Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

Merhaba,

Konuyu tekrar hortlatmak istiyorum.

MTB ve yol bisikletim var ağırlıklı yolu kullanıyorum. 2 sene önce basınç göstergesiz bir ayak pompası almıştım, aslında güzel güzel de kullanıyorum ama biraz dandik sanırım.
Bilinçlendikçe bana yetmediğini anladım, doğru havayı basıp basamadığıma zaten emin olamıyorum hiç bir zaman.

Özellikle yol bisikleti için evde kullanmak üzere bir şeyler önerir misiniz?

Scudo
@Ercn bende XLC PU-801 var ama aynı modeli internette göremedim. muhtemelen yeni modellere geçmişler. şu ana dek sorunsuz kullandım.
başka marka alacak olsanız da bu şekilde iki çıkışlı olmasına dikkat edin. sök tak içindeki aparatları çevirme derdiyle uğraşmayın.
upload_2018-4-7_11-37-57.png

• Beğen
Tepkiler: Ercn
ben de xlc kullanıyorum çok memnunum

@Ercn Daha önce de sık sık önerdiğimiz Decathlon un 7000 (eski 900) serisi hem Mtm Hem yol için alınabilecek en ideal ürünlerden. 99 TL (son fiyatı bilmiyorum) fiyat etiketli, alüminyum gövdeli çift başlıklı ve göstergeli. 120-140 psi rahat basılabiliyor. Mutlaka göz atın.

Araç Kia Sportage 2017, bisiklet Btwin Rockrider 560. Sağlam, en az 2 adet kapasiteli (fiyat çok uçmazsa [max:500-600 ₺] 3 adetlisi daha iyi olur) taşıma aparatı (bagaj kapağının oraya veya sebepleriyle birlikte diğerleri) önerilerinizi bekliyorum. İlk kez araç sahibi olduğum ve ilk kez aparat alacağım için neresine nasıl takılır, nesinden dolayı sağlamdır, nesinden dolayı bazı apartlar overrateddir hiç bir bilgim yok. Bilgilendirerek önerirseniz sevinirim.

Ucuz olanlardan (70-80 lira olanlar) kesinlikle uzak durun. Ben Peruzzo (verona modeli olmalı) kullanıyorum memnunum. 3 bisiklet de taşıdım bu arada. Gördüğüm kadarıyla Decathlonda satılanlar da güzel görünüyordu. Hatta saklama çantası filan da vardı.
PS: Üstteki BNB modeli de çok güzelmiş. Ben görmemiştim bu modeli.:)

• Beğen
Tepkiler: samurusov
@hamlet2006
Çok teşekkürler, görünüşe göre sağlam ve güzel bir alet. Kısa araştırmamda kaliteli olanların 200-600 arası olduğunu tespit ettim doğrumu bilmiyorum bu tespitim. Bildiğiniz başka modeller varsa onlarıda gönderim ama 500'ü pek aşmasa iyi olur şimdilik :) Tekrardan teşekkürler.

@Emre Karaoğlu
Yok ya bir kaç arkadaş önerdi 70 liralıklardanda akıl işi değil onlar. Sağlam bisiklet, sağlam araban var (araban olsa yeter zaten) gitte aparata 500 lira ver bi zahmet. 70 lira ne ki; 4 kişinin 1 öğün yemek parası, 1 kişinin 4-10 günlük sigara parası, yazık günah. Dediğiniz Peruzzoya baktım ama internette satan bir yer bulamadım. Sanırsam bu taşıma aparatlarının piyasası pek yok. Decathlon yolumun üstüne düşüyor hep, oradan bakayım birde ama aklıma takılan şey Decathlonun malzemeleri ne çok kaliteli ne kalitesiz. 300 lira verip oradan alacağıma 500 lira verip tam sağlamını alırım şeklinde düşünüyorum. Ama "Decathlondan bulursan gözün kapalı al, gerek yok fazlasını vermeye." diyen varsa bu önerilerede açığım. Ortada bir belirsizlik var özetle, öneriler geldikçe netleşecek umarım, beklemedeyim :)

Edit:
(link)

(link)

Şu ikisini buldum, xpress yazanın fotoğrafında Thule var. Thule'mu, Xpress'mi yoksa Thule'un Xpress modelimi çözemedim. Birde çeki demirine bağlanıyormuş, bu daha mı iyi yoksa daha mı kötü?

Hocam, çeki demiri eğer arabanda varsa kesinlikle tavsiye edilir. Yoksa sorun çeki demiri taktırma maliyeti.
Marka olarak Thule zaten bu işin amiral gemisi. Decathlon'u kullanmadım ama benim dediğim Xpress. Benim ürün de ona çok benziyor. Peruzzo galiba yok gerçekten ben N11'den almıştım. Muhtemelen bi furya getirdiler ve şu an satmıyorlar.

