@Hackless Dostum sizin durumunuzda önemli birkaç nokta var.
1. aracınızın bagaj kapağının benim gönderdiğim resimlerdeki yerlerini kontrol edin, elle kuvvetle bastırın esneme göçme olmayacak gibiyse korkmayın. toplam max 45kg ağırlığın sadece 3 te biri yük binecek oralara.
2. 3 bisiklet taşımanın en önemli noktası, montajdan sonra aracı çok daha dikkatli kullanmalı, çukur ve tümseklerden kaçınmalı, ayrıca ani kalkıl ve duruşlara yol açmayacak şekilde sürmelisiniz.
3. Her bir bisikleti, en ağır olanı en önce takmalı sırası ile en hafif olan en dışta kalmalı. Ayrıca bir tanesi gidonu sağa geliyorsa onun üzerine takacağınız gidon sola gelmeli ki pedallar ve gidonlar birbiri üzerine binmesin.
4. Taşıyıcının içinden bazı yuvarlak silindir süngerler çıkar. Bunları pedal, ayak gibi kısımların aracınızın bir yerlerine değmemesi için riskli yerlere takınız.
5. Taşıyıcının içinden çıkar ama çıkmaz ise 1 yada 2 tane gerdirme kayışı alarak kullanın. Her ihtimale karşılık bisikletleri birbirlerine de sabitlemiş olursunuz. Ayrıca BNB gibi kilit özelliği olmayan taşıyıcılar için halatları bir kaç defa dolayarak düğümlerseniz ekstra çalınma güvenliği olmuş olur.
6. Taşıyıcınızın 3 bisikleti doğru yük ve zorlanmadan taşıması için bisikletleri takmadan önce tüm kayış ve bağlantılardan sonra el ile aşağı yukarı sağa sola kontrollü olarak zorlayın ve test edin. Bisikletleri taktıktan sonra bu kontrolleri yeniden yapın zira ağırlık binince, alt kayışlar ve belki yan kayışlar gevşeyecektir.
7. Son olarak bagaja araç içerisinden ulaşım yok ise 3 bisikleti sökmeden bagaj kapağını açamayacağınızı unutmayın.
8. Ayrıca aracınızda geri gidiş kamerası ve arka park sensörü var ise bunları kullanmakta sıkıntınız olabilir ve park sensörü taşıyıcı veya bisikleti görerek sürekli, mesafe uyarısı verebilir, bu sizi yanıltmasın.
9. Sonradan hatırladım, taşıyıcının, bagajın alt kısmına gelecek olan dayanağı belki plakanızın üzerine rast gelebilir. Bu durumda öncelikle plaka çerçevesi ve plakanın dayanıklılığına dikkat edin.