Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@Çetin ŞAHİNÖZ

Markete ne alacağımi bilmediğim için bakmadım. Alınır fiyatı nedir peki?

@Anıl Erdoğan

Hocam bi bakayım. Şu anki mtb bisikletimde alivio var ona da Altustan geçmiştim vites geçişleri çok farketmişti. Deore olması çok büyük avantaj.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Scudo
@Anıl Erdoğan Benim oturduğum şehir güya asfalt ama heryer yamalı, çukurlu vs. birde 50 adımdabir kasis koymuşlar. Sırf bu gibi nedenlerden dolayı amortisörlü düşünüyorum. SONRAneden almadım diye pişman olmak istemiyorum.sizce hata mı

• Beğen
Tepkiler: gok
@Volume1
İzmirde heryer çukur doğru dügün yol yok buna rağmen amatisörsüz tavsiye ediyorum

Bak amartösrlü kullanıcı bile benim dediklerimi savunuyor
@Hiko

@Anıl Erdoğan Anil hocam merhaba Bende duz masa fiyat performans bir model bakiyorum. Mosso 1721 V genelde önerilmiş. Bunun disinda vites sayısı daha fazla olan benzer fiyatlarda düz maşa önerebileceğiniz bir model var mi?Ayrıca vites sayisi 21 olmasi yetersiz mi? Biraz daha para verip vitesi fazla olan duz masalı bir model mi tercih etmeliyim ?

@vanhelcing
Seçtiğiniz model en ideal olanı bu fiyat bantları da fazla seçenek yok
Eger 1400 1500 çıkabilirseniz carraro 324 var benim çok hoşuma giden bir bisiklet ona bakın derim
21 vites 24 vites fark vardır ancak gücünüz yetene alın sürün ilerde değiştirirsiniz

@Anıl Erdoğan Daha fazlasini da verebilirim aslinda ama gercekten o parayi haketsin istiyorum aldığım bisiklet. Ben 100-200 fazla verip belki daha iyisini alabilirim diye düşünmüştüm ama neredeyse 1.5 kati söylediğiniz bisiklet.

26 inch katlanır bisiklet almak istiyorum.
İki bisiklet arasında kaldım.

Mosso marine 26 ve Kron Fd1500

Sizce hangi marka/model tercih edilmeli.

Şimdiden teşekkürler.

** Kron FD1500
Jant
26
Vites
21
Fren
M.Disk
Kadro
6061 Pg Alüminyum
Maşa
Kron Aluminyum
Arka Vites
Shimano Tourney RD-TY300
Ön Vites
Shimano Tourney FD-TZ500
Vites Kolu
Shimano Tourney ST-EF41
Fren
M.Disk
Aynakol
Zozo
Ruble
Shimano AMF-TZ500
Gidon
Zozo
Gidon Boğazı
Zozo
Sele Borusu
Zozo
Orta Göbek
Neco
Jant
26" Zozo Çift Kat Alüminyum
Lastik
26x2.10
Sele
Kron

** Mosso marine 26:

Kadro:6061 Alloy-Folding
Maşa:Rigit
Aynakol:Shimano FC-TY301
Ruble:Shimano MF-TZ-21
Vites Kolu:Shimano ST-EF500 7X3
Arka Arttırıcı:Shimano RD-TY500 Dat
Ön Arttırıcı:Shimano Altus FD-M313
Zincir:KMC-Z51
Fren:Disc Fren MK6.4 Sparkle
Orta Göbek:Kaset KL-08A
Pedal:Folding HF880
Hazne:SF-A226 Rulmanlı
Jant:Starrıms JS19SZ
Lastik:Rubena Oceleot 26x2.10
Ağırlık:13,60 kg

@ahmet64 iç bacağım 75 cm çıktı (biraz uzun olması gerek bacağım gövdeye göre uzun) kadro boyu 17-18 arası bir şey alırsam nasıl olur seni de çok meşgul ettim çok teşekkürler çok naziksin

@SafakGuler Pedala bir kuvvet uyguladiginizda bu butun kadroya yansir ve amortisor bu kuvvetin nerdeyse yarisini emer.Yani siz pedala 10 luk kuvvet uygularsaniz 5 ini amortisor yutar.O yuzden cogu firma orta ve ust model masalarina kilit mekanizmasi koyar amortisoru kapatmak icin.Buna ek olarak amortisorler bisikletteki en agir parca olur genelde.Her bir gramin size uzun yolda geri donumu ekstra yorgunluk olur.Sizi asiri yorar duz yollarda.Gerek yoksa almayin.

Arkadaşlar Merhaba aranıza yeni katıldım ve bundan sonrada inşallah aktif olarak aranızda olmak istiyorum.Öncesinde Bianchi Touring 727 kullanıyordum bisikletimi sattım ve daha iyi bir bisiklet almak için kolları sıvadım.
2 gün içerisinde Scott sub cross 20 (2017) veya Merida crossway 500 (2018) modellerinden birtanesini almak istiyorum seçim konusunda kıymetli yardımlarınızı bekliyorum. İkisininde fiyatını 3700 tl diye düşünün.

