Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kullanmayı nasıl öğrendiniz?

Scudo
Ben tam 17 yaşında ilk kez bindim ve öğrenmem fena zor oldu.
Biraz da gurur yaptım koskoca adam bisiklete binmeyi bilmiyor demesinler diye mahallede denemeyip, bisiklet yedekte 5-6 km tenha bir yere gidip orada deneye deneye öğrenmiştim..

Rahmetli dedem nur içinde yatsın. 1990 1992 yılları arasında İstanbul'da yaşıyorduk dedem bizi ziyarete geldiğinde dolma teker bir bisiklet almıştı, henüz daha üç yaşındaydım 3 teker sürmeden direk 4 tekerle başladım ve 6 ay sonra 2 teker kullanmayı öğrenmişim. Daha 4 yaşıma girmeden bisikletçi olmuşum. [emoji2]

Babam Anadolu Lisesini (o zamanlar 7 yildi ortaokuldan baslardi) kazanirsam alacakti. Almadi... Arkadasin bisikletinde ogrendim. Ilk surusumde donerken kurbagali yosunlu pislik icinde bir dereye dusmustum. Demek ki nereye bakarsan oraya gidersin :)
Essek kadar olunca ben kendime aldim.

komşumuzun oğluna İsveçteki teyzesi vitesli bir bisiklet getirmesiyle onun eski göbek frenli BMX i bana vermişlerde 98-99 yıllarındaydı yanlarına hiç teker takıldığını hatırlamıyorum zaten takılsa da hiç bir zaman tam yere değmezler.Yaşanan bir trajikomik bir durumla öğrenmişim.Annemin dediğine ve hayal meyal hatırladığım babam sinirlenip bisikletle bir duvara süremiyorum diye iteklemiş ( fırlatmak daha doğru bir terim ) o zaman bu zaman biniyorum işin bir tarafı da o zaman Ankarada yaşıyorduk Denizliye dedemin yanına geldiğim de o bisikleti de getirdik ve yengem bizim gitmemizle bisikleti satmış 2001 yılında 1 ay öncesine kadar bisiklet binmedim ve bisikletim olmadı da en son çalıştığım para ile aldım.Herkesin yaptığı harekletleri anca yapabiliyorum hoplatıp kaldırıma çıkma falan :D

Sanırım doğuştan biliyordum. 7-8 yaşındayım birgün evde bisiklet istiyorum diye çıngarı çıkardım gidip bisiklet aldılar BMX di sanırım modeli. Tabi yanlarda 2 teker var çoçuk bisikleti sonuçta. Getirdiler bisikleti 1 saat sürdüm sonra yan tekerleri söktürdüm düşe kalka öğrendim :D

@MakRo
Kusura bakma yazdıklarını iki kez okudum hiç bir şey anlamadım..

@Decsan sıcaklığın etkisi ile biraz saçmalamış olabilirim kusura bakmayın, bisikleti normalde 2 tekerde öğrenirken genelde arka seleden biri tutar sonra bırakır ya hani babam o an sinirlenip hiç bir şey beceremeyecek misin sen diyerek bisiklet ile beni duvara çarpmış öyle öğrenmişim ve yıllar sonra ilk defa bisikletim oldu onu anlatmıştım.Ama önemli değil :)

• Beğen
Tepkiler: Decsan
@MakRo
Oooo durum vahimmiş!..
Valla anlamamışım, benim anlayışsızlığım..

Saygılarımla..

İlk ogrendigimde sadece daire cizebiliyordum , bir gun boyunca hic duz gidemedim hep daire cizdim durdum. Ayrica bisikleti durdurup kendim inemiyordum bisikletten , aslinda saatlerce daire cizmemin nedeni basimdaki abimin beni birakip gitmis olmasi ☺

Bende birçoğunuz gibi 4 tekerlekli BMX bisikletle başladım 7 yada 8 yaşında. Kısa sürede 2 tekere döndüm. Sürmesine sürüyordum ama iş durup ayaklarla dengeyi sağlamaya gelince yapamıyordum ta kiii abimden başıma bir sille yiyene kadar :D

Ayağım bile yere değmeyeceği kadar büyük bi bisiklette öğrendim daha birinci sınıfa gidiyordum düşe kalka kaldırımlara çarpa çarpa öğrendim çok yaramazdım çok. :kedicik:

Ilk bisiklete gecen sene mayis ayinda ayni zamanda musterim olan arkadasimin dukkaninda merak saldim al yaptir senin olsun dedi 20 yillik bianki celik kadrolu duz masali 21 vitesli bisikletti aldim heyecanla en yakindaki bisiklet tamircisine goturdum ic dis lastik, göbek, frenler ve gidon degistirdim fenada olmadi bu arada alsanada bide aracta tasinak icin aski ohh hevesle aldim eve geldim o aksam 10 km surmusum 1 saatte merdivenleri zor çıktım bacaklarin titriyordu Velhasıl surekli hergun kullanarak 10 , 15 km yetmemeye basladi buarada bisiklet form ile tanistim ardindan kudret kurtcebe nin topigine nail olup basibuyuk rampalarina basladim ama baslamadan hemen evvel bianki bisiklet modeli bana yetersiz kaldigindan bir arkadastan ikinci el az kullanılmış sedona 321 e terfi ettim kendimi daha istekli ve performanslı buldum kudret hocayla basibuyuk rampa calismalari yaptik ardından polenezkoy e gittik ki benim icin ciddi uzun bir yoldu toplamda 82 km idi yolda duse kalka sag salim tamamladım su an ise bisiklete binemedigim eskiyen yılların pismanligiyla uzuluyorum 51 yasinda bisiklet kullanmayi ogrendim simdi yasim 52 kendi topigim var bilenler bilir anadolu yakasi antreman turlari adi altinda zor ve sert egimlerde genelde calisiyorum ve pazarlari 80 ila 100 hatta 130 km yol yapiyorum keske 20 li yıllarda baslasaymisim hayatinim en boslukla gecen yili olarak görüyorum bisiklete binmedigim yillari saygilar.

7-8 yasında koydeydik.Babam da İstanbul dan köye geliyordu hafta sonları.Her geldiğinde otobüsle gelirdi köye.Ama o gun taksiyle gelmişti. Bi çıkardı bagajdan,pembe,nazlı markalı bir bisikletti.Pembe olması hoşuma gitmemişti ama çok güzel anılarım oldu.ilk başlarda 4 tekerlek suruyordum.Sonra bir gün yine bisiklet sürmeye ciktigimda farketmeden,emniyet tekerlerinin biri çıkmış.Daha onun çıktığını anlamadan diğeri de çıkmış. Eve döndüğümde bir baktım 2 tekerlekli surmusum tüm gün.çok sevinmistim. Sonra bana küçük gelmeye başladı.İstanbula döndüğümde boş boş duruyordum bisikletin yoktu.Erzurum'dan dayim aradı.Kuzenlerimin bisikleti çatıda duruyormus gondereyim mi dedi.Sevinçten havalara uctum.Yamaha (galiba Yamaha beldana modeliydi) markalı,17-18 senelik bir bisikletti.Ama taş gibiydi.yaklaşık 1 sene önce çalındı.(çalanın bir kez daha Allah belasını versin)Veee satın aldığım bianchi speed 1000 bisikletime yarın sabah kavusuyorum.İyi pedallar...

2.sınıfta okuyordum sanırım.
Dayımın oğlunun bisikleti vardı. Sağolsun verirdi.
Direk 2 tekerli bisikletle düşe kalka öğrendik...

9 yaşındaşındayken 4 tekerlekli bisikletle öğrendim :) ah ah o eskiler..

bizim mahallede bir çocuk vardı benim yaşıtım.tabi o zamanlar yaş 7-8 gibi.almanyadan bmx bisiklet hediye etmişlerdi bu arkadaşa.bisikleti aşağı indirince peşinden 15-20 çocuk koşardık tabi o zamanlar bisiklet kimde var kaç kişide var.bende peşinden koşardım o gün şansına kalmış gönlü razı olurda bisikletine bindirirse ne ala.her gönlü razı olduğunda bisikletine binerek öğrendik bu mereti.

Geri