Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet nasıl kilitlenmelidir? Kilit çeşitleri ve doğru kilitleme yöntemleri

Bsikletiniz için ne tür kilit kullanıyorsunuz?

• Toplam katılım
    493
Yıllardır bisiklet kullanıyorum. Gidona, sele borusuna taktığım kilidi sele rayına takmak daha geçen hafta aklıma geldi. Böyle takan var mı? Siz de şu an aydınlanma yaşadınız mı? Aydınlanma yaşayanınız varsa beğenin de sayımızı bilelim :D.

Scudo
IMG_20210327_121943~2.jpg
Demirde kalan boynu bükük kilidi görünce kadro, tekerlekler artı suluğu bile kilitledim. 😁

@Murat B. Kilidin vasatın altında olduğunu biliyorum lakin kısa süreli bırakmış olmak içimi bir nebze rahatlatıyor. O kısacık sürede çalınırsa da... 👿

Taşınabilir hiç bir bisiklet kilidinin fiyatı ne olursa olsun en ufak bir koruma sağlayacağını düşünmüyorum.
Çalınmayan bisikletler,kilidin başarısından değil,hırsızın başarısızlığı ya da ısrar etmemesinden çalınmamıştır.
Kaldı ki her yeri basit bir alyan veya tornavidayla 2 dakikada sökülebilen bisiklet gibi bir taşıtı hırsızdan nasıl koruyacağımız da meçhul bir konu.

Her tarafı kapalı ve güvenlikli sitede bile motosikletimi defalarca çalmaya çalıştılar. En pahalı zincir ve halatları bile kestiler,hatta ön tekerlekte disk kilidi olduğu için tekerleği kaykaya bindirip çalmayı denemişlerdi de disk kilidi içten gizli pimli olduğu için kesememişlerdi. (Sürüklemeye çalıştıkları da 230 kg.ağırlığında 4 silindirli külçe gibi bir Suzuki motosiklet ,150 kg.lık scooter falan değil.)
Buna rağmen kilidi kullanılamayacak hale de sokmuşlardı.
Apartmanın altındaki kilitli kalorifer odasına sokmadan önce motosikletime 7 adet kilit ve güvenlik önlemi takıyordum.

Serleştirilmiş çelik ve döküm gibi malzemeyi kesmeyi kafaya koyan hırsızların serçe parmağı kalınlığında halat veya U kilitleri kesemeyeceğini düşünmek istiyorsanız siz bilirsiniz tabii ancak nacizane tavsiyem,bisikleti kullandığınızda gözünüzün önünden ayırmayın, eve getirdiğinizde de evin içine sokun.

Bu arada hırsız denen yaratıkların vizyonu hakkında bir örnek vereyim size;
Arkadaşımın oturduğu apartmanın otoparkında park halindeki Porsche marka bir aracın tanesi 17 bin lira olan 2 adet farını söküp çalmış herifler.
Bisiklete ne yapacaklarının takdirini sizlere bırakıyorum.

Selamlar,

Önerebileceğiniz bir U kilit bulunmakta mıdır?

Teşekkürler.

Kilitlerin tamamına yakını size U dönüşü yaptıracak kadar güvensizdir.
Lütfen bisikletinizi hiç bir kilide güvenip sizden uzak bir yere bırakmayınız..

Ana hedefimde eve çıkartmak bulunuyor. Ama merkezi yerlerde işimi halletmek adına kısa süreli bırakmak için hangisini önerirsiniz diye sorsam sanırım daha doğru olacak.

Abus markanın ürünleri içinde kırılması zaman alanlar var ama etiketleri de yüksek...

İşini bilen bir hırsızın öyle keskiye filan ihtiyacı yoktur. Alyan seti ve küçük bir kurbağacık anahtar ile bütün bisikleti parça parça söker :D

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Selamlar,

Teşekkürler.
Ben bunu kullanıyorum. Yalnız güvenilirliğini test edebileceğim bir olay yaşamadım. Umarım ciddi bir teste de gerek kalmaz.
(link)

Yale Maksimum Güvenlikli Kablolu U Bisiklet Kilidi - YUL3C/14/230/1 (link)
Bunu kullanıyorum, güvenliğini test etme durumu olmadı (inşallah olmaz). Sele borusuna bağlama aparatı da vardı sanırım. Biraz ağır olduğunu hatırlatayım.

