ay önce indirim var diye gearbestten takipli kargo ile almıştım 5 günde gelmişti. :) Normalde optik gözlük kullanıyorum. Gözlüğün lensleri kalitesiz ve yüzüme tam oturmadığı için paraya kıyıp optik cam taktırmadım. 4 aydır evde duruyor daha kullanmadım bile. :acpsnr:

@Pamuk tabiki eksik begenmedigim taraflari var, yanlista yonlendirmeyim kimseyi, ama ben % 70 oraninda begendim..ucuz yollu dechatlon gozlugu var mesela, ama polarize degil.bunun ana lensi polarize..yuze oturma yonunden size katiliyorum, ilk defa spor gozluk kullandigim icin cok kaba geldi ve yuzume tam oturmadi gibi..disardan kotu gorunmuyor.ozelikle kask ile butunlestiginde sorun olmuyor..ben genel anlamda fiyatibida dusununce begendim..

Arkadaşlar, gözlük seçiminde neye dikkat etmeliyiz? 100tl kadar, fiyat performans ürünü olarak önerebileceğiniz gözlükler nelerdir?

@Ismaildmr aynısı aliexpressten 1 ay içinde elimde oldu. Yanında gelen aparata numaralı cam yaptırdım. İşe yarıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
@isosel begendim. Kullaniyorum, bakalim lenslerin omru ne kadar olacak..cizilme vs gibi olumsuzluklar cabuk olusacakmi..

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Dekatlondaki ucuz gözlükler gözü bozar mı?

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Bu adamin dukkanindan alisveris yapmistim, bana bu gozlugude tavsiye etti..fiyatida baya uygunmus..polarize uv400..

UVLAIK Polarize Güneş Erkekler Spor Balıkçılık Sürüş Güneş Gözlük Polaroid Lens UV400 Gözlük
(link)
(from AliExpress Android)

Hayatta hiçbir şeye karşı ön yargılı olmamak lazım bence deneyenlere sormak lazım. Ürünü kaç kişi aldı yorumladı incelemek ve ona göre karar vermek lazım.

Geri