Scudo Sports

Bisiklet önerileri

@Bordo ahahha kendini derslere vermek ve keyif aldığın şeyleri ertelemek konusunda hiç iyi değilim gerçekten :) biriktirdiğim para şimdilik bu ve hoşuma giden şey için harcayacağım. Kadroları değişik oluyor ifadesini biraz açabilir misin? Gözüme güzel gözükmesi harici birkaç detay olduğu kanısındayım, forum sağ olsun öğreniyorum✌ Dönütün için teşekkür ederim.

Scudo
Yardımcı olacak kimse yok sanırım

@Acemibisikltci
Kadın modellerin kadroları aşağıda eğik meğik. Bunu sadece etekle elbiseyle rahat binsinler insinler diye ve zariflik katsın diye yapıyorlar. Prof. kadın yarışçılar normal kadro kullanıyor. Etekle kullanmicaksan inmek ve binmekte biraz zorlanmaktan bir şey olmaz diyorsan normal(erkek) piskileti al. Performansın az da olsa artar ve satarken zorlanmazsın. Ama ben cool görünmek istiyorum bu piskilet bana hitap ediyor diyorsan lady alabilirsin. Tour de France'a katılıcaz sanki 30-40 saniye zaman kaybından bir şey olmaz al gitsin bee :aglyrmngaa:

@MEMATi daytonayı kullanmadım ama grisini yakından gördüm..Yeni montaj yapıyorlardı..Bayıldım şekline, şeytan dürtmedi değil..😁..Kadrosu tipik carraro kalitesi..Özelliklerde fena değil..Ben çok beğendim..
@Acemibisikltci Bence çelik almayın..2 de çanta koysanız olur 20 kg (matara bile dolu 1 kg)...Aluminyum alın bence..Sıfır olmasada ikinci el bulursunuz...

Son düzenleme:
Selamlar. Okula gidip gelirken kullanacağım bir bisiklet almayı düşünüyorum. Günde 30-35 km süreceğim yani. Kron tx 100 modeli uygun gibi geldi bana. Bu bisiklet uygun mudur veya bana önerebileceğiniz bir bisiklet var mı

@Bordo bu bütçeyle sıfır alamazsın diyerek kafamı açtın kardeşim ikinci el carraro suportive 224 aldım😂
@HakanAydn dediğiniz gibi yaptım alüminyum kadro olmasına dikkat ettim çok teşekkür ederim✌

Bu başlığa sıfır kron fikriyle girdim ikinci el carraro alarak çıktım. Teşekkürler emeği geçen herkese :D

@Acemibisikltci
Hayırlı olsun ben ilk piskiletimi alırken 2 ay kafayı yedim düşündüm taşındım. Sen ne ara alü olması için arastırdın da 2. el buldun da görüştün de aldın da buraya yazdın da. Kadro boyunu unutmadın inş.

@Acemibisikltci Sen bendende hızlı çıktın..😁..Hayırlı olsun...Hangi modeli Carraro'nun?

Evet carraro kullanıcıları yorum ları bekliyorum.

Arada 200 tl fark var 730 daha pahalı. fikirlere açığım

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    73,2 KB · Okunma: 54
@MEMATi
Daytona'nın vites takımı deore, diğerinin altus. 3 kademe daha iyi deore. 200 tlye ciddi fark var düşünmeden Daytona diyorum.

@Bordo teşekkürler sağol

• Beğen
Tepkiler: Bordo
@MEMATi Ben maşası, selesi, lastiği için yani kısaca parça kalitesi için BIG diyorum. Altus kötü değil.
Edit: Parçaları değiştiririm derseniz grupset yükseltmek daha maliyetli olduğu için Deore'li DAYTONA'ya maşa, lastik, sele vs. alınması daha mantıklı. Fakat orjinal devam edecekseniz parça kalitesi önemli olduğu için BIG.

Arkadaslar merhaba. Sizden bir oneri isteyecegim.
Şuanda salcano hector modeli bir dag bisikletim var. Amortisorlu ve disk frenli bir model. Neredeyse haftada 4 5 gun ise bisikletle gidiyorum. Gidis gelis maksimum 15km. Yokuslarda biraz zorlaniyorum. Bu nedenle bugun 22 34 44 aynakol ve arkaya da 14 34 megarange taktim.
Ilerleyen zamanlarda baska bir bisiklet almam gerekiyor. Ben 24 veya 27 vitesli bir bisiklet istiyorum. Mumkunse hafif olmasi tercihim. Kadro boyundan cok anlamiyorum. 180 e 80 kilo yum. Salcano bisiklet bana tam uyuyor. Yokuslarda cok fazla yormayacak, gerektiginde 40km yol yapabilecek amortisorsuz bir model onerebilir misiniz? Bir de camurluk olmasi sart. 3,000 tlye kadar cikabilirim.
Internetten baktim carraro modeller sanki populer gibi. Sehir bisikleti ve yol bisikleti modelleri arasinda kaldim. Bir de v fren kullanissis gibi duruyo ama bana herkes ekonomik oldugu icin onu oneriyor. Ben hic v fren kullanmadim.

Dosyalar

• IMG_20200809_174717.jpg
    IMG_20200809_174717.jpg
    2,2 MB · Okunma: 18
  • IMG_20200608_191618.jpg
    IMG_20200608_191618.jpg
    1,5 MB · Okunma: 18
Arkadaslar merhaba. Sizden bir oneri isteyecegim.
Şuanda salcano hector modeli bir dag bisikletim var. Amortisorlu ve disk frenli bir model. Neredeyse haftada 4 5 gun ise bisikletle gidiyorum. Gidis gelis maksimum 15km. Yokuslarda biraz zorlaniyorum. Bu nedenle bugun 22 34 44 aynakol ve arkaya da 14 34 megarange taktim.
Ilerleyen zamanlarda baska bir bisiklet almam gerekiyor. Ben 24 veya 27 vitesli bir bisiklet istiyorum. Mumkunse hafif olmasi tercihim. Kadro boyundan cok anlamiyorum. 180 e 80 kilo yum. Salcano bisiklet bana tam uyuyor. Yokuslarda cok fazla yormayacak, gerektiginde 40km yol yapabilecek amortisorsuz bir model onerebilir misiniz? Bir de camurluk olmasi sart. 3,000 tlye kadar cikabilirim.
Internetten baktim carraro modeller sanki populer gibi. Sehir bisikleti ve yol bisikleti modelleri arasinda kaldim. Bir de v fren kullanissis gibi duruyo ama bana herkes ekonomik oldugu icin onu oneriyor. Ben hic v fren kullanmadim.
Şuana kadar hiç hidrolik fren kullanmadım ve eksikliğini hissetmedim. Fren ayarınız doğruysa v fren çok kullanışlı ve gerçekten ekonomik. Hibrit bisikletler size ve amacınıza uygun. Sıfır mı alacaksınız ikinci el mi? Carraro piyasada çok var ama en tutan modeli 224 ve 225 bana göre. İnternette aşırı ucuz carraro görürseniz bi düşünün, ben denk geldim kazalı vs çok vardı. Bakımsızdı vs. Kron tavsiye etmem, Salcano tasarımlarını sevmediğim için hiç kullanmadım bilgim yok.

Bütçemi en fazla 2500 TL'ye çıkarabilirim. Carraro Force 970 modeli hoşuma gitti. Almaya değer mi. Yada alternatif olarak önerebileceğiniz bir bisiklet varmı daha iyi donanımlara sahip.

force-970-092.jpg

Şuana kadar hiç hidrolik fren kullanmadım ve eksikliğini hissetmedim. Fren ayarınız doğruysa v fren çok kullanışlı ve gerçekten ekonomik. Hibrit bisikletler size ve amacınıza uygun. Sıfır mı alacaksınız ikinci el mi? Carraro piyasada çok var ama en tutan modeli 224 ve 225 bana göre. İnternette aşırı ucuz carraro görürseniz bi düşünün, ben denk geldim kazalı vs çok vardı. Bakımsızdı vs. Kron tavsiye etmem, Salcano tasarımlarını sevmediğim için hiç kullanmadım bilgim yok.
Benim frenlerim mekanik disk fren. Belki degisikli olmasi icin v frenli alabilirim. Bakimini vs ben yapmak istiyorum. Bisikletcilere guvenmiyorum fazla. Hem kazik fiyat da soyluyorlar.
Bisiklet olarak sifir tabi ki tercihim. Aldigim bisikleti cok uzun sure kullanmaya niyetim var. Muhtemelen uzerine konfor adina ufak eklemeler yapicam.

Bir de carraro sitesinde 327 modelini gordum. Bunun icin ne soyleyebilirsiniz. Iyi bir model midir?

@MEMATi Ben maşası, selesi, lastiği için yani kısaca parça kalitesi için BIG diyorum. Altus kötü değil.
Edit: Parçaları değiştiririm derseniz grupset yükseltmek daha maliyetli olduğu için Deore'li DAYTONA'ya maşa, lastik, sele vs. alınması daha mantıklı. Fakat orjinal devam edecekseniz parça kalitesi önemli olduğu için BIG.

çok kafam karışık hacım ya amatörüm parça güncellemesi yapmayı düşünmüyorum..

Carraro Daytona 930 ile Daytona 2730 arasında yaklaşık 400 liralık bir fark var. Buna farka değer mi sizce? Hangisi tercih edilmeli? Ayrıca Mosso Black Edition bu iki bisiklet ile kıyaslanabilir mi?

Kron tx150 28, v fren ve mosso legarda 2021 MSM v arasında kaldım.

Bu iki bisikletten hangisini önerebilirsiniz ? Teknik özelliklerde hangisi daha iyi sizce? Ya da aynı segmette başka önerebileceğiniz bisiklet var mı ?

Geri