Scott ın özellikleri şurada

(link)

Merida nın özellikleri şurada

(link)

Arkadaşlar fikirleriniz benim için çok önemli doğru bisikleti seçmek istiyorum. Hybrid olarak bu fiyat bandında çok daha iyi dediğiniz başka bir marka var ise onuda değerlendirebilirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: klawizell
Merhabalar,

1,84 boyundayım. Yol yarış bisikleti için Merida Crossway 20D almayı düşünüyorum. Bu bisiklet hakkında yorumlarınız nedir? Profesyonel değilim keyif amaçlı küçük turlar yapıyoruz arkadaşlarla 30-50 km.. Kron XC150 2016 dağ bisikleti ile zor oluyor. Buna geçmem konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Kadro olarak 54-58 arası uygun gözüküyor, iç bacak boyum 81,5 cm. Saygılar.

Kendim 15 yaşında bir gencim 2 sene önce bisikletimi çaldırdım (allahtan yibadan alınma çokta pahalı değildi) şuan yeni bir bisiklet alacağım aşırı pahalı olsun istemiyorum hem hızlı hemde konforlu bir bisiklet istiyorum her türlü önerinize açığım

Arkadaşlar merhaba ben daha 13 yaşındayım ve bisiklet sürmek istiyorum. En son bundan 3 sene önce 2015 te 20 jant bisikletim vardı onu sürüyordum. Sizin tecrübeniz ile size bir soru sorcam : " Bianchi Montana V mi? Bianchi Speed 1000 mi?" Bu ikisinden birini alacağım ve orta amortisör ne kadar gerekli bilmiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bianchi Speed 1000
KADRO:ÇELİK 1.1/8″
MAŞA:26″ ZOOM CH-327E 1.1/8″ AMORTİSÖRLÜ
ARKA VİTES:SHIMANO TOURNEY TX35
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TZ30
KRANK TAKIMI:ÇELİK 42X34X24
VİTES KOLU:SHIMANO EF41 3X7
FREN:ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:CST 26X1.95 50-559 SİYAH
JANT:26″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:DDK
Bianchi Montana V 26" Dağ Bisikleti

Kadro26" YÜKSEK DAYANIMLI ÇELİK SÜSPANSİYONLU
MaşaSÜSPANSİYON "HL-ZOOM" 1.1/8"
Jant26"X1.75 XLC STRONG ALÜMİNYUM SİYAH 36H
Lastik26X1.95 53-559 SİYAH
VitesSHIMANO TOURNEY TX35 -21 VİTES
FrenV-FREN ALÜMİNYUM
SeleFM 5103 BIANCHI

Merhabalar bundan 2 sene önce biraz da acemiliğime denk geldiği için Salcano NG650/HD versiyonunu aldım şuan hala kullanmaktayım.. Yeni bir MTB almak istiyorum Tekli yada ikili aynakol'a sahip olan, boyutu 29" olan marka model önerilerinizi bekliyorum.. Carraro gibi markalar tercihen önde gelebilir, max çıkabileceğim fiyat ise ₺4.000-5.0000 başlangıç modellerinden uzak durmak istiyorum. :) :) :) Örnek model olarak bunu bırakmak istiyorum.. (link)

Öncelikle merhabalar bu sıralar boş vakitlerimde yapmak için bir hobi ararken bisiklet sürme fikri gayet hoş göründü ancak aklıma birkaç soru takıldı ve bunları sizlere danışmak istiyorum.Öncelikle başlangıç olarak çok büyük bir bütçe ayırmak istemediğim için 1100 TL gibi bir butcem var.Ayrıca boyum 1.65.

1-Bisiklet tipi

İstanbul Esenlerde oturmaktayim .Aslında en iyi ihtimalle yılda bir kere dağ bayır çıkarım bu yüzden yol bisikleti fikri aklıma çok yattı güzel Esenlerimizin yolları dağlardan hallice olduğu için bisiklet bu yollarda nasıl sürülür bilemiyorum o yüzden dağ bisikleti de sözde şehir olan yerde kullanılabilir mi yoksa yol bisikleti için bu yollar pek sorun teşkil etmez mi?

2-Güvenlik

Güzel semtimizin güzel insanları tarafından bisikletler bir anda yok oluyor bu yüzden ya çok iyi bir kilit almalıyım yada alacağım bisiklet hafif olmali ki eve cikartabileyim bu durumda yol bisikletleri daha avantajlı geldi gibi.

3-Bidon Tipi

Açık konuşmak gerekirse yol bisikletlerinin boynuz tipi modelleri pek içime sinmedi dolayısıyla flat bar bir bisiklet benim için daha iyi olacaktır.

4-Yokuşlar

Güzel semtimiz dünyanın en nadide yokuslarina sahip olduğundan yokuslarda mümkünse yorulmak istemiyorum .Bunun için hangi bisiklet türü daha iyidir?

Bu kriterler ışığında sizlerden benim için en uygun bisikleti onermenizi istiyorum şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,
Bir süre hybrid bisiklet kullanmistim ama yakladik 4 senedir balkonda bekletmekten baska bise yapmadim. Şimdi yol bisikleti almak istiyorum.
Anlyacağiniz uzere yol bisikletinde bir tecrubem yok. Triban 520 ve 540 arasinda sram yerine 105 serisi on ve arka aktarici ve vites kollari kullanilmis. Bir de 540 da fazla olarak mavic aksiyum jant var. Sizce benim icin bunlar 900 tl fazla verecek kadar bir fark yaratirmi? Değerli tecrübelerinizden faydalanarak sizden gelen cevaplara gore bor secim yapacağim.

Geri