Açıkçası ben de G0 sıcak bakıyorum. Mağazadan 14.500₺'ye alacağım fakat gönlüm G2'den yana. Ama onunda fiyatı oldukça fazla ve bütçemi aşıyor. 15.000₺ bandında alınabilecek her türlü marka modele açığım yeter ki fiyat performans ürünü bir şey alayım ve beni uzun süre sorunsuz götürsün istiyorum. Yol, şehir, dağ, fatbike hiç farketmez. Yarın alacağım için çok hızlı bir şekilde karar vermem gerekiyor.
@Spartiat
@Ricochet
Açıkçası ben de G0 sıcak bakıyorum. Mağazadan 14.500₺'ye alacağım fakat gönlüm G2'den yana. Ama onunda fiyatı oldukça fazla ve bütçemi aşıyor. 15.000₺ bandında alınabilecek her türlü marka modele açığım yeter ki fiyat performans ürünü bir şey alayım ve beni uzun süre sorunsuz götürsün istiyorum. Yol, şehir, dağ, fatbike hiç farketmez. Yarın alacağım için çok hızlı bir şekilde karar vermem gerekiyor.
@Spartiat
@Ricochet
Aslında tamamen kilo verme amacıyla almak istiyorum. İşim gereği çok fazla PC başında vakit geçiriyorum. Ramazan ayı öncesi 83 kiloyken şu an 92 kiloyum. Boyum 173. Aşırı derecede kilo aldım ve bu durum beni ciddi anlamda psikolojik olarak da yıpratıyor. Acilen kilo vermem gerekiyor. Belki kilo vermeme yardımcı olur düşüncesiyle almak istiyorum.Nasıl bir bisiklet istediğiniz bizim için belirleyici fikir vermek için hocam.
Uzun yol mu yapacaksınız isteğiniz bu mu? Yoksa arazide fütursuz olmak mı?
İşe gitmek ve terlememek mi?
hepsi aynı anda azar azar ama tam değil mi?
bize ışık tutmanız gerek,
Carraro 328 ve Peugeot T11 x2 den birini önerebilirim o vakit size. Bu ikisine vakıfım ve size uygun olacağını düşünüyorum. Lakin bisiklet kilo verdirme konusunda ne kadar başarılı bunu diğer bir konu olan kaç kilo verdim konusuna bakarak bir gözlemleyin isterseniz. Boşuna masrafa girmeme şansı veriyorum size 😂Aslında tamamen kilo verme amacıyla almak istiyorum. İşim gereği çok fazla PC başında vakit geçiriyorum. Ramazan ayı öncesi 83 kiloyken şu an 92 kiloyum. Boyum 173. Aşırı derecede kilo aldım ve bu durum beni ciddi anlamda psikolojik olarak da yıpratıyor. Acilen kilo vermem gerekiyor. Belki kilo vermeme yardımcı olur düşüncesiyle almak istiyorum.
Az önce ufak çaplı bir araştırma yaptım;
Bisan TRX 8600 Deore
Carraro Sportive 330
Carraro Sportive 230
Carraro Sportive 227
Peugeot T12FS
Bunlardan birisi de olabilir. Carraro Gravel G0 şart değil. Hatta bu yola çıkarken ilk düşüncem fatbike almaktı belki daha fazla yorulurum düşüncesiyle
bu 3 bisiklet @Spartiat Barış hocanin dedigi gibi birbirinden çok farklı 3 tür.(link)
(link)
(link)
Bu 3 bisiklet arasında kararsız kaldım. Tavsiyeniz ne olurdu? Teşekkürler.
Gönül isterdi ki G2 alabileyim ama çok zor. İkinci el alabilme şansım yok çünkü nakitim yok karttan çekeceğim.
Deniz Rc520 al bütçe izin veriyorsa . (link)Merhaba, yine bir bütçe ayarlama öncesi hedef belirleme aşamasındayım.
Aşağıdaki iki grupta bisikletlere bakacak olursanız sizce hangi grupta hangisi daha mantıklı?
Carraro G0
Triban Rc500
-
Carraro G2
Scott Speedster Gravel 50
Üst grup 20 bin altında, alt grup ise 20 bin üzerinde fiyatlı. Rc 500 alın borusu yüksek ve konforlu gibi geliyor ama kablolar falan dışarıda. Buna rağmen sora setli. G0'da ise sanırım claris var. Ama kablolar içeriden gidiyor. Ağırlık olarak sanırım triban 2 kilo daha hafif.
Alttaki grupta G2 zaten güzel bir donanıma sahip fakat Scott kadro olarak hoş duruyor. Boş paket 😀
Kaçırdığım birşey var mı? Bu iki gruptan hangilerini seçerdiniz?