• Beğen
Tepkiler: krank ve Daunterm
Yale Maksimum Güvenlikli Kablolu U Bisiklet Kilidi - YUL3C/14/230/1 (link)
Bunu kullanıyorum, güvenliğini test etme durumu olmadı (inşallah olmaz). Sele borusuna bağlama aparatı da vardı sanırım. Biraz ağır olduğunu hatırlatayım.

Peki bu halatın kesilmesi çok mu zor? Ya da bi seviyesi, göstergesi falan var mı?

Selamlar,

Teşekkürler.
Bende U-kilit olarak Abus Granit 640 var, memnunum.

U-kilit alırken en kritik noktalardan birisi uygun boyda kilit almak; olması gerekenden küçük alırsanız kitleyemezsiniz, büyük alırsanız da güvenlik zaafiyeti olur. Bisiklet kilitlendiği zaman U-kilidin içi mümkün olduğunca dolu olmalı; fazla boşluk kalırsa, içine levye veya kriko benzeri bir alet sokarak kırılması mümkün olabiliyor.

Onun dışında Abus veya Kryptonite gibi güvenilir firmaları tercih etmenizi ya da ART veya Sold Secure gibi bağımsız test yapan kurumların verdikleri derecelere bakmanızı tavsiye ederim.

Son olarak da, U-kilidin nasıl taşınacağı da önemli; sürekli çanta taşıyan biri değilseniz, taşıyıcısı ile beraber gelen modelleri tercih edin.

Otoparkta bırakıyorum emniyetin sıkıysa çalsınlar :komik:
Ona çok da güvenmeyin, kurusıkı tabanca ile emniyet müdürünü lojmana kadar kovalayan var memlekette:
(link)

Peki bu halatın kesilmesi çok mu zor? Ya da bi seviyesi, göstergesi falan var mı?
Halatın kesilmesi oldukça kolay, iyi bir u-kilidin kesilmesi için elektrikli alet veya taşıması çok zor olan boyda demir makası gerekiyor.

Bende U-kilit olarak Abus Granit 640 var, memnunum.

U-kilit alırken en kritik noktalardan birisi uygun boyda kilit almak; olması gerekenden küçük alırsanız kitleyemezsiniz, büyük alırsanız da güvenlik zaafiyeti olur. Bisiklet kilitlendiği zaman U-kilidin içi mümkün olduğunca dolu olmalı; fazla boşluk kalırsa, içine levye veya kriko benzeri bir alet sokarak kırılması mümkün olabiliyor.

Onun dışında Abus veya Kryptonite gibi güvenilir firmaları tercih etmenizi ya da ART veya Sold Secure gibi bağımsız test yapan kurumların verdikleri derecelere bakmanızı tavsiye ederim.

Son olarak da, U-kilidin nasıl taşınacağı da önemli; sürekli çanta taşıyan biri değilseniz, taşıyıcısı ile beraber gelen modelleri tercih edin.

Ona çok da güvenmeyin, kurusıkı tabanca ile emniyet müdürünü lojmana kadar kovalayan var memlekette:
(link)

Halatın kesilmesi oldukça kolay, iyi bir u-kilidin kesilmesi için elektrikli alet veya taşıması çok zor olan boyda demir makası gerekiyor.

O halde direk, boru vs. gibi kadro ile birlikte U kilidin içinde kalabilecek bir konum olmadıkça çok bi avantajı yok. Doğru mu?

O halde direk, boru vs. gibi kadro ile birlikte U kilidin içinde kalabilecek bir konum olmadıkça çok bi avantajı yok. Doğru mu?
Sorunuzu anlamadım... Neye göre avantajı yok? Ne bakımdan avantajı yok?

U-kilitlerin en önemli avantajları, aynı sağlamlıktaki diğer tür kilitlerden çok daha hafif olmaları.

Geri