• Beğen
Çeki demiri nedir tam olarak onuda bilmiyorumki. Bi bakayım, heralde arka tarafta arabanın altında topuz gibi bir demir olsa gerek. Birkere yoldan geçerken bi arabaya halat bağlayıp diğerini çekmiştik heralde o demir o demir.

Kesinlikle çeki demiri önermenizin sebebi nedir? Bagaj kapağına değmemesi, montaj kolaylığı ve sağlam, sabit duruşu mu?

ben de şunu kullanıyorum. gerçi şimdiye kadar sadece çocuğun bisikleti için kullandım.
sadece bir kereliğine kendi biikletim için kullandım ama. bir sorun yaşamadım.
(link)
üçlüsü de var.
ürün sağlam 30 kg kapasitesi var. ve aracı çizmesin diye kancalarda silikon kısımlar da mevcut. ucuzundan işimi görüyor.

• Beğen
Thule pahalı ancak kullanım süresine bölünce çok ucuza geliyor.
Bagajda kullandığım taşıyıcı neredeyse 15 yaşında, tavan taşıyıcılarına geçince depoda yıllarca yattı. Halen sapasağlam. Şu aralar kullanıyorum. 450km yol yaptım gevşemedi bile.
Tavanda kullandığım taşıyıcılar 7-8 yaşında, en ufak bir sorunu yok.

@Homer
Thule bagaj kısmı için aparat linki veya modeli atabilir misiniz? Decathlonda Xpress var 300 küsürlerde gayet uygun hatta uzun ömürlülüğe göre beleş denebilir. 500-600 tlye kadar bütçem var şu sıralar.

@Emre Karaoğlu Çeki demiri yokmuş benim arabada demin kontrol ettim :(

@chuck_schuldiner
Öneri için teşekkürler ama daha ciddi ve kalitelisi varsa şuan onu almayı tercih ediyorum. Yinede kenara not aldım ileride böyle birşey lazım olabilir saolun tekrardan :)

Bendeki Thule taşıyıcılar ihtiyar olduğundan link veremem ama şöyle bir örnek verebilirim.
Haftasonu kırılan bir plastik parçasını yedek parça olarak bulup aldım.
Başka markada bunu yapabilme ihtimali nedir?

@Homer
Thule güvenilir ve kaliteli marka zaten ondan şüphe yok :) Sorun benim taşıyıcı tiplerini, amaçlarını bilmemem. Bi ton model buldum Thule'dan, kimisinin model ismi Freeway kimisinin Touring filan falan. Link veya açıklama lazım bana :)

araç üstü taşıyıcı ben kullandım. çok fazla rüzgar sesi yapıyor ve yakıt sarfiyatı oluyor. araç arkası olarak bnb rack swift kullanıyorum oldukça kaliteli sağlam. zamanında araştırma yaptığımda saris bones rs modelini beğenmiştim ama çok pahalı idi. bende bnb rack swift aldım. 120 km kadar iki tane yol bisikleti taşıdım bir sorun olmadı sağlam kaliteli bir ürün. araç arkası taşıyıcıların taşıyabileceği maksimum ağırlık 45 kg. sizin bisiklet ve genel olarak mtb ler 10-13 kg olduğu düşünülürse 3 adet taşımak pekte sağlıklı olmuyor. bagaj kapağına çok yük biniyor fln. o bakımdan aracınızı uzun yıllar kullanacaksanız ve bisikletinizi çok sık taşıyacaksanız kesinlikle çeki demiri yaptırın ve çeki demirinde bisiklet taşıyın. en sağlıklı ve güvenli bisiklet taşıma yolu. ilerde karavan, tekne, motor vb. şeylerde taşıyabilirsiniz :)

• Beğen
@karaomermustafa
Aradığım yorum buydu. Genelde 1 bisiklet, bazende 2 bisiklet taşıyacağım, 3. bisiklet ihtimali yok denecek kadar az, ama bilgim olmadığı için 3'te olsa olur diye düşünmüştüm taki şuana kadar.Aklımızda mini ikinci el karavan yada basit bir tekne gibi fikirlerde vardı zaten, çeki demiri binevi gerekli olacak herşekilde. Acaba yaptırması ne kadara mâl oluyor, prosedürü nedir (ruhsata geçirme vb.) ?

Şimdilik bagaj arkası alacağım gibi. Kendi bisikletim kesin, kardeşim veya arkadaşımın %25-50 ihtimal, olursa senede 1-2 kerede katlanabilir ufak bir bisiklet koyarım diye düşünmüştüm 3'lü için ve evet MTB var yaklaşık 14 kilo :) ).

(link)

Buradan aracınızın detaylarıyla önerilen modellere ulaşabilirsiniz.

Geri