Bursaya uğrarsan çay için bisikleti beklemeye gerek yok 😀Deniz Rc520 al bütçe izin veriyorsa . (link)
Decathlon vade farksız 7 ye de bölüyor . 105 set alıyorsun 21 e .
diğerleri claris sora . onların fiyatlarına bakınca rc520 kaçırilmaz
ileride imkan olursa kolları hidrolik olanlarla değiştirirsin . kaliperleri de değiştin mi hidrolige çevirirsin . para harcamak uğraşmak istemesende frenler bence yeterli yarı hidrolik yarı telli .
Scott güzel marka ama söylediğin model de tourney set var . yapma etme.
Rc 520 nin kadro boyu içine sindiyse imkan da varsa al sonra bana çay ısmarlarsın bir ara nasip olursa . nasip olmazsa canın sağolsun
😉😉😉
...Boyu küçük geliyor diye diz ağrısı yapıyor...
Abi 10 km üzeri sürüşlerde bazen sağ bazen sol dizde ağrı oluyor. 19" kadro dağ bisikleti kullanıyordum öncesinde ilanlarda bulunuyor, onda bir kere böyle bir ağrı yaşamadım. Ic bacak boyuna göre seleden aynakola yaklaşık ortalama 75 cm mesafe olması gerekiyor. Seleyi o oranda kaldırınca fazla kalkmış duruyor sanırım geometriye göre. Emin olamıyorum.
tüh . Avrupa da pahalı olması şansızlikBursaya uğrarsan çay için bisikleti beklemeye gerek yok 😀
Beden bulamadığım için almanyadaki bir akrabaya rc500 xl getirtebilirim diye düşündüm. Benim adıma alınınca vergi indirimi olmuyor. 30 euro da kargo ücretiyle Türkiye fiyatına denk geliyor tam.
G0 da disk fren. Claris ve sora arasında çok fark yoksa iki bisiklet de mekanik disk frenli o yüzden hiç yurtdışı uğraşmadan yapıştırsam mı buradan diye düşündürttü.
Scotttaki Tourney için de belki ileride komple herseyini degistiririm diye düşündüm 😀
G2 de o parayı eder mi emin değilim.
520 için ne burada ne almanya decathlonda xl kadro yok ne yazık ki. Gravel versiyonu olan 520 yeşil olanda var. O da 26000 civarı bir para ediyor. Onu da akrabaya nakit göndermem gerekir. O da beni şuanlık aşıyor.
Bir de şuan kullandığım peugeot 53 kadro. 535 mm. Boyu küçük geliyor diye diz ağrısı yapıyor. Bu xl diye geçen triban rc lerde de seat tube 53 cm gözüküyor. Bisikleti büyütmeye çalışırken aynı tongaya düşmek istemiyorum. Geometri farkından kurtarır herhalde değil mi? Veya duruştan? Çünkü 188 üstüne XL önermiş 2 metreye kadar.
Abi 10 km üzeri sürüşlerde bazen sağ bazen sol dizde ağrı oluyor. 19" kadro dağ bisikleti kullanıyordum öncesinde ilanlarda bulunuyor, onda bir kere böyle bir ağrı yaşamadım. Ic bacak boyuna göre seleden aynakola yaklaşık ortalama 75 cm mesafe olması gerekiyor. Seleyi o oranda kaldırınca fazla kalkmış duruyor sanırım geometriye göre. Emin olamıyorum.
Seledeki max çizgisine kadar kaldırdım. O da yaklaşık benim kullandığımdan 2 cm falan yukarıda oluyor. O zaman da ayaklarımla sanki pedala yuzde yuz güç aktaramıyormuşum gibi hissediyorum. Sanki böyle havada uçarken pedal çeviriyormuş hissi geliyor komik bir şekilde 😀 Acaba seat tube yeterli boyda oluyor da tt mi kısa kalıyor? Head tube zaten yeterince uzun gibi.Deneme boyunca fazla yüksekte dursa bir şey olmaz. Yeterince yükseltip 10 km üstü bir sürüşte ağrı olup olmadığını denemekte fayda var. Ağrının bambaşka bir sebebi olabilir.
Tek yaprak aynakola karşı biraz ön yargılıyım 😀tüh . Avrupa da pahalı olması şansızlik
(link) şuna da baksana. XL kadrosu var . üzerindeki grup set 1x Microshift advent x. Bu seti cannondale ve fuji gibi markalar gravellerinde satıyorlar
bende ki Advent in bir üstü .
