Scudo Sports

Bisiklet önerileri

5 ile 6000 TL arası çoğunlukta soğuk asfaltta süreceğim bisiklet öneriniz var mı?Şu an MTB kullanıyorum.Ghost se1000 modeli 5 yıldır bende.Yol ya da gravel öneri günlük 50 -100 km arası kullanacağım .Hem hız hem performansa yönelik

Scudo
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Giriş seviyesi bir şehir bisikleti almak istiyorum. Asfalt ve patika yollarda kullanacağım.
Biraz araştırdım ve "LEGARDA 2021 MDM V" modeline karar verdim. Ancak satın alabileceğim bir yer bulamadım Ankara'da, tükenmiş bayilerde.
Bu modeli bulabileceğim bir yer var mı?
Bu seviyede alternatif marka/model önerileriniz ne olur?
Fren ve vites seti Altus olsun istiyorum (ön için tourney olabilir). Bütçe olarak da 2000 lirayı geçmek istemiyorum.

Bir diğer sorum ise kadro boyu hakkında. Boyum 168, iç bacak ölçüm 72. Baktığım kadarıyla kadro boyu 44-46 cm uygun çıkıyor.
İkinci el bisiklet de bakıyorum, kadro boyu olarak 40-42 cm veya 48 cm tercih etmem uygun olur mu?

Teşekkürler.

@rognam Daha almadım, bir kaç tane ikinci el buldum mosso, onlara gidip bakacağım hafta sonu.

• Beğen
Tepkiler: rognam
ARKADAŞLAR 1500 TL CİVARINDA ASFALT VE PATİKA YOLLARDA SÜRECEĞİM BİSİKLET ARIYORUM BOYUM 1.80 ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER
@iertemcoz hocam aldın mı

Merhabalar herkese, ben bir katlanır bisiklet satın almak istiyorum. Şehir içinde günlük kullanımda ihtiyaçlarımı karşılayabilecek sağlam bir bisiklet arayışındayım, bütçem 2500 Lira.

Şu ana kadar sadece bir adet Carraro Flexi 106 görme şansım oldu bayiide, o yüzden katlanır bisikletler hakkında çok fazla bir bilgim yok, bu yüzden sizin bilgilerinizden yararlanmak istedim.

Şimdiden cevap veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, iyi forumlar!

Merhaba, Günlük 10-15 km yol yapacağım, okula gidip gelmek için bisiklet arıyorum. Öğrenciyim. Trazano diye bir marka gördüm Kron bayisinde. Kron'un Avrupa'daki markası dedi satıcı. Trazano Evo 29 Er diye modeli var, Kron Tx100'e benziyor. Hidrolik frenli(öyle diyor ama inanamadım), kilitli maşalı 1750 TL dedi. Mosso LEGARDA 2024 CT MSM H modeli de çok hoşuma gitti. Yardımcı olur musunuz?
Merhaba, Günlük 10-15 km yol yapacağım, okula gidip gelmek için bisiklet arıyorum. Öğrenciyim. Trazano diye bir marka gördüm Kron bayisinde. Kron'un Avrupa'daki markası dedi satıcı. Trazano Evo 29 Er diye modeli var, Kron Tx100'e benziyor. Hidrolik frenli(öyle diyor ama inanamadım), kilitli maşalı 1750 TL dedi. Mosso LEGARDA 2024 CT MSM H modeli de çok hoşuma gitti. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Merhabalar, eşim için elektrikli katlanır bisiklet almak istiyorum. Forumu inceledim genelde Alba tavsiye ediliyor ama bulunduğum şehirde yok maalesef. Phantom Vogue marka bişey buldum, tipi herşeyi hoşuma gitti, bir tek el gazı yok, bu markayı bilen var mı, tavsiye eder misiniz?

@iertemcoz Fiyata baktığınız zaman zaten aradaki farkıda anlayacaksınız carraro modellerini aşağıda ki resimlerde kıyaslandığında
1-) 321 düz maşa 225 ise kilitli maşa kilitli maşa size bozuk yollarda konfor sağlar
2-) vites sistemi 321 toplama iken 225 settir buda daha tutarlı bir vites sistemi imkanı sağlar size set halinde olması
3-) Vites modeli 321 de düşük model iken 225 modelinde 321 modelindeki modele göre daha iyi
4-)Krank takımı 321 de yan sanayi 225 shimano kullanılmış
5-) fren sistemi 321 de v fren ve yine markasiz ama 225 te shimano hidrolik fren daha kaliteli

Velhasıl kelam 225 açık ara önde bir model. Varsa eksik affola ustalar tamamlar artık Screenshot_20200919-145341.pngScreenshot_20200919-145427.pngScreenshot_20200919-145436.png

Merhaba, aranıza yeni katıldım. Giriş seviyesi bir şehir bisikleti almak istiyorum. Asfalt ve patika yollarda kullanacağım.
Biraz araştırdım ve "LEGARDA 2021 MDM V" modeline karar verdim. Ancak satın alabileceğim bir yer bulamadım Ankara'da, tükenmiş bayilerde.
Bu modeli bulabileceğim bir yer var mı?
Bu seviyede alternatif marka/model önerileriniz ne olur?
Fren ve vites seti Altus olsun istiyorum (ön için tourney olabilir). Bütçe olarak da 2000 lirayı geçmek istemiyorum.

