Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Carraro 328 aldım arkadaşlar, bundan sonrasında ekipman kaldı artık. Yokuşlar insanı yoruyormuş bunu tecrübe etmiş oldum az da olsa :)

Çok güzel bir bisiklet, güle güle kullanın, adınıza çok sevindim 🙏

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Ses 123
Scudo
Bir kaç ay önce Alur 700 satmıştım 5500 tl'ye . STİ kollar sorunluydu vs. Değiştireceğime yeni bir bisiklet alırım diyordum . Ama olmadı . Hiç olmadı . Şimdi bakıyorum sattığım elemanı arıyorum o da başkasına satmış . Çok güzel bisikletti gerçekten. Harikaydı çok sevmiştim.

Şimdi yana yana yol bisikleti arıyorum . 56 kadro. Cuben nuroadlara bakıyorum, focus izalcolara bakıyorum. Bir sürü markaya bakıyorum.

Bilemediğim tek nokta ; elimdekinin kıymetini bilemedim.

• Üzgün
  • Beğen
Tepkiler: TafLan ve Ricochet
Merhabalar boyum 180, iç bacak boyum 82. İkinci el RC120 buldum bir tane ancak L kadro, internet sitesinde L kadroyu 182-190 arası için önermişler satın alsam bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.

1680336984182.png

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Teşekkür ederim, sırada da far almak var sonrasında çantalar :) Sizde hangi bisiklet vardı
Bende şuan aktif kullandığım giant Tcr var bende yeni aldım 💪
Merhabalar boyum 180, iç bacak boyum 82. İkinci el RC120 buldum bir tane ancak L kadro, internet sitesinde L kadroyu 182-190 arası için önermişler satın alsam bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.

302264 dosyayı görüntüle
Genelde bir beden küçük kadro tercihi daha doğru oluyor kanaatindeyim. Tablomda m bedenin sınırındasınız bu marka için. Eğer bu marka alacaksınız benim fikrim M Akın rahat edersiniz.

14/15bin bütçe ile yol bisikleti tavsiyesi bekliyorum dostlar

14/15bin bütçe ile yol bisikleti tavsiyesi bekliyorum dostlar
Benim de çok beklentim var hayattan ama en azından biraz detay veriyorum hayata, örnek 1 milyon dolar, villa yada BMW gibi. Siz de ikinci el mi sıfır mı, kadro boyu ne olacak, nasıl bir tarz olmalı gibi ufak detaylar verirseniz elbette yardımcı oluruz seve seve.

Benim de çok beklentim var hayattan ama en azından biraz detay veriyorum hayata, örnek 1 milyon dolar, villa yada BMW gibi. Siz de ikinci el mi sıfır mı, kadro boyu ne olacak, nasıl bir tarz olmalı gibi ufak detaylar verirseniz elbette yardımcı oluruz seve seve.
temiz 2. el olabilir tabiki, 52 kadro ve mümkün ise tiagra istiyorum :d bu durumda mecburen 2. el olmalı :D

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
temiz 2. el olabilir tabiki, 52 kadro ve mümkün ise tiagra istiyorum :d bu durumda mecburen 2. el olmalı :D
İkinci el Detaylı inceleme yapıp sizi bilgilendireceğim. İstanbul a yakın olmanız sizin avantajınıza olacaktır ikinci elde.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
herkese selamlar, çalınan hybrid bisikletim (mosso legarda1721) :agla: sonrası endurance yol bisikleti arıyorum. şehir içinde kullanıcam, aslında amacım triatlona başlamak için antremanlar yapmak bu yüzden önceden yol bisikleti kullanmadığımdan konforu çok gözardı etmemek. carraro race 042/052 aero modelleri hem fiyat (2. el) hem görsel olarak bana uygun olsa da şu anda aero kullanabilceğimden şüpheliyim. bu sebeple 10-12 bin tl bandında 2.el endurance yol bisikleti modellerinde tavsiyelerinizi bekliyorum. tecrübeli arkadaşlar endurance yerine diğer türleri de önerirse tavsiyelerini alabilirim.

Evet arkadaşlar uzun süren araştırma ve soruların ardından sonunda bisikletime kavuştum, yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Gerçi tekerler biraz inceymis ama kolay patlamaz herhalde.
Bir iki ufak sorum olacak; Yağmur altında kalsa bir sıkıntı olur mu, bir de gece köpeklere karşı nasıl bir tavsiye verirsiniz? Eve dönerken sanayinin içinden geçmem lazim, orada da köpekler var.
Bisikletin modeli Peugeot T17-FS

Dosyalar

• PXL_20230405_142618762.MP.jpg
    PXL_20230405_142618762.MP.jpg
    210,4 KB · Okunma: 58
Evet arkadaşlar uzun süren araştırma ve soruların ardından sonunda bisikletime kavuştum, yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Gerçi tekerler biraz inceymis ama kolay patlamaz herhalde.
Bir iki ufak sorum olacak; Yağmur altında kalsa bir sıkıntı olur mu, bir de gece köpeklere karşı nasıl bir tavsiye verirsiniz? Eve dönerken sanayinin içinden geçmem lazim, orada da köpekler var.

Yağmur altında kalsa tabi ki sıkıntı olacaktır, belki kısa vadede gözle göremezsiniz ama orta/uzun vade de size olumsuz geri dönüşü muhakkak olur. Mümkün mertebe bisikletinizi kuru muhafaza etmenizi öneririm.

Köpekler hepimiz için büyük tehlike ve risk arz ediyor maalesef. Bu konuda hepimizin kendine ait yöntemleri olduğu gibi genel kaidelerde mevcut. Köpekler algılayamadıkları cisimlere tepki veriyorlar, özellikle de dönen tekerlekler ve kasklı gözlüklü bir "İNSAN" daha da tehditkar olabiliyor onlar için. Ben şahsen köpekler ile arası çok iyi biri olsam da sürü ya da agresif bir köpek ile karşılaşır isem bisikletimden iniyorum, sert bir ses tonu ile püskürtmek için çaba harcıyorum akabinden yerden taş alır gibi de yaparak geri bastırmaya çalışıyorum. Ve de arka cebimde her zaman bir iki adet ödül maması ile geziyorum. Bugüne kadar bu formül çalıştı ama yarın çalışmayabilir garantisi yok.

" Köpek kovucu da taşıdım bir süre ama yaşlı ve sağır köpeklerde sıfıra yakın tepki var; bu cihazlara da güvenmeyin tecrübe ile sabit."

herkese selamlar, çalınan hybrid bisikletim (mosso legarda1721) :agla: sonrası endurance yol bisikleti arıyorum. şehir içinde kullanıcam, aslında amacım triatlona başlamak için antremanlar yapmak bu yüzden önceden yol bisikleti kullanmadığımdan konforu çok gözardı etmemek. carraro race 042/052 aero modelleri hem fiyat (2. el) hem görsel olarak bana uygun olsa da şu anda aero kullanabilceğimden şüpheliyim. bu sebeple 10-12 bin tl bandında 2.el endurance yol bisikleti modellerinde tavsiyelerinizi bekliyorum. tecrübeli arkadaşlar endurance yerine diğer türleri de önerirse tavsiyelerini alabilirim.
Legardadan mosso cavaliere geçtim. yol bisiklet tecrübem yoktu ilk başta biraz garip geldi ama alışınca legarda ile kendime boşuna eziyet etmişim diyorum

Yağmur altında kalsa tabi ki sıkıntı olacaktır, belki kısa vadede gözle göremezsiniz ama orta/uzun vade de size olumsuz geri dönüşü muhakkak olur. Mümkün mertebe bisikletinizi kuru muhafaza etmenizi öneririm.

Köpekler hepimiz için büyük tehlike ve risk arz ediyor maalesef. Bu konuda hepimizin kendine ait yöntemleri olduğu gibi genel kaidelerde mevcut. Köpekler algılayamadıkları cisimlere tepki veriyorlar, özellikle de dönen tekerlekler ve kasklı gözlüklü bir "İNSAN" daha da tehditkar olabiliyor onlar için. Ben şahsen köpekler ile arası çok iyi biri olsam da sürü ya da agresif bir köpek ile karşılaşır isem bisikletimden iniyorum, sert bir ses tonu ile püskürtmek için çaba harcıyorum akabinden yerden taş alır gibi de yaparak geri bastırmaya çalışıyorum. Ve de arka cebimde her zaman bir iki adet ödül maması ile geziyorum. Bugüne kadar bu formül çalıştı ama yarın çalışmayabilir garantisi yok.

" Köpek kovucu da taşıdım bir süre ama yaşlı ve sağır köpeklerde sıfıra yakın tepki var; bu cihazlara da güvenmeyin tecrübe ile sabit."

Herkese Merhaba,

Öncelikle böyle seviyeli forumlarda yer almak ve birbirine yardımcı olmaya çalışan insanların bir arada olduğunu görmek çok güzel. Herkesin yorumlarına sağlık.

43 yaşına hangi ara geldim bilmiyorum ancak bisiklet kullanmayalı uzun yıllar oldu. Çocukluk ve erkenlik yıllarımda sık kullanmakla birlikte yıllardır hep içimde yeniden bu işe girmek var.

1,77 boy ve 76 kiloyum.

Kullanım amacım zaman zaman ormanlarda ve araçların olmadığı yerlerde, hafif arazi koşullarında ve Istanbul Anadolu yakası sahilinde güvenli bir şekilde kullanmak. (Araç yollarında kullanmaya, hele de Istanbul gibi bir yerde cesaretim yok.)

İlk defa bisiklet işine giriş yapmış biri olarak düşünebilirsiniz. Önerileri incelediğimde sanırım bana uygun f/p model olarak Peugeot T12FS 28" düşünüyorum ancak kadro olarak ise 47 mi 51 mi karar veremedim.

Sizlerden ricam:
  • Bu model doğru bir seçim mi olur f/p olarak? (Ayrıca Trekking/Şehir mi daha mantıklı yoksa Dağ Bisikleti mi?)
  • Boy ve kiloma göre hangi kadroyu seçmeliyim?
  • Suzuki Swift kullanıyorum. Eşime de aldığımız duruma göre hangi taşıyıcıyı almalıyım? (Katlanabilir ve bagaja sığabilir olması iyi olur)
  • Kask ve kilit dışında başka neler almam lazım? Bunlarda da hangi marka ve modelleri tercih etmeliyim? (Muhtemelen apartmanın girişine kilitleyeceğim)
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Herkese Merhaba,

Öncelikle böyle seviyeli forumlarda yer almak ve birbirine yardımcı olmaya çalışan insanların bir arada olduğunu görmek çok güzel. Herkesin yorumlarına sağlık.

43 yaşına hangi ara geldim bilmiyorum ancak bisiklet kullanmayalı uzun yıllar oldu. Çocukluk ve erkenlik yıllarımda sık kullanmakla birlikte yıllardır hep içimde yeniden bu işe girmek var.

1,77 boy ve 76 kiloyum.

Kullanım amacım zaman zaman ormanlarda ve araçların olmadığı yerlerde, hafif arazi koşullarında ve Istanbul Anadolu yakası sahilinde güvenli bir şekilde kullanmak. (Araç yollarında kullanmaya, hele de Istanbul gibi bir yerde cesaretim yok.)

İlk defa bisiklet işine giriş yapmış biri olarak düşünebilirsiniz. Önerileri incelediğimde sanırım bana uygun f/p model olarak Peugeot T12FS 28" düşünüyorum ancak kadro olarak ise 47 mi 51 mi karar veremedim.

Sizlerden ricam:
  • Bu model doğru bir seçim mi olur f/p olarak? (Ayrıca Trekking/Şehir mi daha mantıklı yoksa Dağ Bisikleti mi?)
  • Boy ve kiloma göre hangi kadroyu seçmeliyim?
  • Suzuki Swift kullanıyorum. Eşime de aldığımız duruma göre hangi taşıyıcıyı almalıyım? (Katlanabilir ve bagaja sığabilir olması iyi olur)
  • Kask ve kilit dışında başka neler almam lazım? Bunlarda da hangi marka ve modelleri tercih etmeliyim? (Muhtemelen apartmanın girişine kilitleyeceğim)
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Şehir içi cesaretiniz zamanla gelişir, en azından güvenli güzergahları belirler oralarda sürersiniz.
Model güzel. Hatta şu anda ideal f/p oranı sunan ürün. Ben tercihimi MTB yerine trekking/şehir modelinden yana kullanırdım. Zaten belli bir seviyenin üstüne çıkmadıkça MTB diye satılan modeller trekking bisikletiyle aynı bileşenlerin sadece kalın lastik ve bazen biraz daha iyi süspansiyonla sunulması. Örneğin (link) sayfasında Daytona'lardan aşağıdaki modeller günümüz standartlarında MTB değil.
1.77 boyla iç bacak boyunuz 80-83 civarıysa 47 de 51 de olur. Daha kısaysa 47 daha garanti olur. Ancak kadro konusunda net sonuç için kişisel deneyim önemli. Başka model bile olsa bu boyları deneyebilirseniz garanti olur.
Apartmanın girişi konusunu bir kez daha düşünün, mümkünse eve almaya çalışın. Mutlaka apartman girişinde kalacaksa kamera önünde olmasında ve sağlam bir U ya da zincir kilidin yanı sıra çelik halatla ön teker, sele gibi bileşenlerin güvenceye alınmasında fayda var.
Kask dışında aydınlatma, pompa, eldiven, rüzgarlık, reflektör gibi bir çok aksesuara ihtiyacınız olacak. Kask dışındaki bileşenler için çok aceleci davranmayın. Bunları biraz araştırıp doğrusunu almakta fayda var, yoksa tekrar tekrar almak zorunda kalırsınız. Aslında kask için de bu geçerli ama o hem daha acil, hem sonra tercih değişse de yenisi alınana kadar beklenebilir.

• Beğen
Tepkiler: Mr. B ve nhtpkl
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Kask, araç taşıma aparatı ve diğer bileşenler için marka ve model tavsiyeniz olur mu acaba?

Herkese Merhaba,

1,77 boy ve 76 kiloyum.
Peugeot T12FS 28" düşünüyorum ancak kadro olarak ise 47 mi 51 mi karar veremedim.

Merhaba, benim 47 kadro T12FS 28" bisikletim var. 170, aynı kiloyuz.

Ben henüz hafif arazide denemedim hep yolda kullandım.

Güzel bisiklet tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Mr. B
Geri