samet akkaya
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.700
- İsim
- Samet Akkaya
- Başlangıç
- 2007—08
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Bisikletim de ki etiketleri tamamen çıkartıp siyah bir görünüme sahip olmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?
Jantlardan bahsediyorsanız, genellikle dıştan yapıştırma sticker tarzında oldukları için izopropil alkol gibi boyaya zarar vermeyen çözücülerle çıkabiliyor etiketler.
Kadrodaki desenler ise problemli. Birçok markada desenler etiket değil boyama olduğu için ince su zımpara ile boyanın üzerindeki verniği ve yazı katmanını almak, sonrasında tekrar boya ve vernik uygulamak gerekiyor. Youtube üzerinde bu konu ile ilgili tonla video mevcut. Yabancı diliniz orta ve üzeri seviyedeyse ETOE (Martin Grey) çalışmalarını tavsiye ederim.
Bazı ucuz uzak doğu ürünlerinde kadro desenlerinin komple sticker olduğunu da gördüm ama sizin Salcano için muhtemelen bir üstteki paragraf geçerli.
Jantlarda ki sticklerlar çıkıyor denedim biraz. Kadroda yazı ve şekiller boyama hiç bir şekilde kabarık vs hissedilmiyor. Boya zarar görmeden çıkarabilsem süper olurdu. Ena azından o kısımları silsem tekrar boyanabilir ama aynı şekilde aynı tonda boya tutturamam sanırım.
Biraz araştırmakta fayda var. Teşekkür ederim.
Bisikletim de ki etiketleri tamamen çıkartıp siyah bir görünüme sahip olmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?