Kadir Eskici
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.824
- İsim
- Kadir
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
10 bin liraya çıkarsak hangi modelleri önerebilirsiniz?
(link)
(link)
(link)
10 bin liraya çıkarsak hangi modelleri önerebilirsiniz?
Siz olsanız performans ve konfor açısından hangisini tercih edersiniz? Kusura bakmayın bilgim olmadığı için hangisi iyidir bilmiyorum o yüzden soruyorum.Mosso Legarda 2327
Carraro Sportive 327
Peugeot T11
Siz olsanız performans ve konfor açısından hangisini tercih edersiniz? Kusura bakmayın bilgim olmadığı için hangisi iyidir bilmiyorum o yüzden soruyorum.
Deneyebileceğim yer bilmiyorum. Legardayı alacak olsam 182 cm boy 87 cm bacak boyu için hangi kadro boyu uygun olur?Bu üç bisiklet de birbirine benzer seviyede. Ben kişisel olarak V fren olduğu için Carraro'yu tercih ederdim (fren pabuçlarını baradine ile değiştirmek koşulu ile). Ama önemli olan sizin tercihiniz. Görüp o şekilde karar vermeniz daha iyi olur. Tasarım olarak da tercih önemli olabiliyor. Bir de uygun kadro boyun meselesi var. Denemeden hiçbirini almak istemem açıkçası.
Her bisikletin kadro yapısı farklı. Denemeden almak büyük risk. Verdiğiniz ölçülere göre 54 cm uygun gibi ama sadece bir tahmin.Deneyebileceğim yer bilmiyorum. Legardayı alacak olsam 182 cm boy 87 cm bacak boyu için hangi kadro boyu uygun olur?
Denerken bana uygun olduğunu anlamam için nelere dikkat etmem gerek?Her bisikletin kadro yapısı farklı. Denemeden almak büyük risk. Verdiğiniz ölçülere göre 54 cm uygun gibi ama sadece bir tahmin.
Deneyebileceğim yer bilmiyorum. Legardayı alacak olsam 182 cm boy 87 cm bacak boyu için hangi kadro boyu uygun olur?
Legarda'larda 41, 46, 51, 56 cm kadrolar var. Ben 174/81 ile 46 kullanıyorum, 51 de kullanabiliyorum ama üst boru yüksek kalıyor. 182/87 için 51 olur ama 56'yı da görmek lazım.
Legarda'lara özel bir durum olarak, kadro boyu değişmesiyle seattube yüksekliği (kırmızı) ve ona bağlı olarak üst borunun arka birleşim noktasının yeri (yeşil) değişiyor, tabii üst boru uzunluğu da ona bağlı olarak az bir miktar değişiyor. Diğer firmaların trekking bisikletlerindeki gibi alın borusu uzunluğu, gidon boğazı gibi değişen şeyler yok.
Mossonun bayisi var evimin yakınında orda varsa deneyeceğim denerken bana uygun olduğunu nasıl anlarım?
Verdiğiniz markaları inceleyip biraz fiyatı düşürerek skalayı daralttım.
PEUGEOT T17FS 28" 24V VB
SALCANO CİTY LİFE 24S V
KRON TX150 V-FREN
CARRARO SPORTİVE 220
ÜMİT 2863 MAGNETİC
(Bisan ve ya daha farklı markaların bunlara benzer modelleri de olabilir. )
bunların içinden fiyat performans (özellikle bisikletin dayanıklılık-kalitesi ve yokuş performansı açısından ) hangisini önerirsiniz ?
Salcano City Life 24S V'de bu sorun yok, ancak onda da lastiklere varıncaya akdar birçok bileşen için "Salcano" marka olduğu belirtilmiş ama Salcano'nun bu türlerde üretimi yok, dolayısıyla Salcano marka olduğu öne sürülen bileşenlerin "piyasa koşullarında ne bulunursa o marka" olduğunu söyleyebiliriz....(link) modeli aslında 3x7 bisiklete göre olan ön attırıcısı (link) dışında güzel. Alınca onu değiştirme ihtiyacı duyulabilir, viteslerin düzgün çalışmasına önem gösterenler bir süre sonra değiştirmek zorunda kalıyor. Aynı hatalı bileşen seçimleri 3x8 vitesli Kron TX150'lerde de var; Carraro, Mosso ve diğer tanınmış markaların 3x8 modellerinde ise olması gerektiği gibi TX800, Altus, TY710 gibi gerçekten uyumlu ön attırıcılar var.
...
...Tüm markalar 21 vitesli modellerde nispeten düşük kalite bileşenler ve vidalı arka göbek ile ruble kullanıyorlar. Vidalı rubleye sahip bir bisiklet aldığınızda kısıtlayıcı olan konu, 48-38-28 aynakollu bir sistemde 14-28 rubleyle hem yüksek hızdan, hem tırmanma yeteneğinden feragat ediyor olmanız. Ruble 14-34 megarange ile değiştirilebilir ama bu yüksek hıza etki yapmaz, ayrıca 7'li megarange rublelerin son iki dişlisinin 24 ve 34 olmasındaki kullanışsızlık uzun yolda çok rahatsız edici olabilir. Vidalıda başka bir ruble seçeneği yok. Vidalı rubleden kaset rubleye geçmek için arka göbeği değiştirip jantı yeniden ördürmeniz, kaset ruble ve hedef vites sayısına göre değişen sayıdaki parçaları değiştirmeniz gerekir. Carraro'nun düz maşalı (link)'i de, süspansiyonlu (link)'si de bu duruma uygun modeller. Bunların her ikisinde önde markasız aynakol var...
Bende Yalovadayım. Yalova Termal veya Çınarcık tarafında değilseniz düz bir şehir. Bence Şehir bisikleti bakın. Turlamak isterseniz özelden yazın.İyi günler herkese aranıza az önce katıldım. En fazla 10.000TL'ye bisiklet bakıyorum eski bisikletim Kron XC150'im çalındığı için yeni bisiklet almam gerekiyor. Yalova'da kullanacağım 3 aylık sadece yaz ayları için. Bulunduğum yer çok yokuşlu ve genellikle yollar bozuk çukurlu mukurlu, arada asfalt var ve bazen kaldırımda da gitmem gerekiyor. Bu yüzden ben dağ bisikleti tercih etmiştim. Bir yakınım bana şehir bisikletini önerdi ne de olsa toprakta çamurda sürmüyorsun diye benimde kafama takıldı bu konu. Dağ bisikleti olarak Kron XC300 alacaktım hidrolik frenli modelini tavsiye etmediler onun yerine Rockrider ST 530 önerdiler. Şuan onu almayı düşünüyorum fakat 9 vitesli sanırsam daha benim kullandığım 8x3 vites idi bu vites farkının önemi var mı? Yokuş çıkarken vites küçülterek veya bayır aşağı vites artırarak kullanıyordum bu ST 53'da 9 vites olduğu için 8x3 gibi olmaz muhtemelen. Çok kararsızım şuan ne yapacağımı bilemiyorum. Şehir bisikleti olarak ne önerirsiniz bana? Boy 175 kilo 74.
Esenköy tarafındayım hocam ben. Mosso Legarda 2324 MSM-H aldım ve dün geldi güzel bisiklet.Bende Yalovadayım. Yalova Termal veya Çınarcık tarafında değilseniz düz bir şehir. Bence Şehir bisikleti bakın. Turlamak isterseniz özelden yazın.
Carraro sportive'im var markadan da aşırı memnunum. 2019'dan beri faal olarak kullanıyorum, geçen bakımdayken hasta olduğum gravel g4 pro'yu sordum, yaş 35'i geçtiğinden şakayla karışık elektrikli versiyonunu önerdiler. inceleyince baya da hoşuma gitti.
Carraro Gravel GE 5.0 için yorum yapabilecek biri var mı? Teşekkürler.
Gule gule saglikla kullanin, sadece yasa gore (35) elektrikli cok erken geldi bana 🙂Baktım ses çıkmıyor, gittim aldım. Bayramdan sonra bi inceleme yazarım diye düşünüyorum. Saygılar, sevgiler. İyi bayramlar.
Çok teşekkür ederim. Daha önce yaptığım motosiklet kazasından dolayı, sol ayak bileğim ve dizlerimde sıkıntı var, keşke yaş olsaydı sadeceGule gule saglikla kullanin, sadece yasa gore (35) elektrikli cok erken geldi bana 🙂
Arkadaşlar merhaba,
180 boy / 115 kg kilo vermek için bisiklet arıyorum.
Evime 1.5 km uzaklıkta ormanlık alan var. Parkuru toprak ve fazla engebeli değil. 3 km asfalt / 3 km toprak şeklinde kullanabileceğim bisiklet önerisi arıyorum. Bütçem 10 12k arası