Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Herkese selamlar. Bir arkadaşım için bisiklet bakıyoruz. Çok uzun km yapacağını şimdilik düşünmüyor. Daha çok günlük keyif turları gibi. Çoğunlukla asfaltta kullanacağını söyledi, sadece ara sıra mecburiyetten toprak yol olabilir, köy yolu vb. gibi. Yani öyle çok engebeli, arazi için kullanmayacak. Bütçesi maksimum 3.000 civarında ama biraz daha uygun olursa da hayır demez. Önereceğiniz modeller nelerdir acaba?

Scudo
@AlicanKaradaş anladim kadarıyla sehir içi ağırlıklı olacak carraro sportive modellerine bakmanızı tavsiye ederim özelliklede 225 modeline bakın sevilen bir model alan ve kullanan kişilerin çoğu memnun

herkese merhaba arkadaşlar kendime yeni bir bisiklet almak istiyorum, arada kaldım size danışmak istedim. mosso legarda dolu bir 2018 model var takip ettiğim 2.el gayet temiz. üstünde ayreten sr suntour fork sf12 nrx e rl r elite gidondan kitlemeli maşa var. bir de yine temiz bir model mosso wildfire. tabiki legarda daha mantıklı ama daha önce şehir bisikleti daha doğrusu mtb'den başka bisiklet kullanmadığım için arada kaldım. aktif kullanıyor kaldırım falan çıkıyorum bisikletle. şehir bisikleti bu şekil bir kullanıma dayanır mı yoksa mtb mi tercih etmeliyim? legarda 1600 wildfire 1500 bu arada. nacizane görüşlerinizi bekliyorum iyi forumlar.

Arkadaşlar, iyi forumlar. Konu açamadığım için buradan yazıyorum. 2016 senesinde aldığım 2015 model Salcano NG650 V-Fren modeli bisikletimi aldığım yıldan beri kesintisiz kullanıyorum. Artık gerçekten de bisikleti yükseltmem gerektiğini hem parçaların eskimesinden hem de artık bana yeterli gelmemesinden anlayabiliyorum. Boyum o zamanlar 1.60 civarları tabi, şimdi 180 boyundayım ve boy olarak da yetersiz geliyor, ne kadar gidon spacer'ı vs. de kullansam biraz daha büyük bir bisiklete geçme zamanım geldi sanırım. Bu konuda sizden yardım istiyorum 6 ay 1 sene içerisinde yeni bir bisiklet alacağım bütçem 2.000-3.000₺ arasında. Kendi incelemelerimle Kron XC-150, Mosso Wildfire gibi modelleri gözüme kestirdim. Ama bu konuda pek bi bilgim olmadığı için size danışıyorum. Vites takımı olsun, yürüyen aksam olsun işin gerçeği yükseltmek istiyorum setleri. Bu konuda önerilerinize açığım merak eden olursa diye o bisikletimin özellikleri:

• TİPİ
  • 26" MTB
  • KADRO
  • Hydroformed tubes alüminyum kadro
  • MAŞA
  • Zoom 26" alüminyum taçlı amortisörlü maşa
  • ARKA VİTES
  • Shimano RD-TX35 Tourney 21 vites
  • KADRO ÖLÇÜLERİ
  • -
  • ORTA GÖBEK
  • Chin Haur CH-51 kaset
  • AYNA VE KOL
  • Sr Suntour XR172 42t/32t/22t krank takımı
  • FREN TAKIMI
  • Shimano M355 hidrolik disk fren sistemi
  • VİTES KOLU
  • Shimano SL-M310
  • RUBLE
  • Shimano MF-TZ21 Tourney 28t/14t ruble
  • ÖN DEĞİŞTİRİCİ
  • Shimano TZ30 ön değiştirici
  • GİDON
  • -
  • BOĞAZ
  • Zoom TDS-C41 alüminyum boğaz
  • SELE BORUSU
  • Zoom C208 alüminyum sele borusu
  • SELE
  • Salcano logolu jel takviyeli sele
  • FURÇ TAKIMI
  • Chin Haur CH-281TBW
  • TEKER SETİ
  • Salcano RACING XCM 2.20 lastik
  • JANT SETİ
  • Salcano XPRO HT02 8x4h özel örüm jant seti
  • AĞIRLIK
  • 13,91KG
Şimdiden önerileriniz için çok teşekkürler.
Dipnot: 2.ele pek sıcak bakamıyorum bisikletten anlamadığım için ancak 2.elde de bakabileceğim bütçeme uygun modellerden bahsederseniz göz atabilirim, teşekkürler.

