Forumda yeniyim. Danışmak istediğim bir kaç konu var. Yardımlarınız için peşinen teşekkürler.
Kilom 110. Evime yakın bir yerde göreve başlamam sebebiyle işe bisikletle gidip biraz kilo yakmak istiyorum. Eski evimin bodrumunda en az 10 yıldır elimi sürmediğim, zamanında bir zincir marketten sırf ucuz diye aldığım bir dağ bisikleti beklemekte. Yine marketlerde 380-450 gibi fiyatlara 21 vites dağ bisikletleri mevcut. Sizin fikrinize başvurmak istediğim konu şu: Eski bisiklet aşırı neme filan maruz kalmadığı için tek parça durumda.
Kullandığım dönemlerde alımdan sonra ayarları yapılmadığı için vitesin rahat geçmediğini/geçirdiğim viteste durmadığını hatırlıyorum. Lastiklerin de lastiklikten çıktığını tahmin edersiniz. Maymun iştahlı biri olarak hevesimden kısa zamanda vazgeçmem de hayli olası. Benim derdim en azından idare ettiği süre içinde bisikleti kullanmak, sonraki duruma göre -ihtiyaç dahilinde- fazla uçuk kaçmamak kaydıyla yeni bir bisiklete terfi etmek. Sizce 1- bu bisiklet en azından bir süre beni taşır mı? (kilom son bindiğimden bu yana hayli arttı. 80-90 bandından bu noktaya geldim.) 2- bu bisikleti tekrar binilebilir duruma getirmek için harcayacağım para yukarıda bahsettiğim gibi yeni bir bisiklet için istenene yakın/onun üzerinde tutar mı? yani hiç uğraşmadan doğrudan o sınıf yeni bir bisiklet mi almalıyım? 3- yeni bile olsa bu sınıf bir bisiklet beni üç gün içinde yarı yolda bırakır mı? yani "parana yazık, git 300-500 daha fazla ver, yoksa demirlerden biri bir tarafını hayli acıtabilir" mi diyorsunuz? (araç arkası kit aldım. aklımda ara sıra dağ bayır gezmelerine çıkmak da var. hafta sonu tatili vb. gibi fırsatlardan istifade gidebilecek bir hayli yerim var.) 4- Ankara Eryaman/Etimesgut/Sincan bölgelerinde bakım için başvurabileceğim uygun bir usta tavsiyeniz var mı?
Tekrar teşekkür ederim, saygılar.