Cryophonik
Üye
- Tepki
- 7
- İsim
- Gökhan
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- Diğer
Merhabalar, bayadır mesajlari okuyorum. Bende yazayim dedim.
Şehir/Tur bisikleti arayışındayım. Mosso Legarda 2324 MSM V modelinde karar kıldım. Yüzde 90 şehir içi kullanacağım, şehir çoğunlukla düz. Sizce bu bisiklet alınır mı? 7-8 bin lira vermeye değer mi sadece şehir içi sürmelik?
Selamlar,
Dağ bisikleti almak isitoyorum daha önceki bisikletim Carraro CRP 690 dı malesef çalındı ve çok memnundum.
Şu an Carraro Force 770 veya Corelli Opilio 2.1 arasında kaldım. Carraro'nun kadro şekli hoşuma gitmedi ayrıca tüm önemli donanım (vites (30),fren,ayna kol) Corellide Shimanı Deore iken cararroda daha düşük (altus ve tourney). Lastikler corellide daha iyi. Corelli nin kadrosu daha hoşuma gidiyor. Corelli de sadece jant,maşa ve gidon dacron marka bu marka hakkında çok şey bulamadım yerli bir marka ama kalitesinden emin değilim. Ne dersiniz kalite midir. Carraro daha önce kullandığım için kalitesi iyiydi ama corellinin dacron marka donanımından emin değilim.
Ne dersiniz corelli kaliteli midir? İkisi arasında corelli 1500 TL daha pahalı. ki deore donanıma değer derim.
Dacron, Corelli'nin kendi ürettiği bileşenlere verdiği isim.
770'i normalde dengi olmayan Opilio ile kıyaslama nedeniniz 730'un fiyatından dolayı mı?
Evet daytona fiyatları yüksek benim için, 770 ve opilio o nedenle kıyasladım, carraro,yu daha önce 770 düzeyinde bir donanımla olan crp 690 (kadrosu çok iyiydi şekli vs.) kullandığım ve memnun olduğum için bakıyorum. ayrıca daytonanın kadro olarak şeklini beğenmiyorum, opilio kadro olarak ve deore sistem olarak hoşuma gitti, ama ondada maşa, jant,sele ve gidonu dacron seçip oradan kısmışlar sanırım. İnternette dacron hakkında hiç bir bilgi yok o nedenle emin olamadım yedek parça olarak bile satılmıyor. dacronun kalitesinden emin olsam gönlüm opilio dan yana.
Bisiklet üreticileri bisiklet üretimi için zorlukla parça yetiştirebilirken yedek parça satışına üretim yetiştiremiyorlardır ama Dacron ürünleri ayrı olarak satılsa pek müşteri potansiyeli olacağını da sanmıyorum. Örneğin benzer kalite-benzer mantıkta Vona ürünleri var, sadece durumu kurtaracak ürün arayanların tercihi konumunda.
Kadronun oldukça önemli bir bileşen olduğunu düşünüyorum. O nedenle bence kadroyu çok beğendiyseniz sadece onun için bile alınabilir. Beraberinde gelen vites seti de güzel; hoşunuza gitmeyen bileşenleri zaman içinde tercih ettiğiniz daha kaliteli ürünlerle değiştirirsiniz. Tabii ki maliyet baştan o şekilde almaya kıyasla yüksek olur ama sonuçta ortaya çıkan bisiklet de özelleştirilmiş, seçilmiş bileşenlerden oluşan bir bisiklet olur.
Herkese merhabalar. Şehir içi kullanım için düz maşalı bir bisiklet alacağım. Başlık altında neredeyse tüm yorumları okudum ve anladığım kadarıyla bana en uygun iki model şunlar: (bütçem 12bin)
MOSSO LEGARDA 2327 MDM H (10bin)
CARRARO SPORTIVE 328 28" 27-V HD (11.6bin)
Sizce Carraro aradaki fiyat farkını hakediyor mu? Sizin başka bir öneriniz var mı? Açıkçası bisikletten beklentim ayarlanabilir sele gidon opsiyonları (en sağlıklı uzun sürüş için) ve mümkün mertebe kaliteli olması (zincir canavarı biri olarak)
Teşekkürler!
Herkese merhabalar. Şehir içi kullanım için düz maşalı bir bisiklet alacağım. Başlık altında neredeyse tüm yorumları okudum ve anladığım kadarıyla bana en uygun iki model şunlar: (bütçem 12bin)
MOSSO LEGARDA 2327 MDM H (10bin)
CARRARO SPORTIVE 328 28" 27-V HD (11.6bin)
Sizce Carraro aradaki fiyat farkını hakediyor mu? Sizin başka bir öneriniz var mı? Açıkçası bisikletten beklentim ayarlanabilir sele gidon opsiyonları (en sağlıklı uzun sürüş için) ve mümkün mertebe kaliteli olması (zincir canavarı biri olarak)
Teşekkürler!
Alınır, değer.
Sadece 24 vitesli modeller için, Carraro ve Mosso daha iyi, Kron ve Peugeot hatalı bileşen seçimiyle nispeten kötü tercih.
Az daha ödeyerek 27 vitesli modellerden biri alınabiliyorsa daha iyi bir seçim olur ama olamıyorsa o da kötü bir seçenek değil.
Burada önemli olan vites sayısı değil. Vites sayısı yükseldikçe artan donanım seviyesi, firmaların daha iyi vites sistemi dışı bileşenleri de katması nedeniyle dolaylı yoldan yükselen genel kalite ve daha iyi dişli oranları.
Abi tavsiyene uyup Mosso 2327 modelini satın aldım. Belki kısa turlara çıkarım diye de düşündüm daha rahat olur sanırım. Teşekkür ederim tekrardan.