Merhaba aranıza yeni katıldım. Salcano city wind alfine 11 ile Carraro sportive belt arasında kalıp Salcano’yu tercih ettim umarım yanlış yapmamışımdır,hâlâ kararsızım :)
Merhaba aranıza yeni katıldım. Salcano city wind alfine 11 ile Carraro sportive belt arasında kalıp Salcano’yu tercih umarım yanlış yapmamışımdır hâlâ kararsızım :)

Selam 6 yıldır ankara eymirde bisiklet biniyorum, 50 yaşındayım, ayda yaklaşık 1000 km yapıyorum, bisikletim eski bir bianchi espirit, şehir bisikleti yaklaşık 18-19 kg.

Bir çok kere bisikletim arka ve ön göbekten arıza yaptı ve sonunda rulmanlı göbek buldum ve 2000 km dir bisikletim hiç arıza yapmadı.

Tamiri zaman aldığından ve ikinci bir bisikletim olmasını istediğimden bir bisiklet daha almak istiyorum. Dediğim gibi eymir gölünün etrafında bineceğim. Yani asfalt yol ve çok fazla yokuş yok, yaklaşık 11 km içerisinde 90 m yükselip iniyoruz. (Adidas running uygulamasının söylediğine göre)

Yerler bazen ıslak olduğundan çamurluklu bisiklet almak istiyorum. Daha hızlı gidebilmek yada bir yere varmak gibi bir amacım olmadığından (ister 4 tur ister 6 tur biniyorum) bu tarz bir kullanım için şehir bisikletinin uygun olacağını düşünüyorum.

Araştırmalarımda;

Mosso URBAN M ALFINE
Mosso LEGARDA 2024 CT MSM V
Carraro sportive 327-224

Carraro elite 806-704

Modellerinin uygun olabileceğini gördüm

Okuduğum kadarıyla da bu bisikletlerin yaklaşık aynı kalitede olduğu söyleniyor.

Yada Cube Giant gibi kadroları daha kaliteli (yada parçaları) olan markaları mı tercih etmeliyim. (Elbette daha fazla para verilip iyi markalar tercih edilmeli ama bindiğim güzergah işimi görmesi açısından gereksiz özelliklere gereksiz para vermek istemiyorum, yani hidrolik fren hiçbir işime yaramayacak, yada amortisörlü bir bisiklet gereksiz ağırlık yaratacak)

Sağlamlık, olabildiğince az sorun çıkarması, daha kefili sürüş önceliğim olmuş oluyor

Bu konuda bisiklet tavsiyelerinizi almak isterim. Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim
Ben de genel olarak Eymir’de bisiklet sürüyorum. Mevcutta Cube Attain yol bisikletim var. Buna geçmeden önce Giant Escape şehir bisikleti kullanıyordum. Yol bisikletinden aldığım keyif çok daha fazla. İlla ithal markalara fazla para vermeye gerek yok belirlediğiniz markaların yol bisikletlerinin girişe yakın seviyeleri de işinizi rahatlıkla görür düşüncesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: meleagros
Arkadaşlar Merhaba Konu Açamadığım için burdan yazıyorum Dirt jump bisikletimde her harekete alıştım bunnyhop tek teker manual fln artık merdivenden bunny le atlıyabileceğim bir bisiklet arıyorum decathlonda gezerken st 540 diye bisiklet gördüm hoşuma gitti ama orta amortisörü yoktu hangi bisiklet önerirsiniz. fiyat önemli değil bisiklete göre alacağım

