Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kültürünü nasıl yaygınlaştırabiliriz

Scudo
Bisiklet hediye ederek...Bu konunun şah damarı :) Eğer bir vatandaşın bisikleti olursa; farkında olmadan bile başlık altında yazan maddelerin bir kaçını hayata geçirmiş olacaktır.Şuda bi gerçek paralar döküp alınan bisikletler için kimse kimseye al senin ol demez,diyenlerin de canına sağlık.
Lakin bir çok insanın katıldığı turlar,etkinlikler vardır elbet; bazı gönüllüler pamuk eller cebe deyip topladıkları parayla bir bisikletsiz vatandaşı bisiklet sahibi yapamaz mı? Gönülden ne koparsa hesabı.Bisikletsiz insanları saptamak çok zor olmasa gerek, belki her yüz kişiden doksanbeşi!!
Bir kaç hafta önce katıldığım bi turda; çekiliş yaparak üç kişiye piyasa değeri yaklaşık yüzellişer TL civarı olan dart hediye edildi.Şimdi duvarda okların saplanmasını bekliyorlar.Yada kelepir sitelerde satışa sunuldular.Belki sabah işe,okula,yada geziye gidecek bir yada bir kaç vatandaşın dolmuş beklemesine gerek kalmayacaktı.

Hep birlikte ortak akıl geliştirebildiğimizi görüyorum. Bütün yazıları satır aralarına kadar tekrar tekrar okudum. İmece usulüyle birlikte yeni geliştirmeler yapalım. Yakın hedefler şu an daha makul görünüyorlar. Fikirler olgunlaştıkça daha ÇOK şey yapabiliriz. Bilgi ve Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen. O halde bisikletle ilgili farkındalıkları yeşertmeye devam.
@K.Benli
Bisikletle İlgili Afişler fikriniz güzel. Bu afişleri evimizde de kullanabiliriz başka yerde de.. Şöyle araştırma yapıp yeni bir başlık açabilir misiniz acaba? Günün Fotoğrafı başlığında beş altı tane daha görmüştüm sanki. Türkçeleştirme aşamasını daha sonra halledebiliriz.
@Turan Babacan
Bugün nasılsın? İnternet kullanma deneyimi hakkında çok bilgili olduğunu biliyorum. İçinde Bisiklet Olan Klipler başlığı açabilir misin? Değilse ben yaparım.
@İhtiyar Abi
arada bir akort ayarına ihtiyacımız olabilir. tamirciye gitmeden sizin tecrübelerinizle kolayca düzeltebileceğimize inanıyorum
@Onur Gunes
@Hasan KRN
Antalya'da okula bisikletle giden binlerce öğrenci var. Bu iklimle de alakalı tabi. Arkadaşlar size düşen ilkleri başarmanız. Çalınır korkusu yaşamayın. Merak etmeyin çalınmaz. Şöyle yapacaksınız: Okul idaresi ve öğretmeninizle konuşup meseleyi açacaksınız. Bisikleti de okul sınırları içinde uygun bir yere park edeceksiniz. Kilitleyiverin yeter. Günümüzde okullarda güvenlik bile var. Ha okula bisikletle giden ilk kişi Okula Bisikletle Gidenler başlığı açsın.
Böylece diğer arkadaşlarınıza da bilgi ve tecrübe aktarmış olursunuz. İlk zamanlar belki yadırganırsınız belki. Ama emin olun kısa sürede alıştırırsınız. Göreyim sizi. İşe Bisikletle Giden Yiğitler başlığını biliyorsunuzdur. Herkes deneyimlerini paylaşıyor. Siz de paylaşın
Allah muvaffak etsin

özel okullarda bisiklet park alanları yapılabilir. ama işte okul özel olunca otopark yapmak daha mantıklı :D

eğer ki firmalara bisiklet takımı vb yada sponsorluk gibi yazı mail atılacaksa; dernek, kuruluş, örgüt gibi bir oluşumun eliyle ulaştırılması bence daha iyi olur. bireyselde kimse sallamaz bizi. ülkemizinde durumu belli bazı gözden uzak ufak tefek kuruluşların yönetim kadrosuda yiyici oluyor aman şimdi kim uğraşçak dalgamıza bakalım zihniyetinde. (herkesi bu şekilde yaftalamıyorum. gerçekten uğraşanlar da var.)

bu konu referans gösterilerek büyük firmalara forum eliyle ulaştırılacak email ve mektuplar belki daha etkin olabilir.

birde hediye konusuna eleştirel bakmak istiyorum. yeri geldiğinde 300-400tl lik bisikletler su borusu diyorsunuz ama hediye etmeye geldiğinde bunlar güzel oluyor. bence bu düşünce çirkin. kendimize yakıştıramayacağımızı başkasına yakıştırmak bana hoş gelmiyor.

ancak yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi 150 tl lik dart nedir yav. Türkiyede kaç tane evde dart oynanıyor Allah aşkına. bu kadar oynanmamasına karşın neden bu tarz çekilişlerin en cincoflu hediyesi dart tır anlamam.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
sosyal medyada paylaşım için (link) bu sitedeki resimler kullanılabilir. altına üstüne yazı yazma işi tasarımdan anlayan arkadaşların ellerinden öper

Sanatçı iş, adamları, oyuncu bu gibi TV de daha çok gözüken kişileri yanımıza çekmeliyiz. Yönetmenlere filmlerde dizilerde bisikletli sahneler koymak için internet üzerinden organize olabiliriz.

@MehmetAli07
Afiş konusunda, başka bir yöntem : otomobillere yönelik duyuru ve reklam aracı olarak cam silecekleri altına sıkıştırılan küçük el ilânlarının, sürücüleri trafikteki bisikletliler hakkında uyaran, bilgi veren versiyonu.
Bu malzemelerin hazırlanmasının (dizayn, çizim, baskı vs.) parasal yönü için de şöyle taslaklar üzerinde düşünülüp gerçekleştirilebilir :
1- Bisikletle ilgili kurumlardan (bisiklet, yan ürünleri, bakım malzemeleri vs. satıcıları ve yine ilgili diğerleri gibi) ücret karşılığı reklam alınır.
2- Forumumuz üyelerinden, hatta diğer forumların da katılımını sağlayarak mümkün olan en geniş katılımla, belli noktalara kumbaralar yerleştirilerek bir fon toplanabilir.
Bunlar hemen aklıma gelenler. Bu gibi fikirleri çoğaltalım, tartışalım en uygunlarını tespit edip hayata geçirelim.

Ek : Birinci maddedeki reklam verenler, otomobillere yönelik kurumlardan seçilirse daha mantıklı olur sanırım.

Bisiklet kültürünü tanıtmayla ilgili şunu paylaşmalıyım. 2012 yılında Atilla kulübü Pendik Belesiyesi ile anlaşarak halka ücretsiz bisiklet kursları düzenlemeye başladı.

Haberi ve fotoları aşağıda.

En büyük sorun bu konuda çok az insanın bilgi sahibi olması.

(link)

http://www.atillabisiklettakimi.com/images/stories/photogallery/2012/PendikBisikletEgitimMerkezi/pendikbisikleteitimmerkezi20.jpg
http://www.atillabisiklettakimi.com/images/stories/photogallery/2012/PendikBisikletEgitimMerkezi/pendikbisikleteitimmerkezi37.jpg
http://www.atillabisiklettakimi.com/images/stories/photogallery/2012/PendikBisikletEgitimMerkezi/pendikbisikleteitimmerkezi48.jpg
http://www.atillabisiklettakimi.com/images/stories/photogallery/2012/PendikBisikletEgitimMerkezi/pendikbisikleteitimmerkezi78.jpg
http://www.atillabisiklettakimi.com/images/stories/photogallery/2012/PendikBisikletEgitimMerkezi/pendikbisikleteitimmerkezi89.jpg
http://www.atillabisiklettakimi.com/images/stories/photogallery/2012/PendikBisikletEgitimMerkezi/pendikbisikleteitimmerkezi110.jpg
http://www.atillabisiklettakimi.com/images/stories/photogallery/2012/PendikBisikletEgitimMerkezi/pendikbisikleteitimmerkezi139.jpg
http://www.atillabisiklettakimi.com/images/stories/photogallery/2012/PendikBisikletEgitimMerkezi/pendikbisikleteitimmerkezi148.jpg

genç kızlarımız uuuuuvvvv çocuğun şu model arabası var çok yakışıklı yerine bisikleti var biniyor sağlıklı, kaslı vb diye yaklaşırsa orada bekar erkekler çoğalır zaten :D:saril:

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
kardeşimin feysbuktu,blogdu yazdığı tur yazılarını-resimlerini görünce gaza gelip ben de geçen yaz sonu bisikletlenmiştim.sıkışık zaman, kondisyonsuz beden, eksik tecrübe ve kardeşimin gazıyla tura çıktık(abim, kardeşim ,ben).hani ilk tur ya hani ben de turcu oldum ya o sebepten facebook'ta falan paylaştım tur,kamp resimlerini.
o günden beri kimi gördüysem "çok hoşuma gitti", "ben de yapmayı istiyorum aslında", "yaza yapar mıyız?" diyenlerin sayısı oldukça fazla."manyak mısınız?otobüs yok muydu?" diyenler de var tabi.görüştüğüm adamlardan 1 tanesi geçen hafta aldı bisikletini.
hasıl-ı kelam sosyal medyanın etkisini ben gördüm.teşekkürler turcubaba

çok güzel konulara değinmişsiniz , çoğunu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum..

ama bu konunun devlet politikası haline getirilmesi gerekir. bisiklet yolu yok adam akıllı, eğitim yok. nereye kadar ??

Değenilmesi şart bir konu. Öncelikle gündeme getiren arkadaşa teşekkür ederek başlayayım.
Çuvaldızlar devlete, belediyelere, araç kullananlara, yayalara kadar herkese sallanmış ama bir de iğneler var kendimize batırmamız gereken. Örneğin birkaç arkadaş bisiklet hediye etmekten bahsetmiş. Müthiş bir fikir. Kesinlikle katılıyorum. İnsanı, sevdiği birinden gelen hediye kadar motive edebilecek başka ne olabilir? Fakat, bu müthiş paylaşım fikrinin çıktığı forumda "yeni bisiklet alacaklar sürekli aynı soruları soruyor!", "araştırın biraz, kardeşim!", "forumda aynı soruları sorarak kirlilik yapıyorsunuz" yorumlarından geçilmiyor. Verince senden eksilmeyen bilgini bile her isteyen ile paylaşmıyorken, bisiklet hediye etmek... Ütopik.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Konuyu çok okumadım biraz başlığa göre yorum yapacağım, bence bisiklet kültürünün gelişmesi için ilk önce fiyatların uygun olması gerekiyor.
Başlangıç için ve uzun yıllar götürecek iyi bir marka ideal olan bisikletler ortalama 2000-2500 liradan başlıyor e sonra adam geliyor ben buna 2000-2500 lira vereceğime giderim 50 cc'lik scooter alırım diyor dolayısıyla gelişemiyor bisiklet kültürü.

@BİLAL K.

Yıllardır görmediğim abimi buldum, teşekkürler bisikletforum :D

Konuyu dağıtmayalım lan, telefondan arasana buradan yazacağına :D

Ekleyeyim, şimdi geldi aklıma. Burada Misland isimli bir ölü yatırım var. Ama öyle böyle değil, bildiğin ölü. Yahu, bir kişi bile mi olmaz koca eğlence-alışveriş merkezinde? Yok. Geçenlerde içeri -bahçesine yani- bisikletlerimizle girelim dedik. Güvenlik "Huuooop!" diyerek durdurdu. Bisikletle giremezmişiz. Girmedik zaten. Elbet gelmeyen diğer insanların da böyle bir sebebi vardır. Sonra n'oldu bilmem. Battı gitti. Adı anılmıyor şimdi.

@MehmetAli07

Abi ben bugun gittim öyle konuşuyoduk bisikletle geleyim içeri alın dedim bisikletin okul içinde ne işi var dedi zaten kullamıyoruz ön tarafı dursun ne olacak birazda bizim türk insanının kültürlü olması lazım ama şuanda 2-3 nesil daha gelip geçmesi lazım diye düşünüyorum çünkü herkez sen manyak msıın deli misin araba çarpar gidilir mi diyorlar :(
bakalım 1 kilit daha alıp 2 tekerdende bağlayıp öyle güvenlikğin oraya koymayı düşünüyorum elektrik direği var güvenliğin tam karşısı :)

@Berke Kazankaya

aynen öyle kaç verdin buna 2500 (ilk tepki) enayi misin sen git motor alsaydın diyorlar ilk söyleyince bu böyle gidiyor istedin kadar anlat anlamıyorlar.

@Berke Kazankaya
Haklısınız diyemeyeceğim. Bugün 1000 tlye bütün ihtiyacımızı karşılayacak bisiklet satılıyor. Hem bisiklet kendini 1 yılda amorti ederken motosiklet sürekli cepten yakıyor. Burada araba da kullanıp bisiklet tavsiye eden kişiler var

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Konu hızla ilerlediği için son bir kaç sayfadaki mesajları okumaya vaktim olmadı. Hepsini okumaya kalkınca da mesaj yazmaya vakit olmuyor. Yazacaklarım önceden zikredildiyse affola.

Bu madde de benden gelsin:
Bisiklet sürme hazzını hediye etmek: Benim bisiklet hediye etme imkanım yok. Bu sebepten her fırsatta çevremdekilere bisikletimi veriyorum sürmeleri için. Sonrasında sağlık ve maddiyat yönünden katkılarını anlatıyorum. Tabii ki bisiklet hediye etmek kadar etkili bir yöntem değil ama en azından insanların içine ateş düşürmüş oluyorum.

@Hamit E.
" Uvvv ne güzel kizlar bisiklete biniyor.... biz de binelim....." seklinde olmaz mi? :) :)

@SongülB.
Berke Kazankaya' nin yorumu cok yanlis degil! Bisikletin ne kadar degerli ve iyi bir arac oldugunu anlamayan insan icin tabbii ki üc bes boru, altinda iki tane telli teker " cok pahali" gelir. Ban cok uzun seneler önce bir hikayeyi hatirlatti. 30 sene önce o zamanin alman parasiyla 650 Mark verip bir cift alpin kayak almistim. Bir hemserim de " Vallahi 65 Pfennig vermem!" demisti. ( Pfennig= bizdeki kurus hibi)
Iste zaten bisiklet olgusunun gelismesi demek, bu tip laflari eden insanlarin bu paralari vererek bisiklet almalari demektir! :) Muhhakkak oldukca uzak bir hedef, ama zaten hedefimiz yolumuz! :)

Geri