Herkese Merhaba,
Öncelikle böyle seviyeli forumlarda yer almak ve birbirine yardımcı olmaya çalışan insanların bir arada olduğunu görmek çok güzel. Herkesin yorumlarına sağlık.
43 yaşına hangi ara geldim bilmiyorum ancak bisiklet kullanmayalı uzun yıllar oldu. Çocukluk ve erkenlik yıllarımda sık kullanmakla birlikte yıllardır hep içimde yeniden bu işe girmek var.
1,77 boy ve 76 kiloyum.
Kullanım amacım zaman zaman ormanlarda ve araçların olmadığı yerlerde, hafif arazi koşullarında ve Istanbul Anadolu yakası sahilinde güvenli bir şekilde kullanmak. (Araç yollarında kullanmaya, hele de Istanbul gibi bir yerde cesaretim yok.)
İlk defa bisiklet işine giriş yapmış biri olarak düşünebilirsiniz. Önerileri incelediğimde sanırım bana uygun f/p model olarak Peugeot T12FS 28" düşünüyorum ancak kadro olarak ise 47 mi 51 mi karar veremedim.
Sizlerden ricam:
- Bu model doğru bir seçim mi olur f/p olarak? (Ayrıca Trekking/Şehir mi daha mantıklı yoksa Dağ Bisikleti mi?)
- Boy ve kiloma göre hangi kadroyu seçmeliyim?
- Suzuki Swift kullanıyorum. Eşime de aldığımız duruma göre hangi taşıyıcıyı almalıyım? (Katlanabilir ve bagaja sığabilir olması iyi olur)
- Kask ve kilit dışında başka neler almam lazım? Bunlarda da hangi marka ve modelleri tercih etmeliyim? (Muhtemelen apartmanın girişine kilitleyeceğim)
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.