Ruhpastası
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 328
- İsim
- Şafak Çalışkan
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Dahon
- Bisiklet türü
- Katlanır
Hiç kitlememekten elbette daha iyidir ama kullandığınız kablo kilit; kağıt makası ile bile kesilebililir.259617 dosyayı görüntüle
Demirde kalan boynu bükük kilidi görünce kadro, tekerlekler artı suluğu bile kilitledim. 😁
Ben bunu kullanıyorum. Yalnız güvenilirliğini test edebileceğim bir olay yaşamadım. Umarım ciddi bir teste de gerek kalmaz.Selamlar,
Önerebileceğiniz bir U kilit bulunmakta mıdır?
Teşekkürler.
Yale Maksimum Güvenlikli Kablolu U Bisiklet Kilidi - YUL3C/14/230/1 (link)
Bunu kullanıyorum, güvenliğini test etme durumu olmadı (inşallah olmaz). Sele borusuna bağlama aparatı da vardı sanırım. Biraz ağır olduğunu hatırlatayım.
Bende U-kilit olarak Abus Granit 640 var, memnunum.Selamlar,
Önerebileceğiniz bir U kilit bulunmakta mıdır?
Teşekkürler.
Ona çok da güvenmeyin, kurusıkı tabanca ile emniyet müdürünü lojmana kadar kovalayan var memlekette:Otoparkta bırakıyorum emniyetin sıkıysa çalsınlar
Halatın kesilmesi oldukça kolay, iyi bir u-kilidin kesilmesi için elektrikli alet veya taşıması çok zor olan boyda demir makası gerekiyor.Peki bu halatın kesilmesi çok mu zor? Ya da bi seviyesi, göstergesi falan var mı?
Bende U-kilit olarak Abus Granit 640 var, memnunum.
U-kilit alırken en kritik noktalardan birisi uygun boyda kilit almak; olması gerekenden küçük alırsanız kitleyemezsiniz, büyük alırsanız da güvenlik zaafiyeti olur. Bisiklet kilitlendiği zaman U-kilidin içi mümkün olduğunca dolu olmalı; fazla boşluk kalırsa, içine levye veya kriko benzeri bir alet sokarak kırılması mümkün olabiliyor.
Onun dışında Abus veya Kryptonite gibi güvenilir firmaları tercih etmenizi ya da ART veya Sold Secure gibi bağımsız test yapan kurumların verdikleri derecelere bakmanızı tavsiye ederim.
Son olarak da, U-kilidin nasıl taşınacağı da önemli; sürekli çanta taşıyan biri değilseniz, taşıyıcısı ile beraber gelen modelleri tercih edin.
Ona çok da güvenmeyin, kurusıkı tabanca ile emniyet müdürünü lojmana kadar kovalayan var memlekette:
(link)
Halatın kesilmesi oldukça kolay, iyi bir u-kilidin kesilmesi için elektrikli alet veya taşıması çok zor olan boyda demir makası gerekiyor.
Sorunuzu anlamadım... Neye göre avantajı yok? Ne bakımdan avantajı yok?O halde direk, boru vs. gibi kadro ile birlikte U kilidin içinde kalabilecek bir konum olmadıkça çok bi avantajı yok. Doğru mu?
O kadar zamanı olan hırsız banka kasası da açar 😁İşini bilen bir hırsızın öyle keskiye filan ihtiyacı yoktur. Alyan seti ve küçük bir kurbağacık anahtar ile bütün bisikleti parça parça söker