Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için en tehlikeli şehirler, ilçeler ve yerleşim birimleri

Scudo
ya arkadaş bir şehir yazınn ki burada bisiklet sürmek çok iyi,stres olmuyorum,beni sıkıştırmıyorlar deyin toplanalım oraya gidelim değil mi ya :)

@İki Teker Bir Adam
O kadar memleket gezdim ve Ankara mi diyorsun sayın yusuf reis :D

Dalaman ve Ortaca’da 1 yıl boyunca 1 kere trafikte tartıştım. Zaten ilçenin kalabalık olan yollarında bisiklet yolu olduğu için sıkıntı çıkmıyor. Ayrıca insanları bisiklet göremeye alışık olduğu için sıfır geçenler falan (yaz dönemi dışında sözde büyük şehir şöförleri istila etmediği sürece) olmuyor. Hatta dönel kavşakta falan yol verenler oluyor. Benim tek sıkıntım buranın insanı bisikleti ulaşım amaçlı kullandığı için spor için kullandığımı söyleyince insanlar bir garipsiyor. İlk sordukları bisikletle o kadar yol zor olmuyor mu sorusu.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Şehirler bana bir tuzak
İnsan sohbetleri yasak
Uzak olun benden uzak
Benim meskenim dağlardır dağlar
Dağlardır dağlar, dağlardır dağlar...
Sabahattin Ali

Benim yaptığım: Mümkün olduğunca ana arterleri kullanmamak.
Pazar günleri zorunlu olmadıkca bisiklete binmemek.
İnsanların yoğun olduğu bögelerden uzak olmak.

ben diyim İSTANBUL, gerisini bilenler ve gönüllerde ''İki Teker Cesaret Madalyası'' sahibi olan abilerim ablalarım kardeşlerim doldursun..

Canını seven, bakmakla yükümlü ailesi olan, akli melekeleri yerinde olan kimselerin bu canım Şehr-i İstanbul'da yaya kaldırımında bile dikkatle yürümesi gerekirken herhangi bir caddesinde canı pahasına bisiklet sürebilmesi, iki teker sevdasının ve tutkusunun en yüce mertebesinde yer almalarını sağlayacaktır.

İstanbul'un çilekeş bisiklet severlerini tanımlayan en güzel söz şudur kanaatimce;

''Aşk deliliktir, biz delinin delisiyiz...''

@BugAdam

Bunu yazarken basiretiniz bağlanmış sanırım. Neden diye sorarsanız, cümlede Hiroshima yerine Gölcük, Nagazaki yerine Van koyup öyle okuyun bir de. Espri yapmak bu değil.

@mariokaldatoİdolsün. :)

Bursa gemlik yapıcam bende abi. Dürdane hakkında da bir yazı yazmanı bekliyorum. Ona göre gidicem. Boğaz turunu iptal ettim. :)

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şehirlere genelleme yapmamak lazım. Mesela Esenyurt 'da bisiklet sürmek çok tehlikeliyken (nasıl tipler olduğunu uzunca anlatmayacağım bildiğin çomar) Avcılarda daha güvenli. İett otobüsleri bile güzargaha göre farklı oluyor. Florya da iett şoförleri sıkıştırmamak için beni sollamayıp yol genişleyene kadar bekliyorken yenibosna tarafındakiler özellikle sıkıştırabiliyor. Semte göre herşey değişebiliyor.

DENİZLİ

Şimdi Güzel Şehrimiz Denizliden Bahsetmezsek Olmaz :) Gündüzleri Dolmuşçular Geceleri Şöförler Sağolsunlar Bi Gün Üzerimize Çıkıcaklar Ama Ne Zaman Onu Bilemiyorum.Bisiklet Yolumuz Abartılacak Kadar Çok Değil.Zaten Olsada Nafile İnsanlar Bisiklet Yolunda Yürümeyi Çok Seviyor.Uyardığımız Zamanda Bi Dayak Yemediğimiz Kalıyor.Adam Yoldan Git Diyor.Burası Bisiklet Yolu Diyorum Yol Solda Diyor.Velhasıl Kelam..
GÜZEL ÜLKEMİZ TÜRKİYE'DE BİSİKLET ÜZERİNDE SAĞLAM KALMAK BÜYÜK BİR BAŞARI ;)

Kimse de yazmamış: İstanbul'un Kadıköy-Pendik arasında yer alan meşhur M*nibüs Caddesi. YKS hazırlandığını zamanlarda kursa giderken her gün bu yolu kullanıyordum. Bu yolda m*nibüsçüler halüsinasyon olarak her bisikletin arkasında "Tüm m*nibüsçüler *bnedir" yazısını görüyorlar, bisiklete yaptıkları muamele de ona göre tabi ki. M*nibüslerin anlam veremediğim bir sağ şerit takıntısı var, kafalarına tabanca dayasan sol şeride teker değdirmezler. Buna karşın hız bakımından tek rakipleri NASA. Ve sağ şeritte benim bisikletimi gördükleri zaman sol şerit bomboş olduğu halde bisikletimle beni kaldırım tarafına sıkıştırıp arada 1.5 cm mesafe bırakarak uzay mekiği hızında solluyorlar tabi ki sol şeride teker değdirmeden. Vampir için ışık neyse m*nibüsçü için sol şerit o zaten. Kırmızı ışıkta bana bilerek dokunanı var bu m*nibüslerin.

Doğma büyüme bir Denizli'li olarak konunuza memleketimi almaya değer bulmanız beni çok mutlu etti. Öncelikle bunun için teşekkürü bir borç bilirim.
Denizli'de bisiklet kültürü son yıllarda hızla artıyor. Bundan 10 sene önce tayt ve kask giyip günde 50 km yol yapıyoruz diye bizimle dalga geçen arkadaşların neredeyse tamamı bugün bisikletçi oldu.
Diğer taraftan ülke ortalaması hakkında net bir bilgiye sahip olmadığım için 1-2 tık üzerinde mi yoksa altında mı bilemem ama tek bildiğim bir şey var o da Denizli şoförlerinin bırakın bisikleti 2 tekerli herhangi bir vasıtaya tahammülleri olmadığıdır. Diğer taraftan bu güne kadar yol bisikletine kesinlikle bulaşmayı düşünmeme sebeplerimden en önemlisi belki de buydu. Daha 2 hafta önce trafikte çok yakın bir arkadaşımın başına gelen bir olay sonrası konu mahkemeye taşındı. Umarım mahkeme olumlu sonuçlanır.
Link açılır mı bilmiyorum ama merak edenler için:
(link)

@Atasoy

MTB ile araziye her girdiğimde Sezen Aksu'nun sesi ile hep bu şarkı gelir aklıma .. ilk çoban köpeği kovalaması ile de çıkıverir :)

Geri