Bir diğer sorum ise kadro boyu hakkında. Boyum 168, iç bacak ölçüm 72. Baktığım kadarıyla kadro boyu 44-46 cm uygun çıkıyor.
İkinci el bisiklet de bakıyorum, kadro boyu olarak 40-42 cm veya 48 cm tercih etmem uygun olur mu?

Teşekkürler.

Merhaba tekrar, ikinci el arayışımdan vazgeçtim ve bayiye gidip deneyerek Giant Escape 3 almış bulunmaktayım.

Geotech Fold-Up 26D Pro arkadaşlar bu modelin parçalarına bakabilirmisiniz çok rica etsem parasına değer kalitede parçalarmı

@kozkir
hayırlı olsun
hocam nerden aldınız kararınızı hangi kriterler değiştirdi
ben de mosso ile aldığınız bisiklet arasında kaldım da o yüzden soruyorum
kullandıysanız nasıl buldunuz bisikleti

@meleagros
Ankara içinde içime sinen ve bana uygun kadro boyunda bulamadığım için sıfır almaya karar verdim.
Öner Bisiklet'ten aldım.
Ön aktarıcı biraz ayar istiyor, geçişler sıkıntılı biraz ama genel olarak memnunum.

Arkadaşlar 1500 1700 bantlarında yeni başlayan ben için dağ bisikleti olarak ne önerirsiniz

Değerli bisikletseverler herkese iyi günler dilerim , Ben de yol bisikletine geçmeye karar verdim bu açıdan bütçeme uygun(3000-4000) araştırmaya başladığımda 3 marka model arasında kaldım fiyatları hemen hemen aynı şu anda hepsi sora setli

1-Carraro 042 race: Scwalbe lugano lastikleri olması artı ,ağırlığı 11 kg diğerlerine göre ağır
2-Bisan rx 9300:Carbon maşası ve 10 kg ağırlığı ile dikkatimi çekti
3-Mosso cavalier 700 sora: ağırlığı ideal ,kablolar bisan gibi kadrodan geçiyor
Lastik, jant ve karbon maşanın etkisi hakkında değerlendirecek bilgim yok maalesef Kısaca bu modeller arasında artıları ve eksileriyle değerlendirme yapacak bisiklet kullanıcısı dostlarımın yorumlarını bekliyorum.Nihayetinde Hangi bisikleti almalıyım sırf karbon maşa almaya değer mi?
şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

Dosyalar

• bisiklet karşılaştırma.png
    bisiklet karşılaştırma.png
    118,4 KB · Okunma: 18
Merhaba, bisiklete yeni başlayan birisi olarak, başlangıç için sadece şehirde ve hafif bozuk yollarda kullanmak üzere Bisan Trx 8100 (1700TL) hakkında yorumlarınızı rica edebilir miyim? O paraya bunu alsan daha iyi olur dediğiniz başka öneriniz varsa o da olur

Son düzenleme:
Merhabalar arkadaşlar öncelikle çok aktif bir bisiklet kullanıcısıyım yani bisikletten anlıyorum ama ben de herkes gibi tecerrüd içinde kaldım bütçem max 3500 tl sehir icinde ufak urban yapabileceğim bir mtb arıyorum ben rockrider st 520, rockrider 540 ve 2015 model ama sıfır bir sedona 820 borla arasında kaldım hepsinin kendine göre eksikleri var en önemli soru 2015 model ama sıfır bir bisiklet alınır mı ?

Merhabalar, istediğim bir bisiklet var ama henüz kendisini görmüş duymuş değilim 🙂
Fitness olacak (alın borusu çok uzun olmayacak) (düz maşa) 27.5 jant olacak, 35 mm lastik takabileceğim.
Böyle bir model varsa söyleyebilir misiniz? Yakın bir bisiklet bulup değişiklikte yapabilirim üzerinde.

@hiperaktif
Merhabalar arkadaşlar öncelikle çok aktif bir bisiklet kullanıcısıyım yani bisikletten anlıyorum ama ben de herkes gibi tecerrüd içinde kaldım bütçem max 3500 tl sehir icinde ufak urban yapabileceğim bir mtb arıyorum ben rockrider st 520, rockrider 540 ve 2015 model ama sıfır bir sedona 820 borla arasında kaldım hepsinin kendine göre eksikleri var en önemli soru 2015 model ama sıfır bir bisiklet alınır mı ?

Arkadaş şu kelimeleri doğru dürüst kullanın lütfen. Bilmiyorsanız hiç kullanmayın. Tecerrüd nedir ?
Tereddüt yerine tecerrüd demişsiniz.
Tecerrüd= Çıplak olma hali

Geri