Merhaba. Ben bisiklete yeni başlayan biriyim. Şehir içinde gezi amaçlı belki bazen ormanlık patika yollarda kullanmak üzere 1500tl - 2000tl arasında iki model arasında kaldım. Kron TXTX100 ve Carraro Sportive 321 bu iki model arasında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Boy: 197 - Kilo:105 Uygun gördüğünüz başka marka model önerisi de olabilir. Şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
Ben Antalyadan-Manvgata (80 km) her hafta 1 kere git-gel yapıcam bisikletle onun dışında şehir içinde ve uzakyerlere giderken de kullancağım bulduğum bisiklet modelleri şunlar.
İnternetten bulduklarım;
Kron Rc 1000 2610tl
Salcano XRS077 1800tl
Salcano XRS066 2200tl
Bisan TRX 8500 2970 tl
Sedona 610 2560 tl
Mosso GVL270 Claris 2879

Mağazadan gözle gördüğüm modeller;
Bisan Rx9200 3000 tl
Umut İmprezza 2000 tl
Carraro race 011 2500 tl
Mosso cavelier aero 3800 tl.

Sizce bunların hangisini seçmeliyim bu bisikletçiden mi almalıyım yoksa internette görüğüm modeller gibi modeller için internetten veya başka bir bisikletiden mi almalıyım yoksa sizin öneriniz veya şuradan almalısın dediğiniz biryer var mı?

@İsmetCanpolat 9200 doğru seçim “fiyat performans” bisikletçiden almanız sizin faydanıza bakımı kurulumu onlar tarafından yapılacağı için rahat edersiniz.

@safex 9200 ün görünümünü pek beğenmedim ama o var.Ve o parayıda pek vermek istemiyorum.Mossonun görünümünü beğendim ama o da çok pahalıydı.Sizin 2500 ü geçmiyecek öneriniz varmı.Aero olması tercihim.

@İsmetCanpolat yol bisikletlerinde elle tutulur bir şey alacaksanız 2500 yetersiz. şu anda bildiğim kadarıyla en iyi seçenekler (fiyat olarak) RX 9200 ve Carraro 022 var

@safex mossoyu neden tavsiye etmediniz? hem aero hem görünümü güzel bisanla kıyasladığımızda sizce hangisi daha uzun ömürlü componentleri daha kaliteli vs.

@İsmetCanpolat Mesajımda da belirttiğim gibi “Fiyat-Performans” Mosso da iyidir fakat ağırlık vs Bisan ön planda.

Arkadaşlar iyi forumlar tavsiyelerinize ihtiyacım var min 3000 Max 5000 liralık mtb bisiklet önerileriniz nelerdir yardımcı olursanız sevinirim

selamlar, yakın zamanda katlanabilir bir bisiklet alacağım daha önce katlanır hiç kullanmadım ve marka/model konusunda tam olarak emin olamadım. gönül isterdi bir dahon alabilseydik amma nerde bizde o bütçe :) beni üzmeyecek, yarı yolda bırakmayacak, sağlam ve güvenilir bir katlanabilir arayışındayım. genel olarak şehir içinde fazla yokuş olmayan bölgelerde akşam ve hafta sonu gezileri için kullanacağım. bütçem 2500 TL'ye kadar. benim beğendiğim alttaki modellerden genel olarak artıları ve eksileri ile hangilerini önerebilirsiniz? yahut sizin "şuna da bir bak" dediğiniz modeller var mıdır?

Kron - FD2100 ya da FD3000
Mosso - 20 Marine 21
Carraro - 121D

Son düzenleme:
2000TL civarında genel olarak asfaltta süreceğim, ara sıra toprak yola girme ihtimalim bulunduğu bir bisiklet arıyorum. Şu an Mosso Legarda 2021 MSM H var aklımda, buna alternatif önerileriniz var mı?

@quallyst carraro sportive 225 Modeline bakabilirsiniz. Tabi aşırı bozuk araziye gelmez

@ErzincanLee Merhaba, ben de bisiklet bakıyorum ve iki model arasında kalmıştım kron tx100 ve carraro sportive 321. Sizin 225 modelini görünce arasında önemli bir fark var mı 321 ile?

Geri