Scudo Sports

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

Selamlar, özellikle spor giyiminde, bu işte tecrübeli markaların ürünlerinin, kesinlikle farklı oldugunu düşünüyorum ben de.

Ancak bisiklet taytı konusunda en önemli unsurun kilo olduğunu düşünüyorum. Zira tayt sadece ara katman oluyor. Alt ve ust faktörler daha önemli :)

Decathlon'un en ucuz pedli taytıni kullanıyorum 1 yıldır. 4-5 saatlik sürüşlerim oldu ve hiçbir rahatsızlık yaşamadım. Tabii sele ile de bir problemim yok. Hatta pedsiz futbol tayt ile de 2 saatlik sürüşlerim oldu yine problemsiz.

Biraz kilo verene kadar çok arayış içine girip, çok paralar harcamaya gerek yok diye düşünüyorum.

Naçizane tavsiyemdir. Kendiniz için yatırım tavsiyesi olarak da alabilirsiniz:hhhhhh:

Scudo
hocam kullandınız mı memnun musunuz ?
Telefonsuz bir uzun süre geçirdikten sonra yorum yapmayı unutmuşum. Evet kullandım tayt tam olarak f/p rahat, güzel, estetik bir tayt. Maalesef 3 saatten fazla kullanamadım fakat bu süre zarfında sert bir pede sahip olmasına karşın farkı hissettim. Rahat olarak farkı kalitesiz taytlardan bu tayta geçince hissediyorsunuz. Large tercih ettim boydan kaynaklı askılar sıkıyor ve benim baldır bölgem geniş olduğu için o kısım da sıkıyor fakat genel olarak tayt 200 lira civarındaysa hâlâ tercih edilmesi gereken bir tayt bence.

• Beğen
Tepkiler: dgny.berke
Bu Sora taytları kullanmadım ama 350 tl gibi fiyatlar yazılmış o paraya AliExpress'den 2 adet alt-üst takım alınabilir belki biraz geçer 350'yi ki bana kalırsa kaliteleri de gerçekten iyi.
Hocam ben de sora düşünüyorum satın alan herkes çok beğendiğini yazıyor askılı tayt alıp şortun altına giymeyi düşünüyorum

Son düzenleme:
@Emre Tuna Mirliva sitede görmüştüm üzerine altına bir şey giymeyin diye not düşmüşler sanki size :)

@Emre Tuna Mirliva sitede görmüştüm üzerine altına bir şey giymeyin diye not düşmüşler sanki size :)
Aynen şimdi okudum orayı :D abi sizin önerilerinizi de beklerim. Kısa şortun altına giyilebilecek ya da direkt bisiklet şortu düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Aynen şimdi okudum orayı :D abi sizin önerilerinizi de beklerim. Kısa şortun altına giyilebilecek ya da direkt bisiklet şortu düşünüyorum. Teşekkür ederim.
Dostum taytın altına herhangi bir iç çamaşır veya başka birşey giyilmez,çünkü teri dışarı atma özelliğini ve pedin görevini görmesini engellemiş olursun,aynı şekilde dışına taytı örtecek bir şort giyersen zaten bir süre sonra giymek istemeyeceksin çünkü taytların yüzeysel özelliği gereği mutlaka afedersin kıçından kayıp duracak ve konforlu bir sürüş yapamayacaksın,en aznın bir süre alışana kadar üzerine şort giyersin zamanla giymemeye alışırsın zaten.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Dostum taytın altına herhangi bir iç çamaşır veya başka birşey giyilmez,çünkü teri dışarı atma özelliğini ve pedin görevini görmesini engellemiş olursun,aynı şekilde dışına taytı örtecek bir şort giyersen zaten bir süre sonra giymek istemeyeceksin çünkü taytların yüzeysel özelliği gereği mutlaka afedersin kıçından kayıp duracak ve konforlu bir sürüş yapamayacaksın,en aznın bir süre alışana kadar üzerine şort giyersin zamanla giymemeye alışırsın zaten.
Hocam taytın içine herhangi bir şey giyilmemesi gerekiyor zaten. Ve öğretmenlerimle tura çıktığım zaman onların taytı dediğiniz gibi giydiğini gördüm. O konuda onlara danışmadım ama taytların çok işe yaradığını söylemişlerdi. Doğrusunu söylemek gerekirse tayt giymem için ilk önce yol bisikleti almam lazım çünkü mtb ile gerçekten tuhaf oluyor. Benim ilk amacım konforu sağlamak o yüzden gezinirken hemen şunlar gözüme ilişti:
(link)
(link)
Tavsiyeleriniz üzerinden hareket edeceğim.

@Emre Tuna Mirliva ST 100 yarım saat sonra hiçbir rahatlık sağlayamıyor asla tavsiye etmiyorum.
Teşekkür ederim. Şort içliği kullanan varsa onun da yorumlarını alacağım çünkü şortun içinde kullanıldığı için rahatsızlık yaratır mı emin olamıyorum.

@undefined Btwin'in turuncu pedli iç çamaşırı var, onu kullanabilirsin. Turuncu pedli taytı kullanıyorum 2-3 saat boyunca konforlu, sonrasında batmaya başlıyor ama fiyatına göre daha iyisi yok.

Teşekkürler.. Beden işi nasıl peki? Sizin ölçüler neydi de ne aldınız? 1.84 boy 82 kilo Sorada L aldım ama XL de olurmuş mesela bunlarda nasıl acaba beden konusu..
hocam boy ve kilo olarak tamamen aynıyız, bende beden konusuna çok takıldım L beden nasıl oldu size rahat mı ?

hocam boy ve kilo olarak tamamen aynıyız, bende beden konusuna çok takıldım L beden nasıl oldu size rahat mı ?
Selamlar, toplam 150 km kullandim. Oncelikle Sora tayt ve jel kalitesini cidden cok basarili buldum. 2-3 saat hic inmeden pedallayabiliyorum simdilik. Yorulmasam 5-6 saat agrisiz gidebilirim hissiyati veriyor. L tam oldu. M almistim ilk askilar cok siktigi icin testisler inanilmaz agri yapmisti. L aski boyu bacak sarmasi vs tam oldu. XL bi tik bol olurmus diyorum simdi. Umarim faydali olur bu bilgi size👋

• Beğen
Tepkiler: recepB
Pedli taytı dechatlondan aldım daha konforlu sürüyorum bilginize.

@MstCnrMbt anladım hocam, teşekkür ederim ölçüler tam ortada kalınca emin olamıyor insan başkasından duymadıkça :)

• Beğen
Tepkiler: MstCnrMbt
Merhaba arkadaslar,
Kısa bir süre önce geçirdiğim rahatsizlik sonucu , hem spor faaliyetlerimde, hem günlük hayatımda, hemde bisiklet turlarinda kullanmak üzere nabiz ve kalp faaliyetlerini takip eden bir akıllı saat almam gerekiyor.

Saka yapmiyorum, benim sorunum ise bu tür akıllı eletronik cihazlardan pek anlamam, Bu nedenden dolayi iki model arasinda kaldim. Bu modelleri isteme sebebim ise bu ikisi nabiz ölcme vs. özellikleri yaninda kalbin atisini ve yükseklik oksijenini de otomatik olarak ölcüyor ve ayrica kardio su ve kalp uyarisi var.
Aranizda kullanan, tecrübesi olan birileri var midir acaba bana tavsiyelerde bulunacak, yada bu iki ürünü karsilastirip bana dogru fikirler verecek arkadaşlarin yardimlarini bekliyorum.

Simdiden teşekkürler

(link)

(link)

Öncelikle tekrardan geçmiş olsun.

Esasen Garmin Marq'lar, Fenix 6'dan çok farklı değiller. Sizin düşündüğünüz aviator ve driver dışında athlete ve captain versiyonları var. Fonksiyonel olarak Marq'ların Fenix'ten pek bir farkları yok ama ilgili hobi / yaşam tarzı ile ilgili fazladan bazı özellikleri var. Driver'da pek çok yarış pisti önceden yüklü mesela, Nürburgring'e giderseniz orada olduğunuzu anlıyor. Bir de daha lüks malzemelerden üretildiği için Fenix'in 2-3 katı fiyattan satılıyor.

Nabız takibi yapsın ve fiyakkalı olsun demiyorsanız, bunlar yerine Fenix 6, hatta 100€'luk swatch gibi görünmesini ve hissettirmesini dert etmeyecekseniz forerunner 745 aynı derece iş görür bence.

Selamlar @Murat Cömez , öncelikle çok geçmiş olsun. Bir süredir Garmin Vivoactive 4 kullanıyorum, aktivite takip ve nabız ölçümü bakımından oldukça memnunum ancak ekran parlaklık/çözünürlüğünü beklentinizi karşılar mı emin değilim.
Bildiğim kadarı ile yeni Apple saatlerin EKG benzeri bir fonksiyonu var, sağlık takibi bakımından incelemek isteyebilirsiniz.
(Saatler tıbbı ölçümlerin yerini tutmaz tabi)

Selamlar @Murat Cömez Ben 1 aydır Huawei gt2 pro kullanıyorum. Hem güzel bir akıllı saat hem de bir çok fonksiyonu var. Nabız takibi yapıyor, kandaki oksijen miktarını ve VO2 max ölçebiliyor. Barometresi ve altimetresi var yani yükseklik ve basınç ölçüyor. Bir çok spor alanlarıyla ilgili egzersiz takibi yapabiliyor. Şarjı da 9-10 gün gidiyor, tavsiye ederim.

(link)
bu saat için pilot arkadaşım sadece Amerika daki uçuş sistemine entegre demişti,
fenix 6 kullanıyorum, yeniden bi saat alsam yine fenix seçerdim, hatta solar serisinden almadığım için pişmanım . Ben eski bi astım hastasıyım pulse ox için almıştım, çok işime yaradı, nabız ölçeri de göğüs bandı kadar iyi çalışıyor , ben de fenix önereceğim

Geri