Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için en tehlikeli şehirler, ilçeler ve yerleşim birimleri

Serkan hocam İstanbul'a tayini çıkmış biri olarak içime su serptiniz gerçekten :D Ölüm tehlikesi olmadan (ölüm tehlikesi az olsa da olur) bisiklet sürme imkanı yok mu bu İstanbul da? Ki aktif olarak günlük kullanacağım bisikleti (ulaşım aracı olarak)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

Ben garip bir şekilde şu ana kadar İETT otobüsleriyle her karşılaştığımda istisnasız hepsinde yol verdiler. Bu duruma Kadıköy Rıhtım’daki o otobüs keşmekeşi ve Harem ve Üsküdar gibi trafik rezili yerlerde de dahil. Umarım öküzü ileride de denk gelmez :D Ancak bu araçlara bir ekleme olarak 2 grubu yazacağım:

1. Tuğralı Hafif Ticari Araçlar: Daha saygılısına ne arabayla, ne bisikletle ne de yaya olarak rastlamadım. Polis olsam sorgusuz sualsiz ilk durduracağım araç kendileri olur. Kesin bir falsosu vardır.
  2. Premium Sınıf 4x4 Kullanan Kadın Şöförler: Gördüğünüz yerde kaçın. Ya heyecan yapıp sizi ezerler ya da koca/baba parası yiyen tiplerdir, saygı sıfırdır yine ezerler.
Bunların elbette istisnaları olabilir ama ben daha rastlamadım onlara.

Sehirdisindan gelen araclar o sehrin yollarini icsellestiremediginden sapsallasabiyorlar. İzmir'de 34'ten, istanbul'da 35'ten korkmanin sebebi bu olmali.

Ben yayalardan daha cok cekiniyorum bu arada genel olarak. İzmir karsiyaka-mavisehir arasi bisiklet yolu, normal yoldan 100 kat daha tehlikeli. Ayni durum kadikoy-pendik hatti icin de gecerli.

@Atas

Sabah erken saatler dışında ciddi risk altında olacaksınız..

Hafta içi ancak sabah saat 7'ye kadar hatta 6:30'a kadar yollar boş oluyor. Cumartesi yolların yoğunlaşması saat 9'u buluyor, pazar günü ise 10'u buluyor. Haftasonu sabah sürüşü idealdir, boğaz rotasını kullanabilirsiniz :harika:

Hafta içi antrenmanlara 4:30'da çıktığımızı hatırlıyorum :snzdglsn:

Her form üyesi bulunduğu bölgenin en popüler yolunda en yoğun saatlerde bisikletle çıkip 15 km bisiklet sürsün ve yanından geçen araç sayısı ile sıkıştıran/ rahatsız eden araç sayısıni not etsin. Böylelikle öküz sürücü yüzdesi yaklaşık olarak tespit edilir.

@Serkan Mıstınoğlu
Abi 06 plakalar.. Ben onlara otomobil kullanırken bile 200 metreden fazla yanaşmıyorum. Bir anda dönebilir, yol ortasında durabilir, bir anda ana yolda durup geri vitese takıp geri geri gidebilir, 06 plakalı araç kullanacağıma at arabası kullanırım daha iyi. En azından küfür yemem.
41 plakayı unutmuşsunuz o da tam bir faciadır.

Bursa için söylenenler az bile kalır. 5 şeritli Acemlerde akşam iş çıkışı en sağ şeritten o trafikte 2 şerit birden atlayan kamyonet beni görmesine rağmen önüme atladı. Şoföre bağırmama rağmen kafasını çevirip bakmadı bile. Yaklaşık 100mt sonra yakaladım kendisini "Niye 2 şerit birden atliyorsun. Aynana bakıp beni görmüyor musun. Bari sinyal vereydin " dedim. Ne dese iyidir. " Sen benim çıktığımı görmedin mi. Hem burası park mı da bisiklete burada biniyorsun" demez mi. Kendisine baya bi söylemediğim kalmadı ama yüzü bile kızarmadı öküzün. Bizim Bursa böyle işte :) Yaşıyoruz çok şükür hayattayız

@Çağdaş78 Plakaların altında filon markası oluyor özellikle 06-34 ler. 45lerde kiralık araca yanaşmadım fakat onların hamuru mayalanmamıştır :)

@Kuzey Ege
Noldu baskan singıl speed diye yanıyordun br ara :D

@uniteamsah
Ben Altıparmak inisinde kufurlestigim bir LPG'li sahinli apaçiye lambalarda mtb mi fırlattim :D

Isparta ve Burdur: Trafikte nasıl davranacağını bilmeyen insan dolu. Köy yolunda gider gibi gidiyorlar ana yoldan. Saygı sıfır. Aracın altında kalıp ölme ihtimaliniz yüksek. "Bisikletin yolda ne işi var" sloganları.

Balıkesir: Şehirde 2 gün geçirdim ancak araçların hızları şehir içi için çok çok fazlaydı. Yayalar için bile tehilkeli.

Ankara: Araçlar şehir içinde çok hızlı, dolmuşlar slalom yapıyor, bir yanda taksiciler, bir yanda otobüsler... Maze Runner oynamayı seviyorsanız ve bu deneyimi bisiklette yaşamak istiyorsanız sürebilirsiniz.

@mariokaldato

Mario dayı, hala yanıyorum da olmuyo istanbulda. Hızlı gitmen gereken yerde oranlar yetmiyo. Rampa çıkman gereken yerde sert kalıyo. Düz yer şeysi single, istanbula uymuyor.
Yoksa en keyiflisi single..

@Kuzey Ege
Enfes bir geri vites öyküsü idi bu keh keh :D
Doğru Diyorsun ama yol bisikleti filan bile çok uygun Sayılmaz istanbul icin

Geri