Hocam paylaştığınız fotoğraftan hareketle bisiklet size epey küçük olmuş gibi görünüyor. Ölçüleri vs. leri uygun olabilir göz yanılması da olabilir emin değilim. Bedeninize göre uygun ölçülerde kadro bisiklet bulamadığınızı belirtmiştiniz önceki mesajlarda ama dünyada çok fazla 1.90 üzeri bisikletçi var ve uygun kadro da bulunabiliyor. Eğer beğendiğiniz marka-model bisikletlerin Türkiye'de büyük ölçüleri yoksa da erişilebilenin en iyisine yönelmeniz bence iyi olacaktır. Fotodaki bisiklet benim görüşüm size olmamış, epey küçük.Seledeki max çizgisine kadar kaldırdım. O da yaklaşık benim kullandığımdan 2 cm falan yukarıda oluyor. O zaman da ayaklarımla sanki pedala yuzde yuz güç aktaramıyormuşum gibi hissediyorum. Sanki böyle havada uçarken pedal çeviriyormuş hissi geliyor komik bir şekilde 😀 Acaba seat tube yeterli boyda oluyor da tt mi kısa kalıyor? Head tube zaten yeterince uzun gibi.
Tek yaprak aynakola karşı biraz ön yargılıyım 😀
Bursada bike fit yapan bir yer bulsam. Paraya acımayıp yaptıracağım gerçekten. Şu 55 kadrolar bana uyuyorsa eğer ikinci el ne ilanlar kaçıyor.
En üst seviyede böyle duruyor. @Spartiat 303895 dosyayı görüntüle
Evet bana da kadro küçük geliyor. Alırken bisikletçiye sormuştum. Oldu oldu demişti. Kendim dik dururken ayağım saat beş pozisyonunu gösterirken topugumla bastığımda bacağım dik durabiliyordu. Ben de buna güvenerek almıştım. Sonucta 5 10 km sürme şansı olmuyor. Ama tek ölçü demek ki sele borusu değilmiş 😀 Şuan ağrı yapıyor arada. Hesaplara göre bana 58 oluyor. Yerli birçok kadroda 53 en büyük beden. Bisanda 56, bir tek carraroda 58 var. 55'ini denedim carraronun o da ufak geldi mesela bence. Yabancı bisiklet markaları da aşırı pahalıya geliyor. Bakalım kısmet artık.Hocam paylaştığınız fotoğraftan hareketle bisiklet size epey küçük olmuş gibi görünüyor. Ölçüleri vs. leri uygun olabilir göz yanılması da olabilir emin değilim. Bedeninize göre uygun ölçülerde kadro bisiklet bulamadığınızı belirtmiştiniz önceki mesajlarda ama dünyada çok fazla 1.90 üzeri bisikletçi var ve uygun kadro da bulunabiliyor. Eğer beğendiğiniz marka-model bisikletlerin Türkiye'de büyük ölçüleri yoksa da erişilebilenin en iyisine yönelmeniz bence iyi olacaktır. Fotodaki bisiklet benim görüşüm size olmamış, epey küçük.
Selamlar
Yani çok kabaca bir bakışla sportif sürüş denebilecek 45 derecelik açıya geçtiğinizde kollarınız nereye geliyor çok kabaca ama fikir vermesi için aşağıda ekledim. Yani sportif bir sürüş yapmak bence bu kadroda sizin ebatlarda zor olur. Bacak tarafını bilemedim ama orada da sanki biraz uyumsuzluk var gibi. Bike-fitting yaptırmanız iyi olur ama uygun kadro bisiklet ellerinde yoksa ancak rapor edinirsiniz. Yurt dışından getirtme opsiyonu için mantıklı olur ama , ölçüleri belirlersiniz ve satın almada nokta atışı olabilir. Özellikle Almanya da satış yapan bilindik firmaların büyük ölçüleri oluyor. Valla çok kısalık ta çok uzunluk ta dert galiba.Evet bana da kadro küçük geliyor. Alırken bisikletçiye sormuştum. Oldu oldu demişti. Kendim dik dururken ayağım saat beş pozisyonunu gösterirken topugumla bastığımda bacağım dik durabiliyordu. Ben de buna güvenerek almıştım. Sonucta 5 10 km sürme şansı olmuyor. Ama tek ölçü demek ki sele borusu değilmiş 😀 Şuan ağrı yapıyor arada. Hesaplara göre bana 58 oluyor. Yerli birçok kadroda 53 en büyük beden. Bisanda 56, bir tek carraroda 58 var. 55'ini denedim carraronun o da ufak geldi mesela bence. Yabancı bisiklet markaları da aşırı pahalıya geliyor. Bakalım